Pazartesi, Mayıs 27, 2013

Futsalın Kralı İstanbul Üniversitesi

Nisan ayında Çorum’da yapılan Üni-Lig Futsal Finallerini kazanan İstanbul Üniversitesi futsal takımından bir büyük başarı daha.



21-25 Mayıs tarihlerinde Kayseri Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan Üniversiteler arası Futsal Süper Finallerinde İstanbul Üniversitesi Erkek Futsal Takımı mutlu sona ulaştı.


8 takımın mücadele ettiği Süper Finallerde Türkiye’nin en iyi futsal takımları karşı karşıya geldi. Grup maçlarında, İstanbul Okan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Muğla Üniversitesi ile mücadele eden sarı-yeşilli İstanbul Üniversitesi grup lideri olarak yarı finale yükseldi ve Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ile eşleşti. Kıran kırana geçen maçta İstanbul Üniversitesi 4-3′lük galibiyet ile finale yükseldi. Şampiyonluk için Muğla Üniversitesi ile karşılaşan İstanbul Üniversitesi takımı zorlu geçen 40 dakikanın sonunda 6-3 ile galibiyet ile Türkiye Şampiyonluğuna uzanan taraf oldu.


Final müsabakasında İstanbul Üniversitesi’nin gollerini Onur Mengi (2), Ferhat Aşık (2), Oğuz ve Burak atarken Muğla Üniversitesinin 3 golü de Serhat Çiçek’ten geldi. Bu şampiyonluk ile İstanbul Üniversitesi Erkek Futsal takımı, 2012-2013 sezonunda katıldığı 2 şampiyonadan da zaferle ayrılıp Türkiye’nin en iyi futsal takımı olduğunu gösterdi.


İstanbul Üniversitesi futsal takımı, 20-29 Temmuz 2013′de İspanya’nın Malaga şehrinde yapılacak olan Avrupa Üniversiteler arası Futsal Şampiyonasında mücadele edecek. Ayrıca 2014 yılında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde yapılacak Üniversite Olimpiyatlarında da ülkemizi temsil edecek.


Üniversite Futbol ve Futsal Takımları Sorumlusu ve Antrenörü Murat Kaya şampiyonanın ardından şunları söyledi. “Bu sezon içerisinde kazandığımız şampiyonlukları sonuna kadar hak ettiğimizi düşünüyorum. Vatani görevime devam ederken takımımız Cihan Hoca önderliğinde Kasım ayında çalışmalara başladı. Benimde Şubat ayından itibaren katıldığım antrenmanlarda oyuncularım çok büyük fedakârlıklar yaptılar. Hem futbol hem futsal hem de okul yaşantısını bir arada sürdürmek çok zordu fakat oyuncularımız bunun üstesinde geldiler. 2 Mart tarihinde başladığımız serüven 25 Mayıs tarihinde Türkiye Şampiyonluğu ile sona erdi. Bu uzun maratonda takımımız 13 maç yaptı, 12 galibiyet 1 mağlubiyet alan takımımız 114 gol atarken kalesinde 29 gol gördü. Tek mağlup olduğumuz takım olan Muğla Üniversitesi’ni finalde yenerek rövanşı almış olduk. Şimdi ki hedefimiz Malaga’da ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek. Bizden desteklerini esirgemeyen Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Prof Dr. Hasan Alpak ve Spor Birliği Müdürümüz Yrd Doç Dr İlker Yücesir hocalarımıza teşekkür ediyoruz.”


KAYNAK: http://sporbirligi.istanbul.edu.tr

Hiç yorum yok:

Uğur Burak Yılmaz ameliyat oldu

Play-off maçını kazanarak tarihinde ilk kez İstanbul Süper Amatör Lig'e yükselen Cevizlispor'da kaptan Uğur Burak Yılmaz ameliyat oldu.