Pazartesi, Mayıs 20, 2013

U14 İlçe Karmaları kurası çekildi

İASKF tarafından düzenlenen U14 Yaş Grubu İstanbul Şampiyonasının kura çekimi Orhan Saka Amatörler Evinde gerçekleşti.


Amatörler Evindeki Kura çekimine Beykoz U14 İlçe Karmasını temsilen Mehmet Şahin-Mustafa Ülker-Eyüp Aktaş-Yusuf Dinç ve Medya Danışmanı Talip Ercan katıldı. Kura çekimini yöneten İASKF Genel Sekreter Yardımcısı Asım Özdemir ve programa kura çekiminin sonunda yetişebilen Engin Yılmaz'da dikkate alındığında 7 kişilik Beykoz Heyeti her zaman olduğu gibi sergiledikleri ciddi duruş ve katılım dolayısı ile İASKF Yönetiminin takdirlerini almasını bildi.


Programı İASKF Genel Sekreter Yardımcısı Asım Özdemir sundu. Özdemir yaptığı konuşmada ilkini geçen sezon yaptıkları İlçe Karmaları mücadelesi için bu sezon kulüplerden gelen talepler doğrulusunda biraz gecikme yaşadıklarını söylerken Kulüplerimiz müsabakaların başlayacağı günden önce 3 Haziran akşamı 17.00'ye kadar belgelerini teslim etmek zorunda. Şu ana kadar katılacağını beyan eden takımlardan 22'sinin net kararlarını bildirmelerinin ardından toplam 4 grupta yer alacak karmalar kuraya dahil edildi.


İASKF Genel Sekreteri Ali Tanrıyaşükür ise yaptığı konuşmada turnuvanın yapılmasının amacının ilçeler arasındaki dostluğu sağlamlaştırmak, perçinlemek  ve bunun öneminin vurgulamak olduğunu söylerken,”Bir diğer açıdan bakıldığında futbolcu kardeşlerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmalarına, profesyonelliğe geçi süreçlerine bir katkı sağlamak da hedeflenmekte. Ben katılacak tüm takımlara ve sporcu kardeşlerime başarılar, centilmence müsabakalar temenni ediyorum” diye konuştu.


Programda bir konuşma yapan TASKK ve İASKF Başkanı, TFF Amatör Futbol Sorumlusu Ali Düşmez bir selamlamada bulunurken,çeşitli konulara ilişkin bilgi paylaşımında bulundu." Bizim tek muradımız, isteğimiz odur ki biz bu büyük camiaya neler katabiliriz, hangi çalışmalarda bulunup bunları hayata geçirebiliriz. Biz kapılarımızı başkan, yönetici, sporcu ve ailelerine sonuna kadar açtık. Geçmiş dönemlere göre şunu açık yüreklilikle söyleyebiliriz ki buraya yani Amatörler evine gelen bu camia insanlarının sayısı bu dönemde belirgin biçimde artmış durumda. Fikirlerin 20 kişilikte olsa 200 kişilikte olsa bu tür toplantılara katılımlarda paylaşılıyor olkmasına da ayrıca önem vermekteyiz. Kulüplerimize herşeyde öte büyük bir değer veriyoruz, onları başımızın üstünde taşıyoruz, adeta can siperhane bir çalışma temposu ile yapabileceklerimi yapıyor, yapmaya çalışacağımız beyan ettiklerimiz ise ya başarabiliryoruz, yada başaramıyoruz, ancak samimi bir gayret gösteriyoruz" diye konuştu.


"Karınca misali o yolun yolcusu olarak nitelendirilecbilecek bir çaba sarf etmekteyiz. Bugün 25-26 takımın katılması düşünülen U14 Yaş İstanbul İlçe Karmaları müsabakalarına da ayrı bir önem verdiğimizi söylemek isterim. Asklında geçen sene başlatılan bu faaliyetin yapılıp yapılmaması konusunda fikirleri aldık, kimileri iyi bir çalışma kimileri ise gereksiz olduğunu beyan etti. Sonunda yapılması noktasında buluşup geçen sezon gerçekleştirdik. Bu sezon için de kulüplerimizden gelen talepler doğrultusunda İlçeler arası turnuvamızı devam ettirme kararı aldık. Bu doğrultuda her fırsatı bir hizmet noktasında görmekteyiz. Bu işe yürek veren, destek olan katkı sunnalara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Karmalar arası mücadelenin bir fair-play gösterisi, şenlik havasında dostane biçimde geçmesini istiyoruz. Maalesef oynanan amatör küme maçlarına bakıldığında bir takım sıkıntıların yaşandığını hatta işe ailelerin, sporcu velilerinin de dahil olduğunu üzülerek gözlemlemekteyiz. Biz U-14 karma müsabakalarında katılımcı kulüplerden şunu istiyoruz ki mağlup olan takım galip gelen takımı alkışlasın, tebrik etsin. Eğer bunu bizler bu turnuvada gerçekleştirebilirsek diğer lig müsabakaları için de bu tablonun bir örnek teşkil edeceği inanıcını taşıyoruz. Katılacak kulüplere şimdiden başarılar diliyorum" diye konuşan Ali Düşmez ilk kurayı çekip gruba dahil olan takımı da belirledikten sonra. Ay sonunda Amatör Futbol Camiasına büyük bir müjde vereceklerini söyledikten sonra katılımcılar ile tek tek el sıkışarak toplantıdan ayrıldı. Daha sonra İASKF Genel Sekreter Yardımcısı Asım Özdemir ve TFF İl Başkan Yardımcısı Adem Akbeniz yönetiminde kura çekimi gerçekleşip gruplar belirlendi. Kura çekiminde İASFK Yönetiminden Ali Tanrıyaşükür, Cemal Kabil, katılımcı ilçelerden bazı temsilciler ile birlikte grupları belirleyen toplar çekildi. Buna göre gruplar ve yer alan takımlar şöyle belirlendi ;


1.GRUP : Sarıyer-Kartal-Büyükçekmece-Kağıthane- Güngören
2.GRUP : Kadıköy-Ümraniye-Beykoz-Beyoğlu-Küçükçekmece-Gaziosmanpaşa
3.GRUP : Üsküdar-Esenyurt-Sultangazi-Eyüp-Bahçelievler
4.GRUP : Bayrampaşa-Maltepe-Esenler-Fatih-Beşiktaş-Silivri


 


HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

1 yorum:

abdurrahman dedi ki...

ne zaman maçlar başlıyor

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.