Perşembe, Kasım 14, 2013

Hakemler, Ekşioğlu’na zor anlar yaşattılar

İstanbul futbolunun patronu Yemen Ekşioğlu dün akşam İl Hakemlerin karşısına çıktı. Hakemler, Ekşioğlu’nu ‘Kellemizi vermeye geldik’ pankartı ile karşılarken, maçlara çıkmayacağız dediler. İl Hakem Kurulu Üyeleri de salonu terk ettiler.



02 Kasım 2013 günü Alemdağ Stadında oynanan ve Hakem Gökhan Besni’nin ev sahibi ekip tarafından darp edilmesi sonucu yarıda olan U17 Ligi 36.Grup maçı olan Çekmeköy-Selimiyespor müsabakalarının yankıları devam ediyor.


IMG-20131113-WA0003 
Yaşanan bu olay sonrasında, 09 Kasım 2013 Cumartesi günü Maltepe Başıbüyük Stadında oynanması gereken Çekmeköyspor-Heybeliada 1.Amatör Lig maçı, maça atanan Müjdat Duman, Mustafa Bekar ve Batuhan Bayar’dan oluşan Hakem triosunun arkadaşlarına yapılan saldırı neticesinde kırmızı-mavili takımı protesto etmeleri ve sahaya çıkmamaları üzerine oynanmamıştı. Akabinde Çekmeköyspor U17 kategorisindeki takımını ligden çekmişti.


 


“Ekşioğlu, Kurul’un istifasını istemişti”
Bu olayların ardından Sitemize konuşan İstanbul futbolun 1 numaralı ismi Yemen Ekşioğlu, Hakemlerin bir takımı protesto için sahaya çıkmamalarının kabul edilemeyeceğini ifade etmiş ve yaptığı açıklamada, İl Hakem Kurulu’nun istifasını istemiş, “Hakem camiasında kelle istiyorum” demişti.


 


“Kellemizi vermeye geldik”
Dün, İstanbul İl Hakem Kurulu’nun Üsküdar’da bulunan merkezinde İl Hakemlerine yönelik gerçekleşmesi beklenen “sahada yer alma eğitimi”ne davet edilen Yemen Ekşioğlu’nu 300 İl Hakemi,  40 kadar Gözlemci ve 25 civarında Bölgesel Hakem ve Yardımcı Hakemi ile birlikte 15-20 kadar HİF Hakemi “Kellemizi vermeye geldik” pankartı ile karşıladı.


 


“Ekşioğlu, hem özür diledi hem de hatalısınız” dedi
Yemen Ekşioğlu yardımcısı Ufuk Tatar ile birlikte TFFHGD İstanbul Şubesine geldi. Bütün Hakemler, İl Başkanına karşı nerdeyse düşmanını görmüş gibi soğuktular. Konuşmacı olarak Gözlemci ve TFFHGD İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Ömer Ala söz aldı öncelikle. Ala, kendi hayatından ve oğlundan kesitler sundu ortamı yumuşatmaya çalıştı. Sonra kürsüye TFFHGD İstanbul Şube Başkanı Şahin Taşkınsoy geldi ve sürekli olarak birlik mesajları vermeye çalıştı. Taşkınsoy’un Yemen Ekşioğlu’ndan sürekli ‘Yemen ağabey’ diye söz etmesi dikkatlerden kaçmadı. Akabinde TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu’na söz verildi. Epeyce dolu olduğu gözlenen Ekşioğlu adeta içindekilerin hepsini döktü. Ekşioğlu, Sitemizde yer alan haberdeki bütün demeçlerinin arkasında olduğunu ancak sinirli bir halde bunları söylediğini, kendisinin şeker hastası olduğunu ve bir anda sinirlenebildiğini de söyledi. Ayrıca bu olayda kırmış olduğunu düşündüğü İl Hakem Kurulu Başkan Vekili Aydın Kankaş’tan özür diledi. Fakat Hakemlerin sahaya çıkmadığı Çekmeköy maçı olayı ile ilgili olarak İl Hakem Kurulu’nun da hata yaptığını söyledi. Bu tepkiden kendisinin de haberi olması gerektiğini söyledi. “Bu işleri zamanında biz başlattık. Serdar Çakır ile birlikte bu tarz olayların üstüne fazlasıyla gittik” diyen Ekşioğlu, İstanbul’da amatör futbolun başında kendisinin bulunduğunu bu konumda bulunan kendisine bu protestonun bilgisinin en başında verilmesi gerektiğini ifade etti.


 


“Don Kişotluk yapma Enver!”
Bu sırada söz alan TFFHGD yönetiminde bulunan Enver Çelik, “Yemen ağabey siz Hakemlerin değil kulüplerin yanında yer alıyorsunuz. Sezon içinde 8 Hakem arkadaş dayak yedi, bununla ilgili ne yaptınız? diye çıkışınca; “Enver Don Kişotluk yapma (gereksiz kahramanlık gösterme çabası) ben Yemen Ekşioğlu’yum benim olduğum yerde adalet vardır” diye kendisini savundu.


 


Burcu Ataş, Ekşioğlu’nu eleştirdi
Ekşioğlu konuşmasına devam ederken söze giren Bayan İl Hakemlerinden Burcu Ataş, takımlardan yana oldukları suçlamasıyla Yemen Ekşioğluna yüklendi. Kardeşi Cihan Ataş’ın (Ulusal Hakem) geçen sezon bir yarıda kalan maçın (18 Kasım 2012 günü Mimar Sinan Stadında oynanan ve 45.dakikada 2-2 devam ederken yarıda kalan Fatih Yayla-Kulaksız Okspor) raporunu el yazısı ile yazdığı için raporun kabul edilmediğini ve müsabakanın neden hükmen değil de tekrar edildiği yönünde sert dille eleştirdi. Ataş ayrıca, elle yazılan maç raporlarını kabul edip etmediklerini sordu.


 


“Hakemler rapor yazmakta sıkıntılı”
Bunun üzerine Yemen Ekşioğlu, “söz konusu maçta gereken neyse yapılmıştır” diyerek konuyu kapattı. Malum olaya gelince müsabakanın Hakeminin raporuna bakılsaydı sadece 1 oyuncu ceza alacaktı fakat ben raporu gerisin geriye yolladım. Düzeltildi ve ayrıca o maçı tribünde izleyen bir Hakemin de maçla ilgili rapor yazdığını bunlardan sonra 300 maçın üzerinde bir ceza verdiklerini vurguladı ve Hakemler maalesef rapor yazmada sıkıntılı. Bu nedenle Hakemler cezaları az buluyorlar” dedi.


 


“Darp edildim ve akciğerimi aldılar”
Sonra kürsüye gelen Aydın Kankaş olayı detayları ile anlattı ve ortam biraz yumuşadı. Akabinde söz alan bir Hakem, “benim sol akciğerim şu an yok bir turnuva maçında darp edildim ve akciğerimi aldılar” diye yüksek sesle bağırdı. Kendisini TFFHGD Yöneticisi Enver Çelik yatıştırmak istedi, Hakemin ağzını kapattı, fakat tepkili Hakem yüksek sesle bağırmaya devam etti ve daha sonra salondan güçlükle çıkarıldı.


 


İl Hakem Kurulu Üyeleri salonu terk etti
Aydın Kankaş çıktı tekrar kürsüye ve “kelle istiyordunuz ya işte burada kellem ve ben istifa ediyorum” dedi, hemen yanında bulunan İl Hakem Kurulu Üyesi Murat Oksay da “bende istifa ediyorum” dedi ve ikisi birlikte salonu terk ettiler. İl Hakem Kurulu Üyesi Alparslan Arkun da, arkadaşları ile birlikte salonu terk ettiler. Kürsüye çıkmadan yerinde ayağa kalkarak devam eden Yemen Ekşioğlu konuşurken yan kapıda bulunan Enver Çelik “çıkın dışarı bu adamı dinlemeyin çocuklar” diyerek 15-20 kadar Hakemi salondan dışarı çıkardı. Fakat bu olay orada bulunan İl Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Ugurlu’nun ve Şahin Taşkınsoy’un tepkisini çekti.


 


“Biz de maçlara çıkmayacağız”
Son olarak İl Hakem Kurulu Oğuz Uğurlu söz alırken ortamı yatıştırmaya çalıştıysa da bunu tam olarak başaramadı. Oğuz Uğurlu konuşurken ısrarla söz almak isteyen İl Hakemlerinden Tolga Mustafa Kanarya ayağa kalkarak “eğer bir tane Kurul Üyesinin istifası kabul edilsin ben hiçbir zaman maçlara çıkmayacağım” diyerek bağırdı. Bunu duyan diğer Hakemler de yüksek sesle bağırarak biz de maçlara çıkmayacağız dediler. Bir süre sonra ortalı sakinleşti ve Yemen Ekşioğlu ve Yardımcısı Ufuk Tatar salondan ayrılarak gittiler.


 


“Hakemler yaptığı beyanın cevabını verdiler”
Salondaki tüm konuşmalara şahit olan ve adının gizli tutulmasını isteyen bir Hakem ise Sitemize şu açıklamayı yaptı. "Yemen Ekşioğlu her konuşmasında Hakemleri savunan bir isimdi. Birçok konuda Hakemlere destek olduğunu herkes bilir. Son olarak yurt dışına özel turnuvaya giden Hakemlere ciddi yardımlarda bulunmuştu. Ancak son açıklamaları elbette hepimizi üzdü. Dün akşam da Ekşioğlu’nun sabırlı tavrı gözlerden kaçmadı. Her söze verilecek bir cevabı vardı Başkanın. Ancak arkadaşlarımız kendisine çok tepki verdiler. Bu tepki belki de geçmiş yılların birikimi... Yine de konuk olarak gelen bir insana, hele ki bu isim Yemen Ekşioğlu ise daha hoş görülü davranabilirdi arkadaşlarımız. Mesela bir konuşma geçti. Bir Hakem, “Kulüp Antrenörü maçta bize, ‘sizi Yemen Ekşioğlu’na şikayet edeceğim diyor’ ifadesini kullanınca salonda bayanlar olduğu halde Başkan, galiz bir küfür etti ve "size bunu diyen kişiye senin  … … bilmem ne yaparım deyin o kişiye, çekinmeden söyleyin bunu, ben sizinle birlikteyim" dedi. Darp edildim ve akciğerimi aldılar diye bağıran Hakem kardeşimize Ekşioğlu, “özel turnuvada darp edildiğini söylüyorsun. Resmi değil, ben özel turnuvalara karşıyım ve Hakem göndermiyorum. Hakemleri sizler gönderiyorsunuz.” dedi. Yemen Ekşioğlu dün Hakemlerin karşısında işin özü, ezilmedi, dik durdu ancak tepkili ve öfkeli Hakemler, alkışlarla vesaire Yemen Ekşioğlu’ndan sizin Siteye yaptığı açıklamanın cevabını verdiler.


IMG-20131114-WA0001 
Kelle paça ile gece sonlandı
Toplantıda Hakemlerin verdiği destek ile yüzleri gülen İstanbul İl Hakem Kurulu Üyelerinin gecenin sonunda paylaştığı bir fotoğraf ise tebessüm ettirdi. Bir mekanda toplanan Kurul Üyeleri, günün anlamına uygun bir şekilde kelle paça çorbası içerken yüzlerinden tebessüm eksik olmuyordu


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

35 yorum:

tansel dedi ki...

Böbreği giden arkadaş özel turnuvada gitmiş,halen Yemen başkana sallıyosunuz
Yemen başkan da geri adım atmamış helal olsun...

Referee dedi ki...

Sağda solda boş yapmayın arkadaşlar.Bende ismimi vermek istemeyen bir il hakemiyim.Dün Yemen Başkan tabiri caise postasını koydu. O kadar uğraştık pankart yaptık falan hepsi boş.O da geri vites yapmadı.
Bizim dernek aciz kaldı.

tansel dedi ki...

Ey hakemler kurulu ve hakemler kurban bayramında nerdeydiniz.Neden maçlara çıkmadınız takımları zor durumda bıraktınız...

Tansel Efendi dedi ki...

tansel yorumu ile yazan arkadaş biz hakemler olarak burdaydık ve maçlara çıktık maçlar oynandı.Siz nerdeydiniz ? sanal lig'demi oynuyorsunuz ?

Kenan KERİMOĞLU dedi ki...

Yemen EKŞİOĞLU bunu İHK nın yanına koymaz diyorum ben. Bu adam İstanbul'da Futbolun patronu.DEMİRÖREN den sonra Yemen başkan gelir. Hakemler de haddini yerini bilmeli diye düşünüyorum. Tamam şiddet tasvip edilmez ama hakemler de hal ve hareketlerini tartsınlar önce. Karşılarındaki de bir insan nihayetinde. Alkışlamayla bu işler olmaz. Hadi çıkmayın maçlara o zaman bu kadar keyfiyet olmaz. Takımlar olmazsa hakemler bir hiçtir. Hakemler futbolun tali unsurudur yani yan unsuru. asli unsuru futbolcular ve takımlardır. Kimse kendini Kaf Dağında görmesin, herkes insan...

Baba dedi ki...

Dün kolpaçinoluk yapan o iki arkadaşa zamanında destek olan ve bi yerlere gelmesinde çok büyük payı olan Yemen Ekşiye iyi oluyor.Anlasın dostunu düşmanını.Her fırsatta hakemlere ve il hakem kuruluna maddi manevi destek olmasın artık yeter.
Hif hakemlerine üzülüyorum,hiç bi şey den haberleri yok birinin peşinden gidiyorlar.
Müjdat Duman'da burda maşa olmuş istanbul dışından tayin gelen ve Bursaya gidecek olan Müjdat Dumana yazık olmuş.
Yemen Baba gör sen kim dost kim düşman ...

Tansel dedi ki...

Hemen şiddetlenmişsin Tansel efendi diyen hakem arkadaşım.O hafta oynanması gereken 1.amatör maçları neden oynanmadı bilmiyosun herhalde.İl hakem kurulu hakemimiz yok dedi.Yemen başkanı arayıp ricada bulunular ve yemen başkanda büyük tepkilere rağmen hakemlerin yanında oldu ve 1.amatör maçları hafta içine erteledi.Böylesine riskli bir kararı hangi başkan alır ve kurulu destekler söylermisin ?

hakkı yenen il hakemi dedi ki...

Dün biz eğitim için salona geliyoruz bi pankart var kellemizi vermeye geldik diye altında da istanbul hakemleri denmiş.Bu durumu şiddetle kınıyorum.Benim veya bir çok kişiyide kapsayan istanbul hakemleri demesi bu işi organize ettiğini öğrendiğim olayların baş aktörü olan kişi ile aynıdır.Benim adıma nasıl böyle bir karar verebilirsin.Ben dün oraya eğitim için geldim,kelle vermeye değil...

Haydar dedi ki...

Hakem camiası Yemen Ekşioğlu dur , Yemen Ekşioğluda hakem camiasıdır.Kimse bir birine düşürmeye çalışmasın.Aile içinde bütür problemler olur...Bence hem Yemen hemde Hakem camiası fazla uzatmasın ufak bir pozitif yaklaşımla sıkıntı biter...Ortamı germeyelim

Muratt dedi ki...

Enver Çelik işinin ehlidir.Hakemliğini de bilenler bilir ...

ali dedi ki...

istifa yemen ekşioğlu

kelleciler dedi ki...

halı saha maçlarından bahsediyosan evet hakem tali unsurdur fakat resmi maçlardan bahsediyorsan hakem olmadan resmi maç yapılmaz bu fifa kuralı talisi malisi yok bu işin bir de bundan sonra sahada bir tane hakemin kılına zarar gelsin görün noluyor

bir dost dedi ki...

Yemen abi iste o kizginligini gelip toplantida yapsaydi burada yorum yapan uc bes capulcuya laf dusmeyecekti. Isi kimsenin kabadayiliga vurdugu yok. Ayrica modern futbolda hakem en onemli unsur. Tum dunyada hakemlik icin o kadar guzel adimlar atilirken bizdeki densizlerin yazdigi yoruma bak haddini bilecekmis hakemler. Acin kardesim az biseyler okuyun . Yaziktir gunahtir. Yuzde 98 i universite egitimi gormus hakemlerimizin ugrastigi cahil tiplere bak allahaskina. Ayrica yemen abi dun aksam gayet guzel hatasini kabul etti. Olay tatliya baglandi bence kimse ortami germeye calismasin. Enver celik ise genc hakem kardeslerini savundu hic bir terbiyesizlik yapmadi. Unutmayinki bugun ortada olan genc ve basarili hakem toplulugu onun elinde yetismistir. Ayrica ortami germeye calissa cigerini kaybeden arkadasi disari almazdi. Yemen baskan ozel turnuva konusunda hakli yalniz ,bende ozel turnuva karsiti biriyim. Kelle koltukta mac yonetilmez

misafir dedi ki...

Yemek Ekşioğlunun artık istifa etmesi gerek. Hakemler onu istemiyo ap açık ortada hala sağa sola saldırıyo, hakem arkadaşımız ciğerini kaybetmiş daha napsın bu çocuk sahada can mı versin ? Yemen Ekşioğlunun acil bi şekilde istifa etmesi gerek futbolun patronluğuna yakışmıyor

t.g. dedi ki...

hakemler nasıl bir kurstan geçip sertifika alıyorlar çok merak ediyorum ne saat tumasını bilirler ne bayrak sallamasını ne ofsaytı ,taci bile gösteremeyen yürüyen yan hakemler var,en son adamdan 10 -20 metre geride duranlar var birde hakemler illaki her maçın üstüne mi çıkacaklar dün oynadığım maçta 5-1 öndeyken yan hakemin hizasında olan bir pozisyonda yan hakem top çizgiyi geçmedi derken orta hakem nerdeyse ortasahadan bakıp olmayan golü vermesi 15-16 yaşındaki çocuklarda nasıl bir tepki yarattığını görmeliydiniz maalesef türkiyemizde futbol filan oynanmıyor hele amatörlerde hiç oynanmıyor çünkü hakemler in %90 bu işi hiç bilmiyor hatta kendi ego larını tatmin etmek için bu işi yapıyorlar ben kendi adıma karar verdim bundan sonraki maçlara sinirlerimi yatıştırıcı ilaç alıp öyle çıkacam ,hakemlerimize sahip çıkalım diyorlar arkadaşlar bir yerde bilgi eksikliği varsa ki var hakemler çok bilgisiz o zaman onları iyi eğitmenler eğitmeli insan önce kapısının önünü temizlemeli bendendir diye yanlışı savunmamalı bunca zamandır böyle gitti ne oldu hakemlerin büyük kısmı şu an futbolun çok gerisindeler 40 dakikalık bir maç 3 dakika uzarsa allahaşkına 39 .dakikada mı biter çok basit bir saat tutma olayını bile bilemiyen ler var öyle komik hatalar oluyor ki hatta geçen maçımızda rakip takımın 15 yaşındaki oyuncusu hocam hakemler olmasaydı daha iyi bir maç olurdu diyebilecek düşünceye sahip oluyor

hkm34-Bir Hakem dedi ki...

Hakemler Yemen Başkana her ortamda her zaman saygılı olmuştur.Nerede görseler düğmelerini iliklerler.Merak ediyorum hangi amatör topçu onu görünce dikkate alır.Ayrıca Y.Ekşioğlu amatörün futbolu olabilir ama öğle posta koymak kolay değil hakemler çıkmasın maçlara bakalım ne yapabilecek. Türkiye'de hayat durur siz neden bahsediyorsunuz.450 maç oynanıyormuş istanbulda haftada tamam oynanmasın bakalım neler olacak düşünsün .Bazıları için değersiz olabiliriz ama değerimizi ancak yokluğumuzda anlayabilirsiniz.Siz dua edin biz bu kadar olaya rağmen sizlere hizmet ediyoruz.Bizlere verilen eğitimde Maçlarınızda sizden büyük ya da küçük kim olursa olsun hoca ,futbolca vb. hep saygılı olun değer verin diye öğütler verilir.Ama diğer tarafta hakem yanlış yaparsa baskı yapın , küfür edin gerekirse dövün diyenleri görüyoruz.
Aramızdaki fark bu kadar açık

mysta dedi ki...

egosunu tatmin edip takımın kaderiyle futbolcunun geleceğiyle oynayan hakemler var her maçta kaos yaratacak hatalar yapılıyor . hakemlerin cezalandırılması gerekiyor. bu işe biraz gönül veren insanlarla yola devam edilmeli.özellikle gözlemciler elini neye sürüyor ben anlamıyorum. oturup gidiyorlar.

misafir dedi ki...

t.g rumuzlu şahıs... Sana sadece haberi bir daha oku derim. bizler her hafta eğitim için İstanbul'un tüm köşelerinden toplanıp üsküdar da eğitim toplantısı yapıyoruz. Bilgisiz olan genelde futbolcu ve antrenörler. Kale vuruşundan gelen topa ofsayt diye itiraz eden atrenörler var... Hakemler tali unsur ise oynayın kendi aranızda.. Hakemlerin mazeret vermesi nedeniyle 1. amatörler ertelendi diyorsun. 1. amatörde oynayıp memleketine giden hiç futbolcu olmadı mı? Hakem sayısı yetersizliği dye bir durum yok.. Hakemlerin mazeret vermesi resmi bir durum. Oyuncu mazeret veremiyor kadro dışı kalırım diye.. Hakemler sayesinde memleketlerine gittiii... İsim lazım değil şimdilik isim yazmıyorum

misafir dedi ki...

Artık takımların hakemlere saldırması ve hakemlerin susması sadece işi disiplin kurulunun vereceği cezaya bırakması devri son bulmuştur. Bu hafta 10 dakika maçlara geç çıkma sadece küçücük bir uyarıdır. YİYAN VARSA DEVAM ETSİN FRAGMAN BİTSİN FİLM BAŞLASIN....

misafir dedi ki...

Artık takımların hakemlere saldırması ve hakemlerin susması sadece işi disiplin kurulunun vereceği cezaya bırakması devri son bulmuştur. Bu hafta 10 dakika maçlara geç çıkma sadece küçücük bir uyarıdır. YİYEN VARSA DEVAM ETSİN FRAGMAN BİTSİN FİLM BAŞLASIN....

koridon dedi ki...

bu yıl hakemlerimiz çok formsuz kimse kimseyi kandırmasın bu sezon şahit olduğum o kadar çok bariz hakem hatası olduki 1 ve süper amatörde o kadar ki bazı takım taraftarları sahaya girmemek için kendini zor tuttuğunu gördüm

fuat dedi ki...

siz hakemleri pek sevmiyorsunuz anlaşılan TG yorumu yapan kişi türkiye süper ligdede hata yapılıyor hakem camiasını bu kadar aşalamanız gereksiz bu görevi yapan canı gönülden severek yapan genç hakemlerimiz var siz amatör kümede her hafta olaylı maçlar oluyor hep hakemlermi suçlu toplum olarak bizlerde suç yokmu haftada 750 tane maç oynanıyor nereden baksanız 2500 hakem eder bu arkadaşlar görevlerini en iyisini yapmaya çalışıyorlar.bence hakem kurulu ile yemen ekşioğlu bir araya gelip tatlı yeyip tatlıya bağlamaları gerekir uzatmaya gerek yok.KAYBEEDEN HER ZAMAN TÜRK FUTBOLU OLUR

İlker Balçık dedi ki...

Hakemlere yapılan fiili saldırılar nedeniyle bu haftaki bütün amatör müsabakalar 10 dakika geç başlayacakmış.

Geçen hafta sonu u15 takımımız maç bitiminde Sultançiftliği takımının saldırısına uğramış, bir çok oyuncumuz darp edilmişti. Soyunma odasına kaçan hakem raporunda yapılan fiili saldırıyı es geçmiş ki cezalılar listesinde görünmüyor. Hakem raporu sonucu saldırıyı yapanın yaptıkları yanlarına kâr kalmıştır.

Zara Ekinli Stadı'nda kamera mevcut ve sahanın tamamını görüyor, görüntüler yayınlanırsa hakemin savunması ne olacak, aynı saldırı kendisine olsaydı raporu yine aynı mı yazardı.

Hafta sonu oynayacağımız müsabakalar 10 dakika geç değil de zamanında başlarsa ödeşmiş mi olacağız.

Başkalarının yaptığı fiili saldırılar için hakemler haklı olarak protesto ederken, fiili saldırıya uğrayan Hamidiyespor camiası, maçın hakeminin olayları raporunda belirtmemesi sebebiyle yaşadığı haksızlığı nasıl protesto etsin. Maçın hakeminin vicdanı rahat mı, bu kadar çocuğun vücutlarındaki ve kalplerindeki yara izlerini nasıl kapatabilecek ve en önemlisi bu kadar insanın kul hakkını nasıl ödeyebilecek, nasıl helalleşebilecek.

Canisar dedi ki...

Ya bırakın maçlara çıkmıcaklarmış süper amatör ligte 2 bilemedin isini 3 tane iyi yapan hakem vardır diğerleri sadece kanser sebebi cıkmasanız ligimiz daha guzel bi lig olur orda burda bence fazla esmeyin mecbursunuz istiyorsanız cikmayin liglere bos konusuyorsunuz adam herzaman en kotu hakemlerin bile yaninda oldu en fazla bu hafta 10 dakka gec baslar maclar hepiniz yine onunuzu iliklersiniz karsisinda bi futbolcu olarak yaziyorum bıktık sizin kendinizi bise zanneden tavrlarnizdan

bardak dedi ki...

bugünde maçlar yarıda kalmış ahkam kesen hakemler bidaha olursa çıkmayacaz diyodu hadi çıkmayın

evliya dedi ki...

yok hakemler hata yapıyormuş yok kaosmuş yok maçların ertelenmesi kurulun suçuymuş

nerelere gelmiş olaylar ne kadar düşmanı var bu hakemlerin biride çıksın kabul etsin biz hata yapınca kendimizi kurtarmak için hakemlere çamur atıyoruz
yıllardır futbol oynuyorum birçok klübe transfer oldum birçok klübün formasını başarıyla terlettim onurla taşıdım benim anrenman yapdığım sahada hakemlerinde antreman yaptığı oluyordu birkaç hakemle tanışdım çoğu benden ve oynadığım tüm takımlardan daha fazla idman yapar içecek suyu yoktur duş almaya yeri yoktur sıcak suyu yoktur ama yinede maç günü nezaman maçıma gittiysem hakemler benden önce sahadaydı hepsi flinta gibi temiz takım elbiseli traşlı. 15yaşımdan beri futbol oynarım her maçta maç içerisinde bağırmlar çağırmlar olur hatta hakaretler ama daha hiçbirinin gözünde art niyet görmedim. ben açık öğretimden okul okurdum onun dersine çalışmazdım çoğu zaten ünverte mezunu hakemlerden yakında sınavları olduğunu kural kitabına çalıştığını duydum kaç yıllık futbolcuyum hala kural kitabı nedir görmedim birçok arkadaşımda benim gibi ama yineden o kitabı baştan sona defalarca okuyan hakemlerden daha iyi bildiğimizi iddia ediyoruz.
hakemlerde insandır hata yapar benim öyle maçalarım olduki onlarca gol kaçırdım gün oldu kendi kaleme gol attım yoruldum koşmadım demekki ben hata yapabiliyosam onlarda yapar onlarıda izleyenler var bi not ceza sistemi vardır heralde.
ya bayram tatilinde ben klüp başkanıma memlekete gidiyorum dedim gittim hakemlerde heralde gitmiş gitmeseydi bende gidemeyecektim ama o hafta yine maçlar vardı oynanan o maçların hakemlerini bu kurul atamadımı onlar başka şehirden gelen hakemlermiymiş

evliya dedi ki...

ayrıca yemen ekşioğlunu bilenler bilir bişeye kızar düşünmeden o anki kızgınlığıyla hızını alamamıştır söylemiştir kesin

ayrıca hakem futbolun tali unsurudur seyirciler maça hakem seyretmeye gitmezler futbolun olmazsa olmazıdırlar

hakemleri üzmeye gerek yok bu yazıları onlarda okyor

bütün dünya respect diye inliyor türkçesi saygı demektir.
bizimkiler hakemi tellere sıkıştırıp kafasına kafasına vuruyorlar yani bunu yapanlar bırakın futbolcuyu insan olamazlar. yaptığım işten utanırım ben

kelleciler dedi ki...

hakemlerin neredeyse tamamı istanbulun seçkin üniversitelerinde okuyan veya elinde saygın bir mesleği olan insanlar aslında bu insanlar amatörün pisliğini çekmeyi haketmiyorlar ama hakemliği ve futbolu sevdiğinden katlanıyorlar dediğimiz gibi 10dk geç çıkma olayı sadece bir uyarı bundan sonra herşey çok farklı olacak çok

cengiz perçin dedi ki...

YENİ KAHRAMAN MÜJDAT DUMAN HAYDİ HAYIRLI OLSUN..KARŞILIK DÖVÜŞ DEDİĞİN BU OLSA GEREK.....İHK..BHK KOALİSYONU..DİREKTİFLER İLE HAKEMLER YÖNLENDİRİLDİ..ESTİLER GÜRLEDİLER YİNE HAFTASONU EMNİYET OLMADAN MAÇLAR OYNANACAK...HERKES SUSACAK TAAKİİİİ BİR FUTBOLCU VEYA FUTBOLCULAR BİR HAKEMİ VEYA HAKEM EKİBİNİ DÖVENE KADAR.....BU GÜNÜ KURTARDIK..KAHRAMANLARIMIZIN YOLUNU AÇTIK.HAYIRLI İŞLER FUTBOLU YÖNETENLER....

mustafa dedi ki...

Hakemlerimiz oyle futbol aşkı falan yanıp tutuştukları yok. O yönetme duygusu, emretme, sahanın patronu olma, ego tatmin etme hazzı çok başka bir his onun esiri olup bu çileyi çekiyorlar. Hakem hata yapmış diye hakeme kalkan eller kırılsın tabikide . hiç bir insanın hatası sonunda sahada dayak yemesini gerektirmez. Hakem arkadaşlarda futbolun bir parçası onlarında kalbini kırmamak lazım ama hakemlerde sanki hepsi birer collina edasında heleki sanal ortamda çıkmayız bakın noluyor gibi boşa sallamasınlar. Yapacak olan adam laf yapmaz icraat yapar gider düdüğü asar. Bir futbolcu arkadaşta hakemlerin okumuş sürekli futbol kuralları kitabı okuduğundan bahsetmiş. Futbolcu kardeşim bir cok futbolcu kitap üstünde hakem kadar bilmez kuralları haklısın. Ama işte şunu unutuyorsun. Onlar top oynamadan (oynamayı beceremediklerinde olabilir) futbolun içine girdikleri için ancak okuyarak oğrenecekler napacaklar başka . Çoğu üni mezunu yada öğrencisi evet bu da doğru. Ama hala bayrağı kaldırırken kullanılacak yöne değilde terse bayrak kaldırıyorlarsa. demekki okumak ile okuduğunu anlamak arasında fark var.

Kellemiz feda olsun dedi ki...

Kellemiz feda olsun 7 yıldır hakemlik yapıyorum sahaya çıktığım zaman futbolcusundan antrenörüne herkez biraz olsun saygı gösteriyor. Bizde öyle tabiki fakatyazıları okurken birşey dikkatimi çekti ? Hakemler tali unsurdiye yazan arkadaşlar var. Bu yorum sizlerin eğitim düzeyini bilgi ve birikimlerinizi ortaya koymakta bizi sevmenizi istemiyoruz sevmeyinde ihtiyacımız yok sizin sevginize fakat o resmi maçlarda Mhk nın ihk ataması sonucunda oraya geliyoruzmaçımızı yönetim gidiyoruz. 1 resmi müsabakaya hakem olmadan müsabaka yönetilmez fifafutbol oyun kuralları kitabı yani olmazsa olmazlardandır !
Biz futbol hakemleri olarak emin olunki hepinizden çok çalışıyoruz emek veriyoruz haftada 2 gün idman 1 eğitim toplantısı hafta sonlar maçlar her idman tam performans sosyal hayatımız yok denecek kadar az ailemize vakitayıramıyoruz futbolun gercek emekcılerı istanbulun yükünü çeken futbol endistrısinin işçisiyiz bize saygı gösterin yeter sevmeyin yine bizi biz sizi seviyoruz
Sağlıcakla kalın

referee dedi ki...

hakemler futbolun yan unsurudur diyorsun ya hadi nie oynanmadı cekmeköy macı sölesene hakemler maca cıkmayınca ne oluyormus demekki mac oynanmıyormuş boş konuşma yaa hakemlerden sonra futbolcular gelir bunu kafana sok ondan sonra konuş bence sen istanbulda yılda 2200 küsür bac oynanıyorsa bu takımlardan degil hakemler sayesinde oynanıyor kerim bey

misafir dedi ki...

10 küsür senelik bir il hakemiyim. Futbolcu arkadaşlara şu kadarını söyleyeyim. Bir hakem eşiyle ve çocuğuyla hafta sonu kahvaltı sözünü bile perşembe gecesi veya cuma sabahı açıklanacak maç bülteninde müsabakasının saatini öğrendikten sonra yapar...

Gözlemci dedi ki...

Eeee misafir yapma o zaman mecburmusun peki hakem olmaya yöneticiler ve futbolcular evinde mi maç oynuyo bir çoğu çalışıyo ve izin gününü maça göre ayarlıyo kıstas yaparken iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır derler. Siz hakemlikten çıkmış hakim zannediyosunuz kendinizi. Yorumlara bak kellemizi vercez falanbu nedir böyle.Ahlaklıkıyla oynayan insanların neden maçlara geç başlamak yada çıkmamakla hakkını yiyosunuz. Peki futbolcu hata yaptımı zaten siz kalemini kırabiliyosunuz ama sizin yaptığınız hatalarda size yapılan üst lig yerine alt lige gönderilmek. Ama takımın 1 senelik emek çöp oluyo dimi. Zaten amatör futbol bu tabiki hatada olacak sorunda,kaldı ki 1.ligde var bunlar amatör demi olmayacak. Ama bakıyorumki az önce maçtan geliyorum inan bak yemin ederim Zaferspor Güneşli maçı hakem kardeşini gör futbolcuları resmen gözüne kestirmiş. Yapılanların hepsi ayıp tabiki hakemlere de yapılanlar dahil. Ama siz bu şekilde yorum ve davranışlarınızın futbolculara konuştukları sorunları çözülebileceğine inanıyomusunuz peki.

ufuk dedi ki...

Amatorde hakemler facia Dısardan biri gelip macı yonetse daha ii olur hç bsyden haberleri yok daha kuralları bile bilmeyen hakemler var.....yazık

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...