Pazar, Ocak 28, 2018

1. Amatör'de tekli gruplarda haftanın özeti

Dün oynanan tekli gruplarda oynanacak olan karşılaşmalar ligin zirvesini de alt sıraları da yakından ilgilendiren bir öneme sahipti. Fikstürü tamamlanan bu gruplarda ligden çekilen İhsaniyespor ve Nurtepespor oynadıkları karşılaşmalarda galibiyet ve beraberlik göremeden sahadan ayrılan ekipler olurken, Çayırbaşı Özkanspor ise 1 beraberlik ile sezonu tamamlamış oldu. 


Süper Amatör Lig'e şampiyon olarak yükselen 1453 Fatih Gençlik SK(15 galibiyet ve 3 mağlubiyet), Gümüşsuyuspor(15 galibiyet ve 1 mağlubiyet) ve İstanbul Sahilspor(14 galibiyet ve 2 mağlubiyet) beraberlik görmeden sahadan ayrıldı. 


Galata SK ve Hamidiyespor ise gruplarda gerekse Süper Amatör'e doğrudan yükselen takımlar arasında mağlubiyet yüzü görmeyen iki takım konumunda bulunuyor. 


Söğütlüçeşmespor ligde kalan takımlar arasında beraberlik görmeyen ekiplerden olurken, Anadolu Hisarı İdman Yurdu ise sahadan beraberlik ile ayrılamadan küme düşen takım oldu.


 


1. GRUP

Play Off şansını sonuna kadar kovalayan İzzettinspor ise rakibi Kavaklı Köyü SK'nın sahaya çıkmayacağını bildirimesiyle hükmen galip olarak 3 puanı hanesine yazdırmış ve 28 olan puanını 31 yapmış oldu. Play-Off için gereken 3 puanı alan İzzettinspor ise ligin son haftasında grubunu lider olarak tamamlayan Çantaköyspor ile Yeşilbayırspor'un oynayacağı maçın sonucunu merak ediliyordu. Nitekim Çantaköy Spor, Yeşilbayır'ı 5-2 yenerek İzzettinspor'un play-off'lara kalmasını sağladı. 28 puanda kalarak 3. sıraya yerleşen Yeşilbayırspor ise 1. Amatör Lig'te kalmış oldu. 


3. GRUP


Bir önceki hafta şampiyonluğunu ilan eden Avcılar temsilcisi Denizköşklerspor, ligin son maçını 1. Amatör Ligde kalması kesinleşen Güzelcespor ile Avcılar Atatürk Stadı'nda karşılaştı. Rakibini evinde 6-0 ile geçen Denizköşkler liderliğini perçinlemiş oldu ve Süper Amatör Lig'e yükseldi. Diğer taraftan haftaya 2. sırada 32 puanla giren Gazitepespor, ligin son haftasını maç oynamadan(Bay) geçti. Play-off için eline geçen bu fırsatı değerlendirmek isteyen Gazitepespor, Taşoluk Stadı'ndan gelecek haberle adını play-off'a yazdırmayı beklerken 29 puana sahip Esenyurtspor'un deplasmanda rakibi Taşolukspor'u 2-1 yenmesiyle 3 puan ile ayrılan taraf olunca Gazitepe ile puanlar eşitlense de ilk maçta kendi evinde Gazitepespor'u 4-1 ile geçtiği için avantajlı olan taraf Esenyurtspor play-off'lara 'merhaba' dedi.


5. GRUP


Bu grupta lider Batı Trakyaspor şampiyonluğunu ve ikinci sırada bulunan İstanbul Bulancakspor ise play-off biletinı almayı garantilemişti. Ligin son sıralarını ilgilendiren karşılaşmalarda Batı Trakyaspor, 16 puana sahip küme düşme hattının bir basamak üzerinde bulunan Sultanmuratspor'u ağırlarken, 15 puana sahip Fatih Hilalspor ise ligden düşme potasında ve 2. sırada bulunan İstanbul Bulancakspor'a misafirdi. Sefaköy temsilcisi Sultanmuratspor, deplasmanda lidere 5-0 mağlup olurken Fatih Hilal ise 1-1 berabere kalarak 15 olan puanını 16'ya yükseltti ve ligde oynadığı ilk maçını 3-2 kazanıp 2. karşılaşmada da rakibi Fatih Hilalspor'a 3-0 kaybederek ikili averajda üstünlüğü kaybeden Sultanmuratspor, 2. Amatör Lige düşen taraf oldu.


9. GRUP


Haftaya 36'şar puanla 2. ve 3. sırada giren Yeşilpınarspor ve İstinyespor için bu hafta play-off bileti için kader haftasıydı. Zira atılacak her gol sıralamayı alt üst edecek şekilde kritik bir öneme sahipti. Alibeyköy Stadı'nda Seyrantepe Yeşilcespor'u 2-0 ile geçen Eyüp temsilcisi, Çayırbaşı'nda Altınovaspor'u konuk eden İstinyespor'un rakibini 1-0'la geçmesi ile birlikte ikili averajda(İlk maçı 2-1 İstinyespor kazanırken, 2. maç 1-1 bitmişti.) üstünlüğü kaybederek play-off biletini alan taraf İstinyespor oldu. 


11. GRUP


Süper Amatör Lig'e doğrudan yükselmenin son hafta oynanacağı karşılaşmalardan biri de Hamidiyespor - Çayırgücü ile Yeniköyspor - Sefaköyspor arasında oynanacak olan karşılaşmaydı. Son haftaya rakibi ile 1 puan farkla giren Hamidiyespor Nurtepe'den 3-0'lık galibiyetle ayrılarak 11. grupta şampiyonluğunu ilan ederken, Yeniköyspor ise Çayırbaşı'ndan 8-0'lık skor ile 3 puan almış olsa da play-off'larda mücadele etmeye hak kazanmış oldu. 


17. GRUP


Ligin zirvesini de aşağısını da yakından ilgilendiren bir haftada grubunda 30 puana sahip 2. sırada Sancaktepespor, küme düşme hattında bulunan ve ligde kalması alacağı galibiyete bağlı olan Valide Tayfunspor'a konuk oldu. Rakibine deplasmanda 3-0 mağlup olan Sancaktepespor, play-off biletini beklerken 1 puan altında bulunan İstanbul Sitespor'un İstanbul Sahilspor deplasmanında 1-0 galip gelmesiyle play-off biletini de İstanbul Sitespor'a kaptırmış oldu.


Muhabir: Gökhan İşbaşar

Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...