Cuma, Mayıs 10, 2013

Ağrı'da baraj maçına büyük önlem

Ağrı'da Bölgesel Amatör Lige yükselme maçı öncesi toplanan BAL teknik heyeti, müsabaka öncesi önemli kararlar aldı.



Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda bir araya gelen Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, Patnos Spor Kulüp Başkan Yardımcısı Fezai Özden, Doğubayazıt Belediye Spor Başkanı Yaşar Yardımcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü temsilcisi Cevdet Erdoğmuş,  Spor Güvenlik Şube Amirliği  ve TFF temsilcileri Bal Baraj maçında alınacak olan tedbirleri görüştü.


Yaklaşık 150 polisin  görev yapacağı karşılaşmada çekilen kura gereği Patnos Gençlik Spor taraftarları maraton tribüne yönlendirilirken, Doğubayazıt Belediye Spor taraftarları müsabakayı protokol tribününden izleyecek.  Bunun dışında müsabakaya gelecek araçlarda taraftarı olduğu tribünlere göre yönlendirilecek.  Müsabaka öncesi üst aramalarında çakmak ve bozuk para gibi stadyum içerisine atılabilecek madeni cisimler alınmayacak. Stadyumu ilk önce mağlup olan takım terk edecek.  Galip gelen takım müsabakayı yaklaşık on dakika sonra terk edecek. Basın mensupları müsabakayı stad cafe tarafındaki kale arkasından takip edebilecek.


Protokol tribününe de müsabakaya özel kısıtlamalar getirildi.  Bu tribüne daha önceden akredite edilmeyen yönetici alınmayacak. Her kulüp en fazla on kişi akredite edebilecek.


Toplantıda iki kulüp taraftarları adına konuşan kulüp yöneticileri fair-play çağırısı yaparken, Askf ve Emniyet güçleri ise centilmence bir müsabaka dilediler.


Baraj maçı pazar günü
Bölgesel amatör lige son hafta Iğdır Üniversitesinin yenilmesi ile ligde kalan Patnos Gençlik Spor, BAL ligi statüsü gereği Ağrı il şampiyonu Doğubayazıt Belediyespor takımı ile Bölgesel Amatör Lig'e yükselme maçı oynayacak.


Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonundan yapılan açıklamada müsabakanın Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumunda 12 Mayıs Pazar günü saat 13:00’de oynanacağı belirtildi. Müsabakaya iki bine yakın taraftarın gelmesi bekleniyor. Karşılaşmayı kazanan takım önümüzdeki sezon Ağrı’yı Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek. Karşılaşmanın normal süresinin berabere bitmesi durumunda, 15 e dakikalık iki devreli uzatma dakikaları oynanacak. Eşitlik bozulmaz ise kazanan taraf penaltılarla belirlenecek.


Patnos Gençlik Spor’da Aslan Özyolcu ve Ersin Kaya cezalı oldukları için forma giyemeyecek.


Kaynak: Ağrı ASKF

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.