Salı, Mayıs 28, 2013

Son Çizgi

Yazılarıma uzun bir süre ara verdikten sonra bir spor köşesi ile tekrar birlikteyiz, herkese selam olsun spor’u seven, sevmeyen ya da severmiş gibi yapanlara da.
Tepecikspor’dan bahsetmek istiyorum hemen neden onlar bu bölgenin çıtasını yükselten aslanlar, gruplarında aldıkları başarıdan sonra PTT ligine yükselmek için baraj maçı oynayarak bir başarıya daha imza attılar, geçtiğimiz sezon iki puanla kaçırdıkları bu şansı bu sezon elde ettiler ve şanssız bir şekilde elendiler, şanssız bir şekilde demek istiyorum öyle de oldu aslında 56.dakikada penaltı vuruşunu kurtaran tecrübeli kaleci Eray, 90.dakikada şanssız bir gol yedi. Zaten kalecilerin kaderi değimlidir bu , maçın başından sonuna kadar gelen tüm pozisyonları kurtar, son dakikada bir gol ye senden kötüsü yok. Bu takıma çok şey katmış bir değeri bu şekilde yargılamak yanlış olur sanırım, Tepecikspor kısa bir tarihe sahip olmasına rağmen, büyük başarılara imza atarak zaten, kendini kanıtlamış durumda, bu sezon olmadı, gelecek sezon gruptan direk şampiyon olarak çıkar. Neden olmasın ki. Buda olur çünkü yazımın başında yazdığım gibi çıta gerçekten yükseğe çekildi. Kendilerini bu mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Siz gönlümüzün şampiyonusunuz demekle yetiniyorum.


Genel kurula doğru
Çatalcaspor’da önümüzdeki günlerde olağan genel kurul yapılacak, bu genel kurulla ilgili daha konuşma fırsatım olmayan kulüp Başkanı Hasan gökçe’nin ne yapacağı konusunda bende sizin gibi merak içindeyim, ne olacağını inanın bende bilmiyorum. BAL ligi maddi külfeti olan bir lig, zor bir lig ama bir o kadar da güzel bir lig. Hasan Gökçe yıllardır başkanlığını yaptığı kulüp Başkanlığını bırakacak mı?, yoksa yeni bir yönetimle yoluna da devam edecek mi ? Bilinmez bunu zaman gösterecek.


Kalender’in söyledikleri
Yalıköyspor’a destek verdiği belirtilen İrfan Kalender’le geçtiğimiz günlerde konuştuk ve konuştuklarımızı yazıya döktüm. Kendisi kulüplere destek verilmesinden yana ve kendisi de öyle yapıyor. Bu işin içinde herkesi olması çoğulcu katılımla kulübün bir yerlere gelmesinden yana bu konuda kendisine hak vermemek imkansız, herkes böyle bir destekte bulunsa inananın o kulübün hiçbir sorunu kalmaz, ha şunu da söylemekte yarar görüyorum. Tanıdığım kadarıyla Yalıköyspor kulübü Başkanı Erdeniz Tural ve yönetim kurulu bu işi pekala tek başlarına iyi bir şekilde götürüyorlar. Bu konuda hiçbir sıkıntıları yok ama destek yine de destek demektir, birde anladığım kadarıyla yanlarında bazı güçleri hissetmek istiyorlar, Muhtarlık gibi, Yalıköy’de bulunan diğer kurum ve kuruluşlar, İrfan Kalender gibi kulübün yanında az yada çok yanlarında olmalarını istiyorlar. Ligde de iyi bir konumdalar. Birinci amatör kümeye çıkmaya yakınlar. Yalıköy adına iyi bir reklam olacağını düşünüyorum.


Nedir bu koltuk sevdası
Nedir bu koltuk sevdası anlamış değilim, belki şaka olarak konuşuldu ama ben gerçekten ciddiye aldım konuşulan konu B.Çekmece amatör spor kulüplerini destekleme derneği hakkındaydı, Tepecik anadoluspor’un bölgemizde bir ilki gerçekleştirdiği ödül töreninde Kulüp başkanlarının ve hocaların olduğu bir ortamda, Büyükçekmece Birlik başkanı ile yine birlik yönetimde bulunan Tamer Cambaz arasındaki kısa konuşma beni hayrete düşürdü. Yıllardır, Birlikteki başkanlık görevini bırakması beklenen Mehmet Seyidoğlu’nun bu bulunduğu koltuğu bırakmamak istemesi beni şaşırttı. Birlikle ilgili doğru düzgün bir çalışma yapmadan hala o görevde bulunmasını anlamıyorum. Birde kendisinin hangi kulüpte yöneticilik yaptığını merak ediyorum, hangi kulüpte üye olduğunu, hangi kulübün ne sorununu çözdüğün merak ediyorum. Gürpınarspor’da bu birlik içinde yanılmıyorsam. Bu takım TFF İstanbul il Başkanlığı ile arasındaki sözlü tartışmanın neresinde olmuş, bölgesinin kulübü hakkında ne yapmış, nasıl bir girişimde bulunmuş. Hatta bu tartışmadan haberi var mı diyerek te sormam gerekiyor aslında. Kendi yöneticilerinin birlik başkanlığını bırak demesine rağmen nedeni bilinmez bir şekilde o koltuğu ısrarla bırakmayacağını söylemesi beni hayrete düşürüyor. Şimdilik bu kadar hadi kalın sağlıcakla…..

YAZI: HAKAN SONGUR

Hiç yorum yok:

Feriköy Kullar'dan üzgün döndü

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Feriköyspor kendisi adına son derece kritik maçta deplasmanda Kullar 1975 Spor'a 1-0 mağlup oldu.