Pazartesi, Mayıs 13, 2013

Göztepe yangın yeri!

PTT 1. Lig'den düşmenin acısını yaşayan Göztepe'de Atatürk Stadı çevresinde başlayan olaylar kulüp binası ve Gürsel Aksel Tesisleri'nde devam etti. 

 

Kulüp binasını, altındaki Göz-Göz Store ve tesisleri basan öfkeli taraftarlar ortalığı talan etti, eşyaları kırıp yağmaladı. Ellerinde yanıcı maddeler bulunan sarı-kırmızılılar kulübü ateşe vermeye de çalıştı. Taraftarlar olaya müdehale etmeye çalışan emniyet güçlerini de taş yağmuruna tuttu. Kaldırım taşlarını söküp atan Göztepeliler çöp konteynırlarını devirip ateşe verdi. Bölgeye çok sayıda takviye kuvvet, panzer ve toplumsal olaylara müdehale aracı (TOMA) gönderildi. Polis göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla taraftarları dağıtmaya çalıştı. Çılgına dönen sarı-kırmızılılar 3 saatte güçlükle çevreden uzaklaştırıldı. Tesislerde ağır hasar meydana gelirken emniyet güçleri 30 taraftarı gözaltına aldı. Göztepeliler olaylar esnasında Süper Lig'deki Fenerbahçe-Galatasaray derbisini izleyen taraftarlarla da gerginlik yaşadı.

 


Atatürk Stadı'nda Göztepe'nin yediği golün ardından başlayan olaylarda bir çok koltuğu kıran ve sahaya atan sarı-kırmızılı seyircilerin yol açtığı hasar gün ışığıyla net olarak görüldü.

Özellikle kapalı tribündeki bir çok koltuğa zarar verilen olaylarda, tribünleri ayıran kimi camlı bölmeler de kırıldı. Göztepeli taraftarlar, Atatürk Stadı'nın altında yer alan halter ve boks salonlarının kapı ve camlarını kırarken, bazı malzemeleri de kullanılmaz hale getirdi. Taraftarlar, Atatürk Stadı'nın girişindeki güvenlik kulübesine de zarar verdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri stattaki hasarın tespiti için çalışmalara başladı.


Kulüp binasındaki hasar

Atatürk Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından Güzelyalı'daki kulüp binasına giden Göztepeli taraftarlar burada da büyük hasar oluşturdu. Binanın dışındaki camların tamamı kırılırken, bina içine giren taraftarlar, toplam 3 kattan oluşan idari bölümde bir çok ofis malzemesini kullanılmaz hale getirdi. Kulüp binasının altındaki müzede bir hasar meydana gelmezken, sabah saatlerinden itibaren görevliler binada temizleme çalışmaları başlattı. Kulübe ait güvenlik kamerası kayıtlarının emniyet güçleri tarafından alındığı bildirildi.


Gözaltı sayısı

Öte yandan dünkü maçla ilgili olarak 34 kişinin gözaltına alındığı, ayrıca 10 polis memurunun da olaylarda yaralandığı öğrenildi. Karşılaşmanın ardından sosyal medyada bir taraftarın öldüğü yönündeki bilginin, bir süre sonra gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Kadir ÖZEN / İZMİR

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]


Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.