Pazartesi, Kasım 11, 2013

Batı Trakyaspor bir puanla yetindi


İstanbul Süper Amatör Lig 2. grupta Batı Trakya Türklerispor evinde konuk ettiği Paşabahçespor ile 1-1 berabere kalınca bir puana razı oldu.
 

Düşük tempolu başlayan maçın ilk otuz dakikasında adeta tek bir net pozisyon vardı; 25. dakikada ev sahibi ekip atağında Feyyaz topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra konuk ekip kontrolü eline aldı ve özellikle son on dakika içinde Batı Trakyaspor kalesinde pozisyon üstüne pozisyon buldu. İlk olarak 35. dakikada Onur'un kullandığı frikikte kaleye giden topu kaleci Ahmet Murat güçlükle kornere çelerken, bir dakika sonrasında Cengizhan'ın vuruşunu savunma çizgiden çıkardı. İlk yarının uzatma anlarında da serbest atıştan gelen topa yapılan kafa vuruşunda top az farkla üstten auta gidince ev sahibi ekip devreyi 1-0 önde tamamlayarak soyunma odasına döndü.

 

İkinci yarıda oyun daha keyifli hale geldi ve iki takım da pozisyonlar yakalarken bu devrede daha etkili olan taraf ev sahibi Batı Trakyaspor olmasına rağmen golü bulan konuk ekip Paşabahçespor oldu.

 

53. dakikada ev sahibi ekipte Yunus Emre'nin kullandığı serbest atışta kaleci başarılıydı. 68. dakikada Furkan'ın kafa vuruşunu Paşabahçespor kalecisi Mesut doksandan çıkardı. 70. dakikada gelişen konuk ekip atağında Soner'in kafa vuruşu ağlara gidince skora denge geldi, 1-1. Bu arada maçın orta hakemi İlker Yasin Avcı'nın verdiği kararlar ev sahibi takım oyuncuları ve tribünlerden büyük tepkiler aldı. Maçta tansiyon her geçen dakika daha da yükseldi. Batı Trakyaspor taraftarları sahayı çevreleyen tellere tırmanarak hakeme bağırmaya başladılar.

 

Kalan dakikalar içerisinde ev sahibi ekip sonradan oyuna dahi olan Umut Burak'la etkili olup pozisyonlara girse de golü yapamadı. 84. dakikada yine Umut'un yerde kaldığı pozisyonda hakem "devam" dedi ve mücadelede başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte tribünlerde hakeme karşı oluşan tepki saha içine de yansıdı ve Batı Trakyaspor kalecisi Ahmet Murat hakemin üzerine yürüyerek tepkisini dile getirdi. Bu oyuncuyu sakinleştirmeye çalışan takım arkadaşları ve teknik heyet araya girerek olayların büyümesini engellediler. Bu arada maçın hakemi kaleci Ahmet Murat'a önce ikinci sarı kartını, ardından da kırmızı kartını çıkarttı. Bunun üzerine tribünlerden ayrılan bir grup taraftar hakem odası önüne kadar gelerek, "Bu takımdan ne istiyorsunuz? Her hafta aynı şeyler yaşanıyor. Şampiyon olmamıza hiç bir güç mani olamaz, bunu böyle bilin!" şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Öfkeli grubu sabah saat 9'da Merkezefendi Sahası'nda göreve başlayan ve özveriyle çalışan asayiş ekipleri konuşup ikna ederek dağıttı.

 

 

 

HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER 

 


[gallery link="file" ids="91515,91516,91517,91518,91519,91520,91521"]





 

Hiç yorum yok:

Silivri Tepecik'i tek golle geçti

TFF 3. Lig 3. Grup'ta play-off'u daha önceden garantileyen Silivrispor son hafta maçında deplasmanda, rahat bir konumda bulunan Büyü...