Cuma, Kasım 22, 2013

'Hakemlerimizin yanındayız'

TFF İstanbul İl Başkanlığı bir açıklama yaparak, hakem camiasıyla aralarında herhangi bir gerginlik veya sıkıntı olmadığının altını çizdi.



TFF İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 


"Son dönemlerde özellikle yerel yazılı ve görsel medya organlarında İl Başkanlığımız ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi ve dolayısıyla İl Hakem Kurulu arasında bir problem varmış havası yaratılmaya çalışılmaktadır.


Bilindiği üzere son birkaç haftada özellikle hakemlerimize karşı fiili saldırılarda bulunulmuş ve saldırıda bulunan kulüpler ve futbolcular talimatlar doğrultusunda en ağır cezalarla cezalandırılmışlardır. Olayların artması ile birlikte hakemlerimiz buna haklı tepki göstererek olayı gerçekleştiren kimi takımların bir sonraki müsabakalarına çıkmamışlardır. Ve bu durumun süreklilik kazanması durumunda lig planlamaları ile sıkıntı yaşanacağı hakem derneğimiz ve İl Hakem Kurulumuz ile paylaşılmış, federasyonumuzun ve hakemlerimizin bir bütün olduğu doğacak sıkıntıları da hep beraber yaşayacağımız konusunda hemfikir olunmuştur.


"Hakemlere karşı terbiyesizliği tasvip etmiyoruz"
Unutulmamalıdır ki; kulüplerimiz, hakemlerimiz ve federasyonumuz hepimiz bu güzel oyunun paydaşlarıyız. Organizasyonun sağlıklı yürütülmesi adına federasyonumuz ve doğal olarak İl Başkanlığımız tek yetkilidir ve hakemlerimizin yanındadır. Hiçbir kulüp veya futbolcunun hakemlerimize yaptıkları bu terbiyesizlikleri kesinlikle kabul etmiyor ve tasvip etmiyoruz. Kulüplerimize de hakemlerimize de ceza verilecekse bunların kurulları talimatlarla belirlenmiştir ve bu kurullar ilgili cezaları vermektedir Ancak; hem kulüplerimizin hem de hakemlerimizin cezalandırma yetkileri yoktur."


Kaynak: www.tffistanbul.org

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.