Pazar, Kasım 10, 2013

Akçakoca'da Arnavutköy maçı öncesi kriz

Bölgesel Amatör Lig 9. Grup’ta mücadele eden Akçakocaspor'da sular durulmuyor. Geçen sezondan bütün futbolcularıyla yolları ayrılarak hayal kırıklığı yaratan, sezon başında yönetim ilk önce  Teknik Direktör Ali Murat Erçoban, antrenör Mustafa Dursun ve Selahattin Bal ile anlaşmışlardı.Teknik Direktör Ali Murat Erçoban ve antrenör Mustafa Dursun, kendisine muhatap olacak yönetici bulamamaları ve yöneticilerin ilgisiz kalmaları yüzünden istifa etmişlerdi.


Yerine İzmir bölgesinden Cumhur Özkurt hocayı getirmişlerdi. Takımın masörü ve malzemecisi  de takımdan ayrılması takıma şiddetli bir biçimde kaos yaşanmasına yol açmıştı. Lig başlamış Akçakocaspor ilk 4 maçını namağlup olarak kapatıp ve 10 puana ulaşıp 2.sıraya kadar yükselme başarısı göstermişti. Fakat nedendir bilinmez  hemen bu maçların sonunda sezon başında büyük umutlar ile takımın başına getirilen teknik direktör Cumhur Özkurt ile yollar ayırmıştı. Hemen yerine hiç tanınmamış Yüksel Öz getirilmişti. Yüksel hoca ile ilk deplasman maçına çıkan Akçakocaspor Adapazarıspora yenilmişti. Altı maçta yalnızca 10 puan toplamışlar 7 sıraya düşmüşlerdi.


Buna isyan eden taraftarlar Akçakoca Spor’un sahipsiz bırakıldığını kulüple hiç kimsenin ilgilenmediğini, bazı Akçakoca’lı oyuncuların takımdan uzaklaştırıldığını 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde sık sık hoca değiştirildiğini bu Türkiye’de ilk olduğunu, buna bir anlam veremediklerini dile getirmişlerdi. Ardından dün yapılan antremanda yardımcı antrönör Mustafa Dursun  ile bazı oyuncular arasında gerginlikler yaşandı, yardımcı antrönör Mustafa Dursun istifa etti. Takımda iki oyuncunun kadro dışı bırakıldığı, bazı oyuncuların bu haftaki Arnavutköy maçına paralarını alamadıkları için maça çıkmayacaklarını, takımın ilgisiz kaldığını, sık sık hoca değiştiğinin kendilerinin konsantrasyonlarının bozulduğunu iki maçta mağlup olduklarını, takımda işlerin iyi gitmediği, daha ligin 7.haftası olmasına rağmen bu şekilde olayların baş gösterdiği bir takımın sezon sonunu nasıl getireceği de merak konusu. Akçakocaspor, bugün  ligin güçlü ekiplerinden olan Arnavutköy Belediyespor ile kendi evinde çıkacağı mücadele öncesi bu tarz olayların yaşanması da hem futbolcularda hem de yönetimde moral bozukluğuna neden olduğu gelen bilgiler arasında.


HABER: İBRAHİM TUZCU

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.