Perşembe, Ocak 18, 2018

Kumkapı Sarıçubuk, 37. yılını coşkuyla kutladı

Kumakpı Sarıçubuk 81 Spor Kulübünün 37. Kuruluş yıl dönümü sebebiyle gerçekleştirdiği Dayanışma Yemeği Cağaloğlu Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde yapıldı.


Sunumu Gülen Yıldırım tarafından gerçekleştirilen geceye CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri ile Kumkapı Sarıçubuk 81 Spor Kulübü'nde görev yapan eski ve yeni sporcular, teknik adamlar ve yöneticiler katıldı.


37 yıl boyunca, hentbol, masa tenisi, atletizm, futbol branşlarında aktif olarak mücadele veren, halk oyunları, semah çalışmaları, temiz çevre kampanyaları yapan, kulüp lokalinde verilen ücretsiz sağlık muayene hizmeti veren İngilizce kurslarıyla diğer kulüplerden farkını ortaya koyan Sarıçubukspor'da bu çalışmalarla ilgili konuklar bilgilendirildi.


Gecede, 37 yıldır tamamen amatör ruhla hizmet veren ve kulüpte emeği geçen sporcu, yönetici ve hocalara günün anısına plaket ve madalya takdim edildi. Gece sanatçı Nail Gültekin'in ezgileriyle son buldu.


Kumkapı Sarıçubuk 81 Spor Kulübü tarihi
1978 yılında Sivas’tan göç edip İstanbul’da ekmeğinin peşine düşen İmranlı ilçesi Sarıçubuk köyü sakinlerinden Kerim Yıldırım, Dursun Öztürk ve birçok isim İstanbul Okmeydanı’nda bir araya gelerek gayrı resmi olarak Sarıçubuk Spor Kulübünü kurara. Biraz memleket özlemi, biraz da zor hayat şartlarına keyif katmak adına kulübün ilk temelleri atılır.


Gayri federe bir köy takımı olarak başlayan serüven, 1981 yılında Murat Yıldırım başkanlığında Şevket Kılıç, Şevket Yıldırım, Basri Meşe, Sabri Kılınç, Süheyla Koç, Ali Asker Akay ve Can Zeki Mavikor’un bir araya gelmesiyle o dönem Eminönü ilçesine bağlı olan Kumkapı’da mahalle takımına dönüşür.


1984’te dernek olarak resmileşen kulüp,1985 yılında federe olur ve hentbol, masa tenisi, atletizm branşlarında aktif olarak spor hayatında yer alır. Kulübün adı 1981 yılında kurulması sebebiyle Sarıçubuk 81 olarak evraklara geçer.


1989 yılında futbol şubesi açılıyor ve İstanbul amatör futbol liglerinde Sarıçubuk 81 olarak mücadele etmeye başlar. Futbol takımının liglerde mücadelesi esnasında hangi semtin takımı olduğunun sıkça merak edilmesinden dolayı da 1993 yılında Sarıçubuk 81 ismini Kumkapı Sarıçubuk 81 Spor kulübü olarak yeniler.


 


Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...