Perşembe, Kasım 28, 2013

Suat Özcan, TFF ve İl Hakem Kurulu’na isyan etti

TFF Bayanlar 2.Ligi 1.Grup ekiplerinden Fatih Vatanspor, dün oynanan ve 1-1 sonuçlanan Eskişehirspor maçındaki Hakem hataları nedeniyle TFF ve İstanbul İl Hakem Kurulu’na oldukça tepkili.



“Maçın önemini bile bilmiyorlar”
Bir açıklama yapan Fatih Vatanspor Başkanı M.Suat Özcan, Bayanlar Ligine katılmanın zorluklarına dikkat çekti ve kendilerinin de mücadele ettiği 2.Ligin oldukça zor olduğuna vurgu yaptı. Özcan: ‘8 grupta 69 takımın mücadele ediyor ve lig sonunda bu 69 takımdan 53 takım sezon sonunda 3.ligine düşecek.  Biz sahamızda zorlu bir maç oynuyoruz. Biz grup lideriyiz, rakibimiz ise ikinci, fakat böylesine mühim bir maça tecrübeli bir Hakem triosu veremiyorlar. İstanbul İl Hakem Kurulu bu maçın önemi dahi bilmiyor’ derken Bayan futbolunun yok sayıldığını ifade etti.


 


“Hakem herkesi çileden çıkarttı”
27 Kasım 2013 tarihinde saat 12.30’da başlayan ve Fatih Mimar Sinan Stadı'nda oynanan Fatih Vatanspor-Eskişehirspor Bayanlar 2.Ligi 1.Grup müsabakasına Hakem hataları damgasını vurdu. Hakem İsmail Akbulut, Fatih Vatanspor aleyhine çaldığı ve çalmadığı düdüklerle resmen iki puanımızı engelledi. Maçın ilk yarısında oyuncumuz Dilek'in rakip kaleci tarafından indirilişini penaltı yerine kararı yerine aleyhimize endirekt vuruş olarak değerlendirdi. Rakip Hoca bile bizi tasdiklerken, Hakemin bu pozisyonda ters bir karar vermesini bir türlü anlayamıyorum. Aynı Hakem başka bir pozisyonda ceza sahasında açık ele çarpan topu düdük çaldıktan sonra ceza sahası dışına taşıma marifetini gösterdi. İkinci yarıda rakip kaleciyi de çalımladıktan sonra, kaleci tarafından yere indirilen Sultan'ın pozisyonuna devam kararı vererek taraflı tarafsız herkesi çileden çıkardı. Akabinde de önce rakip oyuncunun koluna çarpan topu görmemezlikten geldi, sonra da aynı şekilde bizim oyuncumuzun koluna çarpan topa penaltı kararı vererek tarafgirliğini bir kez daha gösterdi. Maçın sonlarına doğru rakip oyuncunun kaptanımıza yaptığı bir bayana hiç de yakışmayacak galiz bir küfrü tribünler dahi duymasına rağmen 3 metreden duymadı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi iki oyuncuyu da oyundan ihraç etti.


 


“Alınterimizi yok sayıyorsunuz”
Türkiye Futbol Federasyonu'nun ve İstanbul İl Hakem Kurulu sesimizi duysun. Bizler bu takımları oluştururken maddi ve manevi bütün varlığımızı ortaya koyuyoruz.  Kısıtlı imkanlar dahilinde de olsa on binlerce lira para harcıyoruz. Bizim alın terimizi ve hakkımızı böyle acemi ve art niyetli bir şekilde çiğnetiyorsunuz.  Kariyerinde hiç zorlu maç yönetmemiş, olan bir Hakem ve yanına iki tane acemi HİF Hakemini böyle önemli bir maça atamak hangi akla hizmettir. Kaldı ki; iki takımın eleme oynayacağı, üçüncü takımın ise üçüncü lige düşeceği bir lig statüsünde çalınan puanlarımızın hesabını kimler verecek?


 


“Durumu TFF’ye taşıdık”
TFF’ye konuyu dilekçe ile bildirdiğini söyleyen, görüştüğü İstanbul İl Hakem Kurulu Üyesinin de kendisine “bu maçı biz etap yaptıktan sonra öğrendik, elimizde yeterli sayıda Hakem yoktu” dediğini ifade eden Suat Özcan şunları söyledi: Ben bir Kulüp Başkanı olarak herkesin bir hata yapma payının olduğuna inananlardanım, ama bu hata yapma payları hep bir tarafın aleyhine oluyorsa bunda da art niyet ararım. Bizler Bayanlar İkinci Ligi 1.Grupta Eskişehirspor ve Ovacıkspor ile amansız bir puan mücadelesine girişmişken, her puanın altın değerinde olduğunun bilincindeyken maça atanan Hakemlerin, maçı bir taraftan alıp diğer tarafa vermesine tahammül gösteremiyoruz. Hakkımızın alenen yenmesine göz yumamıyoruz. Böylesine önemli bir maça daha kariyerli bir Hakem verilemez miydi?


 


“Zaten adaletsiz bir uygulama var”
Bizler zamanımızı, paramızı, emeğimizi heba ederken İl Hakem Kurulu'nun ve Federasyonun Bayanlar Ligine bu derece duyarsız yaklaşması doğrusu bizleri üzüyor. İki takım birinci lige çıkmak için mücadele etmeye devam edecek, üçüncü takım ise küme düşecek. Böyle bir adaletsiz uygulama da dünyanın en geri kalmış ülkesinde bile yok. Amaç, kaliteyi yükseltmekse, bu iş bazı kriterlerle veya üçüncülere, dördüncülere baraj maçları oynatılarak da çözülebilirdi. Bu grupta hangi takım üçüncü olursa bense ona yazık olacak. Bu kararınızı bir kez daha gözden geçirmenizi öneririm. Lütfen bu Hakem atamalarıyla yakından ilgilenin. Deplasmanlarda zaten İstanbul takımları o bölgenin Hakemleri tarafından doğranıyor, hiç olmazsa kendi sahamızda adaletli maçlar yöneten Hakemlerle oynayalım.


 


“Hakemin son hafta maçları sorunlu”
Suat Özcan son olarak, “bu hatalar bugün bana olur, yarın başkasına olacak. Bayanlar Ligini mahalle takımı olarak mı görüyorlar?  Geçtiğimiz hafta yönettiği iki tane 1.Amatör Lig maçı da olaylı (İstanbul PTT-Sultangazi Esentepe ve Gültepe Özgençlik-Yedikule) sona eren bir Hakemi böylesine önemli bir maça vererek bizlerle alay mı ediyorsunuz? Hakem İsmail Akbulut, bayan maçında 2 tane kırmızı kart çıkartıyorsa kendisini sorgulamadılar ve Hakemliği ya bırakmalı ya da kendisini geliştirmelidir.


 


“Hevesimizi kırıyorlar”
Özcan son olarak; Rakibimiz olan Eskişehirspor’u tebrik ediyoruz. Rakibimiz ile hiçbir sorunumuz yok. Bizden ekonomik imkanları ile kat kat üstün olan bir ekipler. Maça gelişleri, kadro zenginliği, Antrenör sayıları vesaire bizden üstün ancak benim kızlarım maçta galibiyeti kaçırdılar. Olağanüstü mücadele verdiler. İşte beni de üzen, böylesine kenetlendiğimiz ve müthiş bir oyun sergilediğimiz maçta rakibimize değil de Hakeme takılmış olmamız. Bizim bu takım için yaptıklarımı kimse bilmez, derdimizi anlatmaya kalksak dinleyen olmaz. Biz, Fatih Vatanspor Yönetim Kurulu kısıtlı imkanlarla destan yazmaya kalkıyoruz, transferler yapıyoruz, il dışından oyuncu alıyoruz, kızları sokaklardan kurtarıyoruz. Bayan futbolu zordur, ilgilenenlerin haricinde kimse bilmez. Ama 20 tane kızımın maç sonunda gözyaşını görünce ne heves kalıyor ne idarecilik yapmak.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.