Perşembe, Kasım 14, 2013

Hafta sonu maçlarda protesto var!

İstanbul amatör liglerinde son haftalarda hakemlere karşı fiili saldırıların artması nedeniyle düdükler bu hafta sonu 10 dakika geç çalacak. Hakemler, müsabakaları 10 dakika geç başlatacaklar.



Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi’nin internet sitesinden yapılan açıklamada “Hakemlerimize yapılan fiili Saldırılar nedeniyle bu haftaki bütün müsabakalar 10 (On) dakika geç başlatılacaktır” denildi.


Sitede ayrıca ‘Kınıyoruz’ başlıklı bir yazı yayımlanırken şu ifadeler kullanıldı: “Son haftalarda amatör kümelerde oynanan müsabakalarda, hakemlere yönelik alçakça yapılan fiili saldırıları, esefle ve şiddetle kınıyoruz. Hakemlerimize yapılan fiili saldırıların ve futbolumuzdaki tüm şiddete dönüşen eylemlerin, sona ermesi için bütün kurumları göreve davet ediyoruz. Futbol camiası içerisinde bulunan herkesin, hakem camiasına destek vermesini ve hakem camiasının vakur duruşunu alkışlamasını bekliyoruz. Hakem camiası, tüm sahalarımızda şiddetin yer almamasını savunur. Bu konuda üzerine düşecek bir şey varsa yapacağından ve hakemlere yönelik fiili saldırıların tekrarı halinde, takınacağı tavrın vicdanlarımızın sesiyle yüksek olacağını kamuoyuna üzüntüyle bildiririz.”

1 yorum:

İlker Balçık dedi ki...

Hakemlere yapılan fiili saldırılar nedeniyle bu haftaki bütün amatör müsabakalar 10 dakika geç başlayacakmış.

Geçen hafta sonu u15 takımımız maç bitiminde Sultançiftliği takımının saldırısına uğramış, bir çok oyuncumuz darp edilmişti. Soyunma odasına kaçan hakem raporunda yapılan fiili saldırıyı es geçmiş ki cezalılar listesinde görünmüyor. Hakem raporu sonucu saldırıyı yapanın yaptıkları yanlarına kâr kalmıştır.

Zara Ekinli Stadı'nda kamera mevcut ve sahanın tamamını görüyor, görüntüler yayınlanırsa hakemin savunması ne olacak, aynı saldırı kendisine olsaydı raporu yine aynı mı yazardı.

Hafta sonu oynayacağımız müsabakalar 10 dakika geç değil de zamanında başlarsa ödeşmiş mi olacağız.

Başkalarının yaptığı fiili saldırılar için hakemler haklı olarak protesto ederken, fiili saldırıya uğrayan Hamidiyespor camiası, maçın hakeminin olayları raporunda belirtmemesi sebebiyle yaşadığı haksızlığı nasıl protesto etsin. Maçın hakeminin vicdanı rahat mı, bu kadar çocuğun vücutlarındaki ve kalplerindeki yara izlerini nasıl kapatabilecek ve en önemlisi bu kadar insanın kul hakkını nasıl ödeyebilecek, nasıl helalleşebilecek.

SAL Klasman 27 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona erdi..