Salı, Mayıs 28, 2013

Aliağa'da U11 futbol şöleni

Aliağa, futbolda resmi lig kabul edilen en küçük yaş kategorisi olan U11 takımlarının buluşmasına ev sahipliği yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından resmi lig ilan edilen U11 mini minikler Futbol şenliğinin ilk maçları oynandı. 2002 ve 2003 doğumlu minik futbolcuların forma giyebildiği lig, diğer altyapı kategorilerinde olduğu gibi yarışmacı bir yapıdan uzak, şenlik havasında gerçekleştiriliyor.

İlk hafta karşılaşmalarında Çandarlı Belediyespor- Foça Belediyespor’la karşılaşırken, Aliağa Belediyesi HelvacıSpor da Bergama Gençlerbirliği karşısına çıktı. Ailelerin büyük ilgi gösterdiği futbol şöleninde, sahada ter döken minikler, yetenekleriyle gelecek için umut verdi.

50’ŞER DAKİKA TER DÖKTÜLER
İlk maçta Çandarlı Belediye Spor -  Foça Belediye Spor  ile 2-2 berabere kaldı. Maçta İlk yarı kaptan Furkan Ayman’ın golleriyle 2-1 Çandarlı Belediye Spor üstünlüğünde sona ererken, Foça’nın ilk yarıdaki tek golünü Ömer Sezer kaydetti.  Foça Belediye Spor, Nuri Koç’un gollüyle beraberliği yakaladı. Kıran Kırana Geçen mini miniklerin mücadelesinde maç 2-2 sona erdi.

ALİAĞA BELEDİYE HELVACISPOR İLK MAÇINI KAYBETTİ
Grubun ilk gün oynanan ikinci maçında ise Aliağa Belediyesi Helvacı Spor ile Bergama Gençler Birliği karşılaştı. Aliağa Belediyesi Helvacı Spor oyuncuları birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen gol kaydedemezken, Bergama Gençlerbirliği ise Başar Zeybek, Batı Toker, Cavit Uyar ve Özgür Yılmaz’ın golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Grupta gelecek maçlar 30 Mayıs Perşembe ve 2 Haziran Pazar günü Aliağa’da oynanacak. Perşembe günü Aliağa Gençlik Spor Kulübü, Bergama Gençlerbirliği ile karşılaşırken, HelvacıSpor ise Çandarlı Belediye spor ile karşı karşıya gelecek.

İzmir İli Mini Minikler U11 Ligi, İzmir’in çeşitli yerlerinde 16 grupta 81 takımın katılımıyla yapılıyor. Grubun final maçları 9 Haziran’da oynanacak. Lig statüsüne göre; Grup maçları sonunda, gruplarında 1. sırayı alan 16 takım arasında elemeli maçlar yapılacak. Bu maçlar sonunda 1.,2.,3. ve 4. olan takımlara başarı kupaları verilecek.

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...