Pazartesi, Mayıs 20, 2013

Ödemiş’e hüsran, İzmirspor’a bayram

İzmir'de Bölgesel Amatör Lig baraj maçında İzmirspor, Ödemiş Belediyespor’u 1-0 yenerek ligde kalmayı başardı.


Alsancak Stadı’nda maçın 70 dakikasını 10 kişi geçiren İzmirspor, 90+2’de Volkan’ın kafa vuruşuyla istediğini aldı. 10 kişilik rakip karşısında birkaç pozisyon dışında üretken olamayan Ödemiş Belediyespor, hüsran yaşadı.


İZMİRSPOR 20. DAKİKADA 10 KİŞİ KALDI
Kazananın adını BAL’a yazdıracağı karşılaşmaya her iki ekip de temkinli bir oyunla başladı. İlk 20 dakikalık bölümde İzmirspor’un şut girişimleri dışında net bir gol pozisyonu yaşanmadı. 20. dakikada Ödemiş atağında savunmanın arkasına atılan topu eliyle kesen Hakan Pekserbes, hakem İsa Yaldız tarafından kırmızı kartla oyun dışı bırakıldı. 10 kişilik rakibi karşısında gol arayan Ödemiş, 27’de kalesinde önemli bir tehlike atlattı. Soldan Efe’nin getirdiği topta arka direkte boş durumdaki Levent Cevahir’den önce son anda savunma araya girip uzaklaştırdı.


45’te Ödemiş net pozisyondan gol çıkaramadı. İbrahim Kumcu’nun soldan getirdiği topta Enes, uygun durumdaki İbrahim Kargı’ya bıraktı, Kargı çok kötü vurdu. İlk yarı golsüz sona erdi.


10 kişilik rakibi karşısında ikinci yarıda da tam anlamıyla bir baskı kuramayan Ödemiş, 59’da yine kalesinde büyük bir tehlike yaşadı. Mustafa’nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Fatih vurdu, kaleci Tugay çeldi, dönen topu aynı oyuncu tamamladı, top bu kez auta gitti.


60’da Ödemiş atağında İbrahim Kumcu sağdan ceza alanına daldı, vuruşunu kaleci Ozan güçlükle çıkardı. 61’de İzmirspor ceza sahasında yaşanan karışıklıkta Enes vurdu, savunmadan sekti. Öner altıpasın içinde topu ağlarla buluşturamadı. 76’da Öner sol kanatta son çizgiye indi ortasında kaleci Ozan kritik bir müdahale yaparak tehlikeyi önledi.


DİREKTEN DÖNEN TOP KIRILMA ANI OLDU
83’te Sercan ile başlayan Ödemiş atağında İbrahim Kumcu pasını savunmanın arasına sızan genç oyuncuya çıkardı. Sercan’ın yerden vuruşu direkten döndü.


Kırılma noktası olan bu pozisyonun ardından İzmirspor, 10 kişi olmasına karşın Ödemiş kalesinde gol arayışlarını artırdı. 88’de günün yıldızlaşan isimlerinden Nedim Baki arka arkaya çalımlarla ceza alanına yaklaştı, pasında Ayhan dokundu kaleci Tugay güçlükle çeldi.


90+2’de İzmirspor arka arkaya kullandığı ikinci köşe atışında Mustafa ortaladı, savunmadan çıkıp gelen Volkan kafayı çaktı, kaleci Tugay’ın müdahalesi yetersiz kalınca İzmirspor 1-0 öne geçti. Kalan bölümde eşitlik sayısını üretemeyen Ödemiş sahadan boynu bükük ayrıldı.


Baraj maçına BAL ekibi sıfatıyla katılan İzmirspor bir sezon daha BAL’da kalmanın sevincini yaşarken, Ödemişli futbolcular saha içinde büyük üzüntü yaşadı. Uzun süre yerden kalkamayan oyuncuları teknik direktör Zafer Dinçer teselli etmeye çalıştı. Ödemişli taraftarlar teknik direktör Zafer Dinçer’e tepki gösterdi. Tribünlerin önüne giden Dinçer’in istifasını isteyen taraftarlar başarısızlığa isyan etti.

ÖDEMİŞLİ TARAFTARLAR SON SANİYE GOLÜYLE YIKILDI

Alsancak’taki karşılaşmada 250 kadar Ödemişli taraftar takımını kapalı tribünde destekledi. Ödemiş’ten 5 araçla İzmir’e hareket eden taraftarlara Torbalıspor ve İşçievlerispor taraftarları da destek verdi. Maç boyunca susmayan taraftarlar gelen son dakika golüyle yıkıldı.


Ödemişli taraftarlar maçın son bölümlerinde karşılaşmayı foto muhabirlerine ayrılan kulübede ve kale arkasındaki ağaçların altında seyreden İzmirsporlu yöneticilere de tepki gösterdi. Taraftarlar maçın saha komiserini göreve çağırırken, İzmirsporlu yöneticilerle de tartışmalar yaşandı. Yöneticiler polis tarafından saha dışına alındı.


GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DİKKAT ÇEKTİ
Ödemişli taraftarlar için geniş güvenlik önlemleri alındı. Maç öncesi otoyoldaki Kaynaklar gişelerinde araçlar ve taraftarlar polis tarafından didik arandı. Çevik Kuvvet konvoyuyla Alsancak Stadı’na gelen taraftarlar için dönüşte de aynı önlemler alındı, Ödemişli ve İzmirsporlu taraftarlar hiç karşı karşıya getirilmedi.


İzmirspor taraftarı karşılaşmayı açık tribünden takip etti. 500 civarındaki taraftar maç sonunda bayram yaptı. Şimşekler lakaplı ekibin taraftarları “Bu son olsun” ifadelerini içeren pankart açtı. Alsancak Stadı’ndaki dev İzmirspor pankartları da dikkatleri çekti. Karşılaşmayı İzmirli diğer futbolseverlerle birlikte 2000’e yakın seyirci takip etti. İzmirspor Başkanı Cemal Dönmez ve Ödemiş Belediye ve Belediyespor Başkanı Bekir Keskin de karşılaşmayı şeref tribününden izledi.


ÖDEMİŞ BİR SEZON DAHA SÜPER AMATÖR
Ödemiş Belediyespor, play-off grubunda ilk ikiye giremediği için oynadığı baraj maçında umduğunu bulamadı. İzmir Süper Amatör Lig B grubunu şampiyon tamamlamasına rağmen play-off grubunda dördüncü kalan Ödemiş Belediyespor baraj maçında da İzmirspor’u geçemeyince bir sezon daha İzmir Süper Amatör Lig ekibi olarak kaldı.




STAT: Alsancak
HAKEMLER: İsa Yaldız, Murat Yücebaşoğlu, Mehmet Can Küçük 
İZMİRSPOR: Ozan ***, Çetin **, Efe **, Hakan *, Cenk **, Mustafa ***, Burak *** (90 Samet ?), Nedim Baki ***, Ayhan **, Levent * (29 Volkan ***), Fatih ** (82 Batuhan **)
ÖDEMİŞ BLD.: Tugay **, Melih **, Gökhan *, Ömer **, Kemal ***, Umur * (11 İbrahim Kargı *), Osman *, Samet ** (81 Sercan **), İbrahim Kumcu *, Enes **, Öner **
GOL: 90+2 Volkan
SARI KARTLAR: Mustafa, Volkan (İzmirspor), Melih, Kemal, Enes (Ödemiş)
KIRMIZI KART: 20 Hakan Pekserbes (İzmispor)


HABER-FOTOĞRAF: BAŞAR UÇAR

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...