Perşembe, Mayıs 02, 2013

Yakın bu stadın zeminini

Bazı durumlar bir takım olaylar vardır, bitince derinden bir ohhh çekilir. İnanılmaz bir rahatlama hayata bağlanma işaretidir.
 
Aynen Menemen maçı gibi. Bir kıvılcım gerekiyordu müthiş bir geri dönüş oldu. Hayata döndük.
 
Ardından Refahiye ve Derince maçları ve tehlike geçti.
 
Ligde kalmış olmak başarı mıdır, başarısızlık mıdır tartışılır ama düşmek ile kalmak arasındaki farkı düşündüğümüzde şampiyonluk kadar değerli bir süreç yaşadık.
 
Bu süreci ana hatlarıyla baştan sona birde Özgür Kurt’tan dinlemek lazım.
 
Aslında Özgür Kurt’u hedefe koyanların çoğu herhangi bir kulüpte yönetici antrenör olarak çalışmış amatör bile olsa futbol oynamış kişiler, dolayısıyla bu işlerin nasıl yapıldığını yada nasıl olması gerektiğini iyi biliyor olmalılar. Fakat Özgür Kurt’un profesyonel kulüplerde çalışan idari ve teknik personelin yetki ve sorumluluk alanlarını futbol kamuoyuna bir kez daha hatırlatılmasında fayda vardır.
 
Bu arada kulüpler birliği kongresi yapıldı. Katılanlara seçim yapma denileni yap denmiş olmalı ki rakipsiz liste emaneti geçici olarak devraldı.
 
Asıl kıyamet olağan kongrede kopacak. Yerel seçimler öncesinde tam bir güç gösterisi olacak. Altı ay sonra zarlar yeniden atılacak. Kulüpler birliği havuz başında mı yoksa kanal manzaralı mı olacak bunu da bize zaman gösterecek… Start verildi geri sayım başladı. Herkes için hayırlı olsun…
 
2. amatörde şampiyonluğun en güçlü adayı olan takımlarımız sezona kötü başlamış bizde eleştirmiştik. Sonrasında işin ciddiyetini kavradılar ve bol gollü galibiyetler gelmeye başladı.
 
Gruplarından ilk üç takımın çıkacak olması ilginç. Çıkmak isteyen zaten çıkacak ama mecburen çıkmak zorunda kalmakta var. 2. amatörde düşmek olmadığına göre tek tehlike grup 3.lüğü olmak yada olmamak! İşte bütün mesele bu…
 
Belki de bu nedenle bazı takımlar maçlara 9 kişi 10 kişi çıkıyor. Dökülmeler erken başladı.
 
Ayrıca Silivri Stadı’nın zemini S.O.S. veriyor. Birileri bu işe bir çözüm bulmalı…

YAZI: ENGİN AKIN


 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 1 Mayıs 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul 2. Amatör Lig'de bugün erteleme maçları oynandı...