Salı, Mayıs 28, 2013

BİSK, toplantısında Kaymakam Erdoğan öğütler verdi

Beykoz İlçesi Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneğinin (BİSK) her ayın son Pazar günü gerçekleştirdiği “Başkanlar Toplantısı”’nın adresi bu kez Örnekköy Spor Kulübü idi.
Beykoz İlçesinde en son federe olan spor kulüpleri arasında yer alan yeşil-beyazlı ekibin kulüp binasının açılış töreninin de gerçekleştiği gün yapılan toplantıda Beykoz İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan çeşitli konularda kendisine sıkntılarını aktaran spor kulüp başkanlarına bazı önerilerde bulunup öğütler verdi.

Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı ve İASKF Genel Sekreter Yardımcısı Asım Özdemir yaptığı açılış konuşmasında geride bıraktıkları 1 aylık süre zarfında ilçede gerçekleşen sportif faaliyetlere ilişkin bilgi aktarımında bulundu. “ Beykoz İlçesinde daha fazla insanı sporla buluşturabilmek gii önemli bir misyona sahip olduğumuz bir gerçek. Bu kapsamda Sağlıklı Yaşam Yürüyüşlerini her hafta ilçenin tarihi-turistik önem arz eden bir köşesinde gerçekleştirmkteyiz. Kulüp Başkan ve yöneticilerimiz, sporcularımız, antrenörlerimiz ve gittiğimiz mekanlardaki katılımcılar ile 1 saatlik sürede parkurda yürüyüş gerçekleştirmekteyiz. En son iki atkinliğimizi ilçemizin nezih bir köşesi olan hafta onlarında büyük ilgi gören bir köşemiz köyümüz olan Polonezköy’de güzel bir havada oldukça neşeli bir ortamda yaptık. Sağlıklı Yaşam yürüyüşlerimiz ileriki haftalarda da devam edecek” diye konuştu.

BİSK Başkanı Özdemir daha sonra geçtiğimiz haftalarda Sağlık ile Spor Bakanlkları arasnda gerçekleşen bir protokol ile hayata geçirilen Amatör Sporcuların ücretsiz sağlık yardımı almalarına ilişkin proje hakkında Kaymakam Süleyman Erdoğan’a bilgi sundu.  Özdemir Kulüpler Birliği olarak Beykoz İlçesinde çok geniş bir alanda kendilerini tanıma çabası içerinde olduklarını hatırlatıp Sivil Toplum Kuruluşlarını belli bir plan dahilinde ziyaret etmeye başladıklarını söyledi. Özdemir geçen sezon İstanbul 2.olan Beykoz İlçesi U-14 Karma çalışmalarının yeni etabının başladığını söyleyerek gerçekleşecek maçlara İlçe Kaymakamı Erdoğan’ı da davet edecekleri notunu aktardı.Ardından toplantıda yer alan Amatör Spor Kulüp Başkan ve Temsilcileri tek tek söz alarak yaşadıkları sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundular. Beykoz gibi imar problemleri yaşayan ve bir birinden değişik birçok kanunun muhatabı olan bir ilçede yeni spor alanlarının açılımı yada mevcutların bakım-onarımdan geçirilmesi ile ilgili yaşanan problemler masaya yatırıldı.

Yapılan konuşmaların ardından iletilen mesajlar doğrultusunda kendi görüşlerini ve birtakım resmi kanun ve kurallar hakkında bilgi sunan Beykoz İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan özellikle 2B diye tabir edilen alanlarda kamuya ait mevcut alanlardan spora alanı yapılabilecek konumda olanların kulüplerin yapacakları ciddi çalışmalar neticesinde, bölgedeki iş adamlarının da devreye sokulması ile satın alınıp sahip olunabileceğini söylerken, “Tabii ki bunun için de işi sıkı tutmanız ve de biran önce hayata geçirmeniz gerekli. Satışlar başladıktan sonra bu tür alanları bulmakta şansınız kalmaz” diye konuştu.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcılarından Muhammed Hanefi Dilmaç ise kendi açılarından ilçede kurulu bulunan spor kulüplerine ne tür katkılarda bulunduklarını söyledi. “Öncelikle şunu söylemek isterim ki önceki zamanlarda Belediyelerin spor kulüplerine maddi anlamda aktarımda bulunmaları yardımlar sunmaları mümkün olamıyordu. Ancak soğradan yapıan kanuni düzenlemeler ile bu konudaki sıkıntılar ortadan kalktı ve direk yardımlarda bulunabiliyoruz. Önümzdeki günlerde gerçekleşecek Beykoz Belediye Başkanlık Kupası Futbol Müsabakaları ile birlikte maddi aktarımlarımız devam edecek. Bizim yapabileceklerimiz verebileceğimiz katkılar ortada, belli. Ancak spor kulüpleri de kendileri bazı hassasiyetler göstermeli. Falanca kulübümüzün bir tesis, kulüp binası açılışı olmakta bir sene sonra aynı yere gidildiğinde çok farklı kötü görüntüler, amç dışına çıkmış görüntülere şahit olunmakta. İlçede son federe olan 2 kulübümüz ile birlikte 22 spor kulübümüz oldu,Allah sayılarını arttırsın hatta 35’e bile çıkarsın diyorum. İmkanlarımız belli ve sınırlı biz bu kulüplere katkılar sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Beykoz Kulüpler Birliğinin aylık Başkanlar Kurulu toplantısına katılım sağlayıp görüş açıklayanlardan birisi de Beykoz İlçesi Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Serkan Öçalmaz idi. Öçalmaz Beykoz’daki son ilavel ile kurulu bulunan spor kulüp sayısı hakkında bilgi aktarırken bazı konularda eleştirilerde bulunmayı da ihmal etmedi.”Beykoz Kulüpler Birliği olarak başlatılan Başkanlar Kurulu Kahvaltılı Toplantılarına ilk zamanlar daha çok katılım sağlandığını görmekt idik, ancak son gerçekleşenlerde sanırım biraz azalma oldu gibi. Bu arada sizlerin ilçe genelinde yapılan sportif etkinliklere de yoğun bir katılm sağlamanız gerektiğini söylemek isterim. Sizler gerek kulüp bakan, yönetici ve teknik heyetelri ile gerekse de bünyelerinde yer alan yüzlerce sporcuları ile geniş bir ailesiniz. Geçtiğimiz günlerde yapılan Beykoz Belediye Başkanlığı Koşusu gibi etkinliklerde gönlümüz daha fazla katılım arzu etmekte. Bu konuyu not almanızı istemekteyim” dedi

HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

1 yorum:

murat dedi ki...

beykozda hala toprak sahalar var sayın hanefi dilmaç belediyenin neden mütahit zihniyeti ile yönetildğini sölemiyor beykozda kulüpler ranta dönmüş çocuklar kimin umrunda kavacıkspor hala toprak çavuşbaşı hala toprak ortaçeşme mafia vari adamların eline düşmüş sahası toprak 100 yıllık hisarın tesisleri yerle bir oldu otoparkda antrenman yapıyorlardı şimdi oda yok y.mahalle saha yok yok yok yok beykozda futbolcu var tesis yok bütün kulüplerde yönetici kartı ile bakkal kasap antrenörlük yaparsa ,hala çocuklar toprak sahada futbol öğrenmeye çalışırsa bu mütahit zihniyetli belediyenin ayıpıdır.

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...