Çarşamba, Kasım 27, 2013

'Üç Büyükler' Yalovaspor'da

Bölgesel Amatör Lig'de sezona kötü bir başlangıç yapan Yalovaspor yeni yapılanma içerisine girerken '3 büyükler'de oynamış futbolculardan oluşan bir teknik heyeti göreve getirerek bir ilke imza attı.



Beşiktaş forması bir dönem adını tarihe Kör Tuğrul olarak yazdıran Tuğrul Şener, Galatasaray formasını başarıyla taşıyan Hidayet Öztürk ve Kocaeli'nde yıldızı parlayan ve Fenerbahçe’de başarılı sezonlar geçiren Faruk Yiğit Yalovaspor’da göreve başladı.

YALOVA2Yalovaspor Kulüp başkanı Hakan Suiçmez yaptığı açıklamada “Yalovasporun bu oluşuma ihtiyacı olduğunu ve Yalova’da yaşayan insanların bu oluşuma destek olmaları gerektiğini vurgulayan Suiçmez Yalovaspor’u Marka haline getirmek için mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Faruk YİĞİT: Futbol’a Orhangazi’de başlayan, Genç yaşta Yalovaspor’a gelip, 1989 – 1990 sezonunda takımın 3.Lig’de namağlup şampiyon olan takıma büyük katkı sağlamıştır. Daha sonra sırasıyla Boluspor- Kocaelispor-Fenerbahçe ve Diyarbakırspor formaları giyen Yiğit, 2005 Yılında Orhangazi Gençlerbirliğinde aktif futbol hayatını tamamlamıştır.

Tuğrul ŞENER: Futbolculuk hayatına Yalova’da başlayıp,1971-72 sezonunun başında Beşiktaş’a transfer oldu 2 kez A milli 1 kez Ümit Milli olan Şener 1980-1981 Sezonunda Yalovaspor’a geri dönüş yaptı. Aynı sezon Yalovaspor’da şampiyonluk yaşadı.Futbol Yaşantısının son yıllarında belli aralıklarla Yalovaspor’da Değişik görevlerde yer aldı..

Hidayet ÖZTEKİN: 1969-1970 yıllarında Galatasaray’da Futbol oynayan Öztekin Aktif Futbolu bırakmasına rağmen Yalova’da Galatasaray Futbol Okulu açarak futbolcu yetiştirmeye başladı.


HABER-FOTOĞRAF: OSMAN HÖKEMEN

1 yorum:

yalova dedi ki...

Efsaneler ölmez...

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.