Çarşamba, Kasım 13, 2013

Kuzeyde herşey güzel

Kuzey Bölgesi takımları , bu hafta taraftarlarına gol ziyafeti verdi. 9 Kasım Cumartesi günü Sahil Karadenizspor rakibi Altınderespor’u 9-0 yenerken, 10 kasım Pazar günü Karasuspor deplasmanda Mudurnuspor’u 3-0 net bir skorla yendi. Aynı gün Kültürspor bu sezon ilk galibiyetini alırken, rakibini 6-2 yendi.


D Grubunun tartışmasız lideri Kuzuluk Ersoyspor 5-1 gibi farklı galibiyete imza atarken, C grubu ikincisi Aziziyespor , Aşağı Kirazca deplasmanından 4-1 galip döndüler. Kısacası haftayı firesiz kapatan Kuzey grubu, toplamda 27 kez gol sevinci yaşarken 1, en anlamlı galibiyet Mudurnu deplasmanından geldi. Haliyle nede olsa adı Karasuspor.


10 kasım Pazar günü yani Ulu Önderimiz Atamızın 75’nci ölüm yıl dönümünü saygı ile andıktan sonra , Mudurnuspor deplasmanı için yola koyulduk. Köroğlu diyarına yaklaşık 2 buçuk saatlik yolculuk sonunda maçı oynayacağımız Bolu Karaçayır tesislerine vardık. Maça henüz 2 saatlik zaman dilimi varken, şöyle bir şehir turu yaptık. Genel Kaptan Aydın Aldemir ve Güven Aldemir ile.


Maç saati geldiğinde maçı oynayacağımız çim sahaya girdiğimde yaklaşık, 50 kadar Karasu sevdalısını tribünlerde görmek , beni sevindirirken 34 km. ilerde olan Mudurnu’dan çok az seyirci gelmesi, elbette şaşırtıcı. Ne diyelim yüreklerinde olmaz , herkesin karasu sevdası gibi bir sevda.


Evet maça çok hızlı başladığımızı söyleyebilirim. İlk dakikadan itibaren gol arayan takım Karasuspor idi. Rakip Mudurnuspor ise , cılız ataklarını ilk defa sahaya Kaptan olarak çıkan Orhan Çakır , Emircan , Mennan  ve Cengiz ile kırarken  , 14’ncü dakikada Mudurnuspor Kaptanı Yetiş’in kullandığı serbest vuruş üst direkte patlarken, 90 dakika boyunca Karasuspor’u tek rahatsız eden pozisyon oldu. Bir türlü beklediği golü bulamayan Sarı-Kırmızılı ekibimiz, nihayet 34’ncü dakikada bana göre sahanın yıldızı Özkan Sahip’in ayağından golü buldu. 45’nci dakikada Semih’in düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Serdar , auta atınca ilk devre sona erdi.


İkinci devreye yine hızlı başlayan Karasuspor, 53 ve 75nci dakikalarda  attığı golle sonuca gitti. Aslında Karasuspor için yazılacak çok şey var ama bana göre en önemlisini , bir kez daha yazmak istiyorum. Evet büyük umutlar ile girdiğimiz BAL’da maalesef ilk 5 haftayı puan kayıpları ile geçirdik. Aslında kötü futbol da oynamıyorduk ama maalesef olmayınca olmuyordu. Ne diyelim ama anlatmak istediğim konu daha değişik.


Evet koskoca Karasuspor , sadece iki kişinin gözüne bakmakta maddi ve manevi olarak. Elbette maddi yardım yapan iş adamlarımız var. Bakıyorum da hep aynı insanlar var, bu ekonomik çemberin içinde . Hani diyecemki yakışıyor mu büyüyen gelişen Karasu’muza. Bu vurdum duymazlık. Haydi Karasu hep beraber elimizi taşın altına elimizi koyalım ve layık olduğumuz Lige çıkalım. Çünkü başka Karasu yok. Herkes bunu böyle bellesin.


Başta da dedim gibi , bu hafta Kuzey’in haftası idi. Bol gollü maçlar oynandı. Azda değil tam tamamına 27 gol. Umarım sezon sonunda tüm takımlarımız Ligi istediği yerde bitirir. Böyle olacağından hiç de kuşkum yok.


Çok önemli bir konudan bahsetmeden geçmeyeceğim. Malum geçtiğimiz hafta elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Kuzuluk Ersoyspor’un eski futbolcusu Sercan Erkut Terzioğlu’nu, Akyazıgücü maçı öncesi mezarı başında dualar ile anması bence çok anlamlı. Başta Kulüp Başkanı ve yönetimini kutluyorum. Birde maç anında merhum kardeşimizin ismi yazılı tişört dağıtmaları, ayrı bir incelik sen rahat uyu sevgili Sercan Erkut kardeşim Karasu seni unutmayacak. Şen ve esen kalın.

YAZI: AHMET ŞEN

Hiç yorum yok:

Sultangazi ve Dikilitaş play-off oynayacak

İstanbul SAL Klasman'da normal sezon sona erdi.