Cumartesi, Ocak 27, 2018

Ortaköyspor tek golle Klasman Grubunda

İstanbul Süper Amatör Lig 3. grup son hafta mücadelesinde Klasman Grubuna yükselme hesapları yapan Ortaköyspor düşmeme mücadelesi veren Çapaspor'u Çayırbaşı Stadı'nda konuk etti.


Seyircisinin yoğun desteğiyle rakibini 1-0 yenen Ortaköyspor klasman grubuna kalmayı başarırken karşılaşmadan mağlup ayrılan Çapaspor Süper Amatör Lige veda etti.


İlk 20 dakika iki takımda temkinli oyunu tercih etti.
Bu bölümde Ortaköyspor takımının iki atağında yapılan zayıf vuruşlar kalecide kaldı.
20.dakikadan sonra topa daha fazla sahip olan takım seyircisininde desteğiyle Ortaköyspor takımıydı.Çapaspor takımı iyi mücadele etmesine rağmen gol pozisyonuna girmekte oldukça zorlandı.
43.dakikada sol kanattan gelişen Ortaköyspor atağında penaltı noktasına ortalanan topa gelişine sol ayağıyla yarım vole vuran Selim kalecinin sağından takımını öne geçiren golü kaydetti 1-0


Uzun süre pozisyon olmadı
İkinci yarıya Çapaspor biraz daha öne çıkarak başladı. Buna nazaran Ortaköyspor takımı ayağa top oynayarak daha kontrollü bir oyunu tercih etti.70.dakikaya kadar kayda değer bir pozisyon yaşanmadı.

Top direkten döndü
70.dakikada Ortaköyspor atağında ceza sahası içinde sol çarprazdan yapılan vuruş uzak direkten geri döndü.
80.dakikada Çapaspor takımı 10 kişi kaldı.
85.dakikada gelişen Çapaspor atağında ceza sahası dışından yapılan vuruşta top üst direğe çarpıp auta gitti.
Çapaspor maç boyunca pozisyona girmekte zorlanırken Ortaköy bulduğu 3-4 pozisyondan birini değerlendirerek karşılaşmadan galip ayrıldı.


Analiz ve notlar
Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde bir oyun oynandı. Oyunda Ortaköyspor takımı biraz daha üstündü. Çapaspor takımı çok iyi mücadele etmesine rağmen pozisyona girmekte zorlandı. Ortaköyspor'u desteklemeye gelen taraftarlar maç boyu hiç susmayarak galibiyette önemli rol oynadı.
Bu sonuçla Ortaköyspor Klasman Grubuna yükselirken diğer maçlardan gelen sonuçlar sonrasında Çapaspor Süper Amatör Lige veda etti.
Karşılaşmayı yaklaşık 350 civarında seyirci takip etti.


Muhabir: Ümit Yılmaz


 


Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...