Çarşamba, Mayıs 29, 2013

Samsun’da Kadın Futbolu Geliştirme Semineri Düzenlendi

Futbolun daha geniş kitlelere ulaştırılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi, bayan futbolunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor.


Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen ‘Türkiye’de Bayan Futbolu’ konulu seminerin bir ayağı da Samsun’da yapıldı. Gülizar Hasan Yılmaz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seminere Türkiye Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, TFF Bayan Futbolu Müdürü Dr. Erden Or, beden eğitimi öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Seminer okulun tanıtım videosunun gösterimi ile başlarken, açılış konuşmasını Okul Müdürü ve aynı zaman da Samsun Spor Lisesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Adnan Özdemir yaptı. Bayan futbol takımına değinen Özdemir, bayan futboluna verdikleri değerle kısa sürede başarıya ulaştıklarını ifade etti.


OR, “PROJELER ÜRETİYORUZ”
TFF Bayan Futbol Müdürü Dr. Erden Or ise, kadın futbol hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Türkiye'nin çeşitli illerinde bu seminerleri gerçekleştirdiklerini vurgulayan Or, yapılan bu seminerlerle TFF olarak Türkiye genelinde bayan futbolunu geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Erden Or, bayan futbolunun Türkiye'de henüz tam olarak yaygınlaşmasının sağlanamadığını ancak TFF olarak bayan futbolunun geliştirilmesi ve tanıtılması için yeni projeler ürettiklerini dile getirdi.


GÜVEN, “CİDDİ ADIMLAR ATIYORUZ”
TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, TFF’nin asıl amacının lisanslı bayan futbolcu sayısını artırmak olduğunu belirterek, “Bayan futbolunda ciddi adımlar atıyoruz. Hedefimiz bu çerçevede okul ve futbol işbirliğini sağlayarak lisanslı bayan futbolcu sayısını arttırmak. Spor Lisesi’nin bayan futbol takımını ve okul faaliyetlerini bu sebepten takdirle karşılıyorum. Sadece Samsun değil Türkiye çapında başarılar elde ediyorlar.” dedi.


SPOR MALZEMESİ VERİLDİ
Seminerin sonunda ise TFF’nin ‘Bayan Futbolunu Geliştirme Projesi’ ile ilgili okullara spor malzemesi dağıtıldı. Ayvacık Mustafa Üstündağ YİBO, İlkadım Şehit Selman Özay İlkokulu, Atakum Denizevleri Ortaokulu, İlkadım TSO Ortaokulu, İlkadım Derecik ilkokulu ve Tekkeköy Kamuran Çalik Ortaokulu’na top ve yelek hediye edildi.


KAYNAK : samsuntaraftar.com

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.