Cuma, Ocak 26, 2018

TABİİ Kİ OYUNCU YETİŞMEZ

Türk futbolunda taraflı tarafsız herkesin ortak düşüncesi altyapıdan oyuncu yetişmemesi konusu.
Bu konuda Milli takım hocasından tutunda, liglerde yer alan kulüpler,basın ve taraftarlar adeta herkes hemfikir olmuş durumda.
Futbol oyununun tüm aktörleri, oyuncu yetişmemesinden ve kalitesiz futboldan şikayetçiler.


İstanbul Amatör Liglerinin en önemli kategorilerinden birisi belki de en önemlisi U-19 ligi. U-19 ligi neden önemli? Çünkü U-19 ligi A takımdan önce oynanan son kategori. Bu ligde oynayan oyuncular artık A takım seviyesine,kıvamına gelmiş oyuncular. Sıçrama yapacak SAL,BAL hatta profesyonel liglere adım atacak oyuncular. Futbolun tüm gereklerini öğrenmiş artık öğrendiklerinin tamamını sahaya koyacak oyuncular.


Buraya kadar her şey olması gerektiği gibi.


Ama ya uygulama öyle mi? Uygulama konusunda da öyle ve doğru demek isterdim ama hiç de öyle değil maalesef.
İstanbul U-19/2 Ligi aralık ayı sonunda oynanan maçlarla başladı. Başladı diyorum ama başlamadı da diyebilirdim. Neden mi böyle diyorum sevgili arkadaşlar.


U-19/2 liginde tam 18 karşılaşma oynanamadı ilk hafta. (2.hafta 14 maç, 3.hafta 15 maç) Pek çok kulüp ligden çekildi. Evrak yetiştiremeyip ya da kadrosunu kuramayıp maça çıkamayan kulüpler de var içlerinde. Onların akıbeti ne olacak onu da merak ediyorum açıkçası. Sebebi ne olursa olsun tam 18 karşılaşmanın oynanmadığı ligden ne futbolcu çıkar ne de bu ligden futbolumuza bir katkı gelir. Maçlarını oynayan kulüplerimiz ve futbolcu kardeşlerimiz alınmasın. Daha sezonun başında 18 maç oynanmayan ligde bu sayı birkaç hafta sonra 30'lara kadar çıkacaktır. Çekilecek takımlarla belki maç oynanmayacak gruplar olacaktır. Belki sizler de birçok maçı oynayamayacaksınız.


İlk hafta 8 takımın bulunduğu 2.grupta 3 maç, yine 8 takımın bulunduğu 1.7. ve 20. gruplarda 2 maç, 7 takımın bulunduğu 16.ve 20.gruplarda ise yine 2 maç oynanamadı. Yine birçok grupta da birer maç oynanamadı.
Düşünebiliyor musunuz? 2.grupta oynanması gereken 4 maçtan sadece 1 tanesi oynanabildi. İlerleyen haftalarda belki o maç bile oynanamayacak.


Burada sözüm bu ligleri organize eden ve oynatan İstanbul İl Temsilciliğine...


Türk futbolu hergün kötüye gidiyor beyler!


U-19/2 liginde 18 karşılaşma neden oynanmadı bunu araştırdınız mı? Bununla alakalı rapor hazırladınız mı? Kulüplere neden katılmadıklarını yada neden maça çıkmadıklarını sordunuz mu? Türk futbolunun batışına bir çözüm bulun artık. Kulüplerden gerekli güvenceyi almadan lige katılmalarına onay vermeyin. Her katılım dilekçesi veren kulübü lige katmayın. İlçelerde bulunan yöneticileriniz vasıtasıyla kulüpleri araştırın,denetleyin.


Oyuncusu olmayan kulüplerin lige katılmalarına müsaade etmeyin. Seçimde alacağınız bir,iki oy uğruna,bunları görmezden gelmeyin. Kulüplerle gerekirse kötü olun ama futbola sahip çıkın.


Yazık değil mi Türk futboluna? Yazık değil mi verilen bunca emeğe? Bu liglere aylarca hazırlanan kulüpler var. Futbolcular var. Yazık değil mi onların emeklerine. Sadece 8 maç oynayarak A takıma çıkan futbolculara yazık değil mi?
Lütfen artık işinizi daha ciddi yapın.Türk futbolunu kurtarmak da, batırmak da sizin elinizde.


Artık bu vurdumduymazlığa bir son verin.
Son olarak bir soruyla yazıma son veriyorum.
Türk futbolunu yöneten beyler sizce bu şekilde oyuncu yetişir mi?
İsterseniz cevabını da siz zahmet etmeyin ben vereyim.
Tabii ki de oyuncu yetişmez.


Yazı: Ümit Yılmaz

Hiç yorum yok:

Fişekspor farklı kazandı, zirveye kuruldu

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Fişekspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 11-0 yenerek ilk haftanın en farklı galibiyetine i...