Pazartesi, Mayıs 13, 2013

Yahya Kemal İY, Düzce Grup Şampiyonu oldu

U19 Türkiye Şampiyonasında, Düzce Grubunda mücadele eden iki İstanbul takımı Yahya Kemal İY ve Çeliktepespor final maçında karşı, karşıya geldiler.



 


Düzce Nurettin Zafer Stadında oynanan, büyük çekişmeye sahne olan ve iki takımın da 10’ar kişi tamamladığı final maçında rakibini 15.dakikada Serhildan Dereli ve 84.dakikada Furkan Karol’un attığı gollerle 2-0 mağlup ederek ikinci kademe maçı oynamaya hak kazandı.


 


Grup maçlarında Eskişehir Sağlıkspor’u 2-0 ve Kozcağız Belediyespor’u 7-1 mağlup eden Çeliktepespor ile, Erdemirspor’u 2-0 ve Bolu Kızıkspor’u 3-0 mağlup eden Yahya Kemal İY, Ulusal Hakem Emre Duz’un yönettiği zorlu 90 dakikada ilk kademe şampiyonluğu için mücadele verdiler.


 


100’e yakın taraftarın izlediği maça Yahya Kemal İY daha istekli ve arzulu başladı ve 15.dakikada aradığı golü Serhildan ile buldu. Bu dakikada ceza alanına yapılan ortada Serhildan’ın şutu direkten geri geldi, pozisyonu iyi takip eden başarı futbolcu Çeliktepespor kalecisi Mehmet Gökhan’ı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.


 


19.dakikada gelişen Çeliktepespor atağında Batuhan, Yahya Kemal İY kalecisi Eren ile karşı, karşıya kaldı ancak Eren gole izin vermedi. 25.dakikada Hakem Emre Duz, havanın aşırı sıcaklığı nedeniyle 1 dakikalık su molası verdi.


 


27.dakikada Çeliktepespor çok etkili bir pozisyon yakaladı. Çeliktepespor forveti Oğuz, ceza alanı dışında Refik Ataberk tarafından faul yapılarak durduruldu. Hakem’in Yahya Kemal İY’lu futbolcuya sarı kart verdiği pozisyon sonrasında Çeliktepesporluların “son adam ve kırmızı kart” itirazları oldu.


 


38.dakikada Yahya Kemal’den Furkan Karol ile Çeliktepespor’dan Mahmut Furkan, sarı kart gördüler. 43.dakikada Çeliktepespor ceza alanı içerisinde kaleye sırtı dönük olan Yahya Kemal’den Serhildan, rakibinin müdahalesi yerde kaldı ancak Hakem Emre Duz, siyah-beyazlı futbolcuya “kendisini aldatmaya yönelik hareket nedeni” ile sarı kart gösterdi.


 


60.dakikada sağ taraftan gelişen Çeliktepespor atağında top Yahya Kemal İY ceza alanına ortalandı. Yunus Emre’nin vücudu ile kontrol ettiği topu elle düzelttiğini ileri süren Çeliktepesporluların Hakem’e penaltı itirazları oldu.


 


67.dakikada Çeliktepesporlu Batuhan, santra yuvarlağından aldığı topu yaklaşık 30 metre sürdü, Refik Ataberk’in müdahale edemediği Batuhan, ceza alanına girer, girmez; Yunus Emre tarafından düşürüldü. Hakem Emre Düz penaltı kararı verdi ve Yunus Emre’yi ikinci ihtarlık hareketinden dolayı oyundan ihraç etti. Atışı kullanan Ömer Faruk topu üstten auta gönderdi.


 


73.dakikada Çeliktepespor atağında, pozisyonu süzemeyen Hakem, Çeliktepespor lehine faul vermesi gereken yerde korner kararı verdi. Topun Çeliktepesporlu futbolcudan çıktığı söyleyen ve Hakemin kararına itiraz eden Yahya Kemal İY Teknik Direktörü Suat Ak oyun alanının dışına gönderildi.


 


84.dakikada Yahya Kemal İY atağında Çeliktepespor kalecisi Mehmet Gökhan, çapraz pozisyonu topu eliyle kesince Hakem tarafından oyundan ihraç edildi. serbest vuruşu kullanan Furkan’ın Karol maçın skorunu ilan etti; Yahya Kemal İY 2-0 Çeliktepespor.


 


Maçtan sonra Yahya Kemal İY futbolcuların, Yöneticilerin ve taraftarın sevinçleri görülmeye değerdi. Siyah-beyazlı Kağıthane temsilcisinin sevinci Stattan sonra otelde de sürdü ve havai fişeklerle ilk kademe şampiyonluğu kutlandıktan sonra konvoyla eşliğinde İstanbul’a hareket edildi.


 


Ak: Hedef Türkiye şampiyonluğu
Maçtan sonra Yerel Futbol Sitesine bir demeç veren Yahya Kemal İY Teknik Direktörü Suat Ak, “İstanbul’daki kaliteli takımları geçtikten sonra, Düzce’de de iyi takımları mağlup ettik. Son 24 takım arasına kalmak bizim için gurur verici. Şimdi çok daha fazla çalışıp, sezon başında koyduğumuz “Türkiye Şampiyonluğunu” hedefine ulaşmak istiyoruz” dedi.


 


HAKEMLER: Emre Duz, Bilal Yılmaz, Hakkı Cüre
YAHYA KEMAL İY: Eren, Mehmet Demir (Mustafa), Muhammet Furkan, Yunus Emre, Refik Ataberk, Ömer Taha, Sabri, Furkan Karol, Serhildan (Ali), Ali Yaşar, Onur (Hüseyin Cem)
YEDEKLER: Barış Can, Sinan, Barış Kaan, Yusuf
TEKNİK DİREKTÖR: Suat Ak
ÇELİKTEPESPOR: Mehmet Gökhan, Samet (Samet), Yusuf Emre, Furkan Akın, Hasan Emre, Ecrin Ahmet, Batuhan, Mahmut Furkan (İlker), Oğuz (Muhammet), Ömer Faruk, Necmettin
YEDEKLER: Utku, Nurullah, Halil, Hüseyin Tolga
TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Aras
GOLLER: Serhildan  ve Furkan Karol (Yahya Kemal İY)
SARI KARTLAR: Eren, Furkan Karol, Serhildan, Oğuz, Ömer Taha /Batuhan, Mahmut Furkan
KIRMIZI KARTLAR:  Yunus Emre / Mehmet Gökhan


 


Not: Düzce’den bize haber konusunda destek veren Yahya Kemal İY Yöneticisi Soner Sayın ile desteklerini esirgemeyen değerli dostumuz Ali Sait Çolak’a teşekkür ederim.


 


 HABER: ALİ KEMAL DEMİR


[gallery link="file" order="DESC" columns="8"]

3 yorum:

Soner sayın dedi ki...

Başta Suat hoca olmak üzere tüm futbolcu kardeşlerimi bize bu mutluluğu yaşatdıgı için sonsuz teşekkürler saygılarımla soner sayın

Yakup dedi ki...

tebrikler yahya kemal..

yakup kirazlı

Oğuz Tacir dedi ki...

Yahya Kemal İdman Yurdu Camiasını ve Tüm Futbolcu Kardeşlerimi Gösterdikleri Üstün Performanstan Dolayı Kutlarım ...

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...