Cuma, Mayıs 24, 2013

Aliağa'da U11 Mini Minikler futbol şöleni başlıyor

Aliağa, futbolda resmi lig kabul edilen en küçük yaş kategorisi olan U11 takımlarının buluşmasına ev sahipliği yapacak. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından resmi lig ilan edilen U11 mini minikler Futbol şenliği 26 Mayıs Pazar günü Aliağa’da başlayacak.


2002 ve 2003 doğumlu minik futbolcuların forma giyebileceği lig, diğer altyapı kategorilerinde olduğu gibi yarışmacı bir yapıdan uzak, şenlik havasında gerçekleştirilecek. Müsabakalar, tek devreli lig usulüyle oynanacak..


BAKIRÇAY GRUBU MAÇLARI ALİAĞA’DA OYNANACAK
İzmir İli Mini Minikler U11 Ligi, İzmir’in çeşitli yerlerinde 16 grupta 81 takımın katılımıyla yapılacak. Ligin 1. grup maçları Aliağa’da oynanacak. AliağaSpor, Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü, Bergama Gençlerbirliği, Foça Belediyespor ve Çandarlı Belediyespor’un yer aldığı 1. grubun maçları Aliağa’nın ev sahipliğinde oynanacak. 25’er dakikalık iki devrede yapılacak maçlarda Takımlar sahada 8’er oyuncu ile mücadele edecek.


PAZAR GÜNÜ ALİAĞA’DA MİNİKLERİN FUTBOL ŞÖLENİ VAR
Grubun ilk maçı Pazar günü Aliağa Belediyesi Enka Spor tesislerinde saat 14.00’de Çandarlı BelediyeSpor- Foça Belediyespor arasında oynanacak. Saat 15.30’da ise Aliağa Belediyesi HelvacıSpor ile Bergama Gençlerbirliği maçı oynanacak. AliağaSpor, ilk haftayı maç yapmadan bay olarak geçecek


ANTRENÖR MURAT TOPAL: ALİAĞA’DA İLK KEZ DÜZENLENİYOR
AliağaSpor U11 Futbol takımı antrenörü Murat Topal, Turnuvanın ilk kez Aliağa’da yapıldığını belirterek, “5 hafta sürecek maçlarda minik futbolcularımıza sporun barış, dostluk ve kardeşlik ruhuyla yapılacağını daha iyi anlatma fırsatı bulacağız. U11 takımı olarak ilk kez bu turnuvaya katılıyoruz. Bu lig, Miniklerin sporda aşama kaydetmesi ve takım ruhunu kazanması için çok yararlı olacak. Lig maçlarımıza tüm sporseverleri ve aileleri bekliyoruz” dedi.


BAŞKAN UĞUR EREN: YAŞAM BOYU UNUTAMAYACAKLARI DENEYİM
Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, sporun küçük yaşlardan yapılmasıyla yaşam tarzına dönüştüğünü belirterek, “Futboldan basketbola kadar her branşta spor küçük yaşlardan itibaren bilinçli yapılırsa başarılar gelir. Biz kulübümüzde altyapıya büyük önem veriyoruz. Yaz kış spor okullarımız da sporu çocuklarımıza sevdiriyor. U11 takımımız ilk kez bir ligde maçlara çıkacak. Onlar için yaşam boyu unutamayacakları anı ve tecrübe olacak. Katılan tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.


Grupta ilk maçlar 26 Mayıs Pazar, ikinci Maçlar ise 30 Mayıs Perşembe günü oynanacak. Grubun final maçları ise 9 Haziran’da oynanacak.


Lig statüsüne göre; Grup maçları sonunda, gruplarında 1. sırayı alan 16 takım arasında elemeli maçlar yapılacak. Bu maçlar sonunda 1.,2.,3. ve 4. olan takımlara başarı kupaları verilecek.


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

Ataşehir Arenaspor zorlu mücadeleye hazır

İstanbul 2. Amatör Lig 17. Grup'ta lider Ataşehir Arenaspor bugün sahasında takipçisi Valide Tayfunspor'u konuk edecek.