Pazar, Ocak 28, 2018

1. Amatör Ligde çiftli gruplarda haftanın özeti



 



Bugün oynanan zirve yarışı karşılaşmalarından İstanbul Sinopspor, Bahçeköy Astra SK ile İFA Sahası'nda karşılaştı. Rakibi 3-1 ile geçen İstanbul Sinop 5 puan farkla liderliğini perçinledi ve Süper Amatör Lig'e yükselen taraf oldu. Bahçeköy Astra ise play-off'lara katılmaya hak kazanmış oldu.

Diğer yandan grubun en kritik karşılaşmaları;

Taksimspor - Telsizspor , Harmantepespor - Kumkapı Sarıçubuk 81 ile Çankırı Marufspor - Neslişahspor arasında oynanacak olan karşılaşmalardı.

 

Haftaya 15 puanda küme düşme tehlikesi ile giren Taksimspor, Telsizspor'un karşılaşmaya eksik gelmesi sebebiyle maçtan 3-0 hükmen galip ayrılarak 3 puana sahip olurken, Neslişahspor ise Feriköy Stadı'nda yaşanan bu durumu protesto ederek ilk yarısını 4-2 mağlup tamamladığı maçın ikinci devresine çıkmayarak ilginç bir protesto örneği sergiledi. Harmantepespor ise Kumkapı Sarıçubuk 81'i evinde 3-2 yenerek 3 puana sahip olsa da Taksim'in almış olduğu 3 puan sonucunda Neslişahspor ile birlikte 2. Amatör Lig'e düşen diğer takım oldu. 

 


 

Haftaya küme düşme tehlikesini yakından hisseden 16'şar puana sahip olan KüçükpazarsporTrabzon 1453 SK'ya konuk olurken Ulutepespor ise daha önce ligden çekilen Ulusspor karşısında hükmen galip geleceğinden Mahmutbey Stadı'ndan gelecek haberle kalıp kalmaması kesinleşecekti. Nitekim Trabzon 1453, Küçükpazarspor'u 4-2 yenmesi ile birlikte ikili averajda da avantajlı konumda bulunan Ulutepe 1. Amatör Lig'te kalırken, Küçükpazar yeni sezonda 2. Amatör Lig'te mücadele edecek. 

 


 

Bu grupta belki de sezonun en duygusal karşılaşmaları oynanmış oldu. Zira haftaya grubunda 3. sırada giren ve Yeni Özkartalspor'un ligden çekilmesi ile 3-0 hükmen galibiyet ile giren HaliçsporMecidiyeköyspor'un Seyrantepe'de Abide-i Hürriyetspor'u  4-0 ile geçmesi sonucu son haftaya lider olarak giren Esenlerspor, deplasmanda Okmeydanı Fetihspor'a 2-1 kaybetmesi sonucu sıralama bir anda değişti. Mecidiyeköyspor liderlik koltuğuna oturarak şampiyonluk ve Süper Amatör'e yükselme sevincini yaşarken, Haliçspor ise play-off'lara kalmanın mutluluğunu yaşamış oldu. 

 


 

Grup lideri Reşitpaşaspor, Şafak 76 SK'nın ligden çekilmesi ile hükmen 3 puana sahip olduğundan grubunu lider tamamlamayı garantilemişti. Diğer taraftan play-off şansını zorlayan 34 puanlı Bahçelievler Olimpikspor ve 33 puanlı İstanbul Esenler Tokatspor haftayı 3 puanla kapamalarına rağmen play-off için mutlu sona ulaşan Bahçelievler Olimpikspor oldu. 

 


 

Bugün oynanan ve küme düşme hattını yakından ilgilendiren karşılaşmalarda haftaya 13 puan ile giren İMÇ Sakaryaspor, Rumeli Kavağıspor'u 3-2 ile geçererek puanını 16'ya yükseltirken, 11 puana sahip Öz Alibeyköyspor ise  Şehzadebaşıspor'u 4-3 geçmesine rağmen 14 puanda kalarak 2. Amatör Lig'e düşen takım oldu. 

 


 

Süper Amatör Lig'e doğrudan yükselmek için bugün sahada olan İstanbul Ağrıspor deplasmanda Selimiyespor'u 4-1'le geçerek 33 olan puanını 36 yaparak liderlik koltuğuna otururken Yamanspor ise Ataşehir Doğuşspor'u 5-1 ile geçmesine rağmen 35 puanda 2. sırada kalarak play-off'lara kalan ekip oldu. 

 

Muhabir: Gökhan İşbaşar

Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...