Pazartesi, Kasım 11, 2013

Çobançeşme 1 puanı 89'da kopardı

İstanbul Süper Amatör Lig 2. Grup'ta 1907 Ataköy Çobançeşmespor, Kocasinanspor deplasmanında 1 puanı, son bölümlerde bulduğu golle kurtardı: 1-1.



Karşılaşmanın ilk dakikalarında, ev sahibi olmasının da etkisiyle Kocasinan, daha baskılı ve istekli, konuk ekip Ataköy Çobançeşme ise ev sahibi ekibe nazaran oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul ederek kontra ataklarla pozisyon bulmayı tercih eder bir görüntüdeydi.


Müsabakanan ilk kayda değer pozisyonu ev sahibi ekipten geldi. 4.dakikada Erhan’ın uzun topunda topla buluşan Ersin, topu Mert Can ile buluşturdu. Bu oyuncunun vuruşunda top az farkla auta çıktı.
5.dakikada Zülfikar oyunu sağ kanatta bulunan Ersin’e çevirdi. Ersin topu Mustafa ile buluşturdu. Mustafa’nın şutunda top kornere çıktı. Kullanılan vuruş kafalardan sekerek Zülfikar’ın önünde kaldı, kaptan sert vurdu ancak top yandan auta çıktı.


Mert Can direğe takıldı
Oyunun 7.dakikasında günün başarılı isimlerinden Mert Can ile Kocasinan gole çok yaklaştı. Kaleci Muhammet’in uzun vuruşunda Mert Can önce kafa ile topu indirerek Ersin ile buluşturdu, Ardından da içeri doğru boş koşusunu yaptı. Ersin’in adrese teslim ortasıyla İyi bir zamanlama ile buluşan Mert Can’ın şık volesi üst direkte patladı.


13.dakikada ceza sahasına yapılan ortaya Çobançeşme kalecisi Muhammet ve Kocasinan defansından ileri çıkan İlyas beraber yükseldiler. Kaleci Muhammet yükselip topu yumrukla uzaklaştırırken İlyas ile yerde kaldılar. İlyas’ın burnunun üstünde açılma meydana gelip iki oyuncunun da saha içerisinde tedavisi yapıldıktan sonra, İlyas burnundaki kanama durdurulduktan sonra oyuna dahil oldu.
24.dakikada Çobançeşme gole çok yaklaştı. Mert Kılıç yaptığı baskı sonucu takımına korner kazandırdı. Yapılan ortaya Kaleci Muhammet çıktı ancak , tam herkes topa sahip oldu diye beklerken topu ellerinden kaçırdı. Boşta kalan topa Akın vurdu ancak top yandan auta çıktı.
Bu dakikadan sonra oyunun üstüne ölü toprağı serpilmişçesine yaklaşık 10 dakika boyunca hiçbir pozisyon üretemedi iki ekipte.
35.dakikada Yusuf, Onur ile oynadı. Onur’un ortasında Mert topla buluşup vuruşunu yaptı. Top az farkla auta çıktı.
38.dakikada Zülfikar Mustafa’ya pasını verdi. Mustafa ara pası ile Mert Can’ı görmek istedi. Kaleci iyi bir zamanlama ile topa çıkıp sahip oldu.
43.dakikada Muhammet’in uzun degajında Mert Can topu sağında kaçan Ersin’e indirdi. Ersin’in vuruşu uzak direğin dibinden auta çıktı.


Devre biterken gelen gol
45+2 de konuk ekip ani atağa çıktı ve Akın oyunu terse çevirip Murat’a , Murat’ta önündeki Yusuf ile oynadı. Yusuf boş pozisyonda bulunan Mert ile topu buluşturdu. Mert’in hareketlendirdiği Oğuzhan topla buluşup şutunu çekti ancak top kalecide kaldı.
Tam devre böyle bitecek denirken 45+3 Kocasinan taç çizgisine yakın bir noktadan Serhat’ın düşürülmesi ile serbest vuruş kazandı. Topun başına Adem geldi ve yaptığı ortada topla buluşan Zülfikar topu filelere yollayıp takımını öne geçirdi. 1-0
Devrede başka gol olmayınca ev sahibi ekip soyunma odasına öne olarak girmeyi başardı.


Çobançeşme daha ataktı...
İkinci yarıya ise ilk yarının tersine bu sefer konuk ekip daha istekli başladı. İlk yarıda sakatlanan Faruk’un yerine oyuna Ahmet dahil oldu.
47.dakikada atılan uzun topla buluşan Oğuzhan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Topu ayağından biraz fazla açınca kaleci yerinde bir müdahale ile topa sahip oldu.
49.dakikada oyuna yeni dahil olan Ahmet sağ kanattan ceza sahası içine girdiğinde yerde kaldı. Hakem tereddütsüz olarak penaltı noktasını gösterdi. Mert’in kullandığı penaltı atışında kaleci Muhammet yerden köşeye sert giden topa çok iyi uzanarak gole izin vermedi. Muhammet’ten seken topa Mert tekrar kafa ile hamle yaptı ancak top üstten auta çıktı.
53.dakikada Yusuf, Akın ile ikiye bire girip topu Mert’e aktardı. Mert kanattan kaçan Onur ile topu buluşturdu. Yapılan ortada topa kafa ile vuran Oğuzhan topu az farkla dışarı attı.
57.dakikada Yusuf uzun bir pas ile Murat’ı gördü. Murat şık bir hareketle Serhat’tan sıyrıldı. Kaleci ile karşı karşıya kalıp içeride daha müsait durumdaki arkadaşına topu aktarmayınca kaleci zamanında bir müdahale ile topa sahip oldu.
60.dakikada oyundan iki 7 numaralı oyuncular çıkıp Ataköy Çobançeşme’ de Burak Kocasinan’da Sergen oyuna dahil oldu.
67.dakikada Mert Can Adem’e Adem’de çabuk bir şekilde topu Mustafa’ya oynadı. Mustafa kaleci ile karşı karşıya kalacakken pozisyonu iyi takip eden kaleci çıkıp tehlikeli pozisyon oluşmadan topu uzaklaştırdı.
73.dakikada Erhan Zülfikar’ı gördü, Zülfikar oyunu kanattan kaçan Adem’e çevirdi. Adem’in ortasında Mert Can yükseldi fakat top biraz yüksek olunca kimse dokunamayıp top Yusuf’un önünde kaldı.
75.dakikada Gökhan uzun topla Yakup’a oynadı. Yakup ile kaleci aynı anda topa yükseldiler. Girdikleri ikili mücadelede Kaleci yerde kalınca hakem oyunu durdurdu ve Kocasinan serbest vuruş kazandı. Aynı dakikada Bülent oyuna dahil olup Mustafa çıktı.
78.dakikada Zülfikar’ın düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşu Adem kullandı. Mert Can’ın yükselip yaptığı vuruş kalecide kaldı.
80.dakikada Yakup yerini Boğaç’a bir dakika sonrada günün başarılı ismi Mert Can yerini Ali Nail’e bıraktı.
85.dakikada konuk ekibin atağını kesen Erhan topu Zülfikar’a aktardı. Zülfikar kanattan kaçan Adem’i gördü. Adem’in pasında topla buluşan Bülent’in vuruşu yandan auta çıktı


Beraberlik golü Murat'tan
89.dakikada konuk ekibin başarılı istekli ismi Yusuf topu Murat’a kazandırdı. Murat’ın yaptığı sert ve düzgün vuruş Kalecinin sağından ağlarla buluşup konuk ekibe beraberliği kazandırdı. 1-1
90+2 de Erhan’ın uzun vuruşu kaleci ile Gökhan’ın arasında kaldı Gökhan kalecisine kafa ile oynamak isterken topu kısa kaldı ve Adem’in önünde kaldı. Adem kaleciden sıyrılıp vuruşunu yaptı. Gökhan hatasını telafi etmek için kaleye doğru koştu ve Adem’in vuruşunu son anda çizgiden çıkarıp taca yolladı.
Taç atışında zaman geçirdiği sebebi ile Ahmet sarı kart gördü. Kullandığı taç atışında topu Kocasinan kazandı. Tam bu sırada da Burak’ da faul yapıp bir sarı kart gördü.
90+3 te Murat’ta konuk ekipte sarı kart gördü ve maç 1-1 lik skor ile sona erdi


Maçın dikkat çekenleri...
Ev sahibi ekipte Kaleci Muhammet takıma hakimiyeti defansta Erhan soğuk kanlılığı ve yerinde müdahaleleri , orta sahada Zülfikar çalışkanlığı, Mert Can’da kafa toplarındaki hakimiyeti ve diriliği ile göz doldurdular.
Konuk ekipte ise Meriç yerinde müdahaleleri ile, Yusuf hem ileride pozisyon üretmede hem de geride kanat akınlarını kesmede, Orta sahada da Mert kalitesi , Akın’da mücadeleci oyunu ile göz dolduran isimlerdi.


Saha içindeki yardımlarından dolayı saha komiseri Önder DENLİ’ye teşekkür ederiz.


STAT: Kocasinan
HAKEMLER: Kadir Cengiz, Deniz Akkaya, Mesut Yıldız
KOCASİNANSPOR: 1 Muhammet Karakaya, 2 Serhat Küçükpolat, 3 Adem Azman, 4 İlyas Ayhan, 5 Erhan Bucak, 6 Bilgen Güvenç, 7 Ersin Yonar, 8 Zülfikar Turhan, 9 Mert Can Yılmaz, 10 Adem Tüzer, 11 Mustafa Burhan Ekici . 
Yedekler: 12 Fatih Metin, 13 Ali Nail Şengül, 14 Süleyman Doğukan Arslan, 15 İsmail Beyaz, 16 Selman İş, 17 Bülent Dinler, 18 Sergen Sarp,
1907 ATAKÖY ÇOBANÇEŞMESPOR: 1 Muhammet Aydınalp, 2 Meriç Tosuncuk, 3 Yusuf Kadıoğlu, 4 Gökhan Yeksan, 5 Faruk Yıldız, 6 Murat Açıkel, 7 Oğuzhan Koç, 8 Akın Yıldız, 9 Yakup Sercan, 10 Mert Kılıç, 11 Onur Karakurt
Yedekler: 12 Batuhan Ulaşan, 13 Kaan Şensoy, 14 Sefa Öztürk, 15 Boğaç Elver, 16 Mehmet Erel, 17 Burak Yıldız, 18 Ahmet Cenal.
GOLLER: Zülfikar (45+3) / Murat (89)


HABER-FOTOĞRAF: MELİH ÖZTÜRK


[gallery columns="5" link="file" ids="91601,91602,91603,91604,91605,91606,91607,91608"]

Hiç yorum yok:

Sultangazispor BAL umutlarını sürdürdü

İstanbul SAL Klasman A Grubu son hafta maçında Sultangazispor Beşyüzevlerspor'u 1-0 yendi.