Cumartesi, Kasım 23, 2013

Kadınlar 2.Lig'de haftanın maçları

TFF Kadınlar 2.Lig'de 4.hafta maçları Cumartesi günü oynanıyor.


1.Grup : 
Ovacık Gençlik maç yapmadan geçtiği haftanın ardından Atlantik'i konuk ediyor. Üç maçta 15 gol yiyen Atlantik karşısında Karabük ekibi daha ağır basıyor. Geçen yıl iki ekip aynı gruptaydı. Ovacık 7-0 ve 7-1 ile kesin üstünlük sağlamıştı. Grubun diğer karşılaşması ise Eskişehir derbisi niteliğindeki Eskişehirspor ve Çamlıca Gençlik arasında. Grup favorilerinden Eskişehirspor'un Çamlıca'nın iskeletini transfer etmiş olması da ek bir önem kazandırıyor bu rekabete. Yine de üç maçta 17 gol atan kırmızı şimşekler galibiyete daha yakın. 17 golün sekiz ayrı oyuncudan gelmesi de kayda değer. En fazla gol atan oyuncuları dört gol ile Tuğba Üçüncü.Çamlıca'da ise Zonguldak Gençlik'e altı gol atan 1998 doğumlu Merve Günar'a dikkat. Grubun son maçında Fatih Vatan komşusu Merkezefendi'ye konuk oluyor. Sultan ve Kader ile iyi bir forvet hattı yakalayan Fatih Vatan galibiyete yakın. 


2.Grup : 
Bu grupta geçtiğimiz hafta üç maçta tam 44 gol oldu. 1207 Antalya evinde Mersin Gençlerbirliği karşısında açık ara favori. İki maçta 22 gol kaydeden Antalya ekibi önümüzdeki hafta içinde oynayacağı Fomget maçını bekliyor. Fomget ise Konya İdmanyurdu deplasmanında haftanın önemli karşılaşmalarından birine çıkıyor. Konya kazanmak zorunda ama Fomget de çok güçlü. Güzel bir karşılaşma olacak. Haftanın diğer karşılaşmasında ise daha çok lig tecrübesine sahip olan Yıldırım Beyazıt Şafak, ara transferde Tece Belediye oyuncularını alarak güç kazanmak için gün sayan Davultepe karşısında kolay puan kaybetmez.


3.Grup : 


Rize Belediye içeride tehlikeli bir takım. Ancak tüm 2.Lig'in en güçlü takımlarından biri olan İlkadım Belediye deplasmanında şansları fazla değil. Evsahibinde Gül Kaplan her maçta gol atmayı başardı. Amasya Eğitim de Trabzon'da Kavak Meydan'dan üç puanı normal koşullarda kazanır. Mavi beyazlılarda Arzu Kahyaoğlu altı, 1998 doğumlu oyuncuları İlayda Civelek ve Beste Koldaş sekiz ve dört gol ile skor yükünü taşıyorlar. Amasya karşısındaki farklı yenilgi ile henüz başaltı düzeyine hazır olmadığını gösteren Tokat TOKİ İÖO evinde Gülizar Hasan Yılmaz'ı konuk edecek. Amasya önündeki oyun ile Tokat'ın puan çıkartması mümkün değil. Erbaa Gençlik geçen yıl Orduspor'dan takviyeli bir kadro ile mücadele etmişti. Şimdi Ordu Soyaspor ile karşılaşıyor. Aldıkları sonuçlar itibarı ile benzer güçte gözüken takımların karşılaşması çekişmeli geçmeye aday.


4.Grup : 
Vatan Hakoyunları en sonunda sahaya çıktı ama zayıf Gemlik Zeytinspor karşısında aldığı 18-0 galibiyet takımın gücü açuısından pek bir gösterge olamadı. Bu hafta evinde 7 Eylül Gençlik ile karşılaşacak. 7 Eylül ilk hafta Hanbat'tan aldığı bir puan ile kaldı. Vatan'ın iddiasını değerlendirmek için önemli bir karşılaşma olacak. Bursalılar kağıt üzerinde avantajlı başlıyorlar. Denizli Hanbat İzmir'den 17 gollük galibiyet getirdi. Ancak Elitspor'un ablası BESEM var karşısında şimdi. Kayıpsız BESEM Hanbat'ı çok zorlayacak. Denizli ekibinde Sevgi Sarman haftayı dört gol atarak geçti. Nazilli Belediye Elitspor karşısında kesin favori. Geçen yılki karşılaşmaları da siyah beyazlılar 9-0 ve 11-1 kazanmıştı. Gamze Deveci ve bu hafta gol sayısını yediye çıkaran Pelin Davir'i Elitspor'un durdurması çok güç. 


5.Grup :
Bu grupta da 3.hafta 44 gol ile geçti. Bu haftaki maçlarda Kayseri Gençlerbirliği Karataş, Mersin Camspor Hatay Sümer ve Adanagücü Dumlupınar karşısında zorlanmaz. Adana Akdeniz Demirspor ile Osmaniye Yahya Mazlum karşılaşması çekişmeli olmaya aday. Adana ekibi ilk iki maçını göreceli zayıf rakipler ile kayıpsız geçti. Osmaniye de zayıf rakipleri yeniyor, ancak iddialı Kayseri'ye kaybetti. Kazanan playoff yarışına daha sağlam tutunacak. 


6.Grup : 


Akdeniz Nurçelik için playoff gittikçe daha uzak duruyor. Bu hafta CFS Bağcılar'ı yenerlerse tekrar çıkışa geçebilirler. Her iki takımın da ilk üç haftada Sakarya yenilgileri var. Gününde olanın gelibiyet ile çıkacağı bir maç gibi duruyor. Yalova Gençlik'de 12 maç ardından tarihindeki ilk puanlarını Karşıyaka Koleji'nin yenerek aldı. Kireçburnu deplasmanına gidiyorlar. İstanbul ekibi tecrübesi ile daha güçlü duruyor maçın öncesinde. Karşıyaka Koleji'nin hedefinin ne olduğunu ve gerçek gücünü aldıkları sonuçlardan anlamak mümkün değil. Karşıyaka Koleji evinde Sakarya'yı konuk edecek. Şu ana kadarki oyuna bakarsak Ahmet Baştar'ın Sakarya'sı grubun en büyük favorisi. Geçen haftaki sonuçlar baz alınırsa konuk ekip üç puan ile döner. Ancak Kocaeli ekibinin de iyi oyunculardan kurulu olduğunu da gözardı etmemek gerek. Grubun son maçında Bakırköy Zara Yenidünya'yı yener.


7.Grup : 
Grupta zorlu maçlar oynanacak. Nusaybin Gençlik üç maçta dokuz puan ile başladı. Yine iyi başlayan Ağrı Taşlıçay'ı konuk edecekler. Mardin ekibinde Pınar Demircan gollerine devam ediyor. Üçüncü maçta dokuz gole ulaştı. Hakkarigücü de Muş Kartalspor ile deplasmanda oynayacak. Geçen yılki maçları Hakkari ekibi 8-0 ve 4-0 kazanmıştı. Bu yıl da galibiyete yakınlar. Lige kötü giren, geçen yılın playoff takımı Erzurum Albayraklar Van deplasmanına çıkacak. Belediye Vanspor evinde yenilmesi çok zor bir ekip. Albayraklar ise bu maçtan da puansız ayrılırlarsa playoff yarışında çok geri düşecekler. Ortada bir maç olacak. Siirt Hasbey ile Muş Yağmurspor arasındaki karşılaşmanın da centilmence geçeceğini söylemek mümkün.


8.Grup : 
Diyarbakır Büyükşehir Belediye ile Fıstıkspor, Maraşgücü ile Gazikent karşılaşmaları çekişmeli geçmeye aday. Geçen yıl Antep'tki Maraşgücü maçını Gazikent 9-0 kazanmıştı. Ancak bu yıl Maraş ekibi daha tecrübeli. Elazığ Bordo Atletik lige yeni gelen takımlar arasında en iyi performans göstereni olarak dikkat çekiyor. Malatya'dan galibiyet ile dönmeleri sürpriz olmaz.


Erdem G

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...