Çarşamba, Ocak 31, 2018

KOL BOZUK!

Play Station oynarken yenilince genelde bahane üretiriz. "Kol bozuk, yoksa yenerdim" deriz. Günümüz futbolu da tam olarak böyle. Yenilince hatayı kendimizde aramak yerine bahaneler üretiriz.


Hakem maçı katletti,penaltımız verilmedi vs vs. Bu durum özellikle amatör liglerde daha sık karşımıza gelir. Yenilen takımın futbolcusu,hocası,başkanı hep bir bahane içerisindedir. ''Bugün neyi yanlış yaptık?", "Maçta eksiklerimiz nelerdi?" gibi soruları kendine sorup eksikleri gidermek yerine, türlü türlü bahaneler üreterek hatayı hep başkalarında ararlar.


Elbette hakemlerimiz kötü maç yönetiyor. Bunda ben de hemfikirim. Fakat bütün suçu hakemlerde aramamak gerektiği düşüncesindeyim. Veya başka bahanelerin arkasına sığınmamak gerektiği düşüncesindeyim. Hatayı önce kendimizde ararsak,eksiklerimizi tespit edip gidermeye kafa yorarsak futbolumuz daha bir güzel hal alabilir.


Play Station oynarken kazanınca sevinç naraları atıp, kaybedince kol bozuk demek yerine hatalarımızı sorgulayıp, eksiklerimizi giderip başarıya odaklanmalıyız.


Yazı: Can Mutlu

Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...