Pazar, Mayıs 12, 2013

Ünye Belediyespor 'BAL' yapamadı

Ordu'da Bölgesel Amatör Lig Baraj maçında Altaş Soyaspor ile Ordu 1. Amatör Lig’i birinci bitiren Ünye Belediyespor, Ordu 19 Eylül Stadı’nda karşı karşıya geldi. İki takımın da tutuk başladığı mücadelede düğüm ikinci yarıda Altaş Soyaspor’un bulduğu gollerle çözüldü. Altaş Soyaspor’un oyun üstünlüğünü eline aldığı ikinci yarıda goller Onur(2) ve Emirhan’dan geldi.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı
Hakan Semerci, Soner Demiray, Ali Osman Ferik hakem triosunun yönettiği ve ilginin az olduğu karşılaşmanın henüz 4’üncü dakikasında gelişen Altaş Soyaspor atağında Turgut’un sağ çaprazdan vurduğu top kaleci Beytullah’da kaldı. Maçın ilk dakikalarında rakibinin ataklarına cevap vermekte zorlanmayan Ünye Belediyespor’un 11’inci dakikada geliştirdiği atakta defanstan ileriye çıkan Abdullah, ceza sahası içindeki karambolde topla buluştu ve sert vurdu kaleci Oğuz, topa hakim oldu. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve iki takımın da pozisyona girmekte zorlandığı ilk yarının 22’inci dakikasında Altaş Soyasporlu Turgut’un sol çaprazdan sert vuruşu kaleci Beytullah’ta kaldı. Mücadelenin ilk yarısında gol olmayınca takımlar, soyunma odasına 0-0’lık beraberlikle gitti.

Altaş Soyaspor’da Onur damga vurdu
İkinci yarıya Altaş Soyaspor golle başladı. 46’da gelişen Altaş Soyaspor atağında orta sahada topu kapan Gökşin, güzel bir ara pasıyla Onur’u topla buluştururken; kaleciyle karşı karşıya kalan Onur, takımının ilk golüne imzasını attı. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Kırmızı-Beyazlılarda Onur tekrar sahneye çıktı. 58’inci dakikada defansın hatasını iyi değerlendiren genç yetenek, meşin yuvarlağı kaleci Beytullah’ın üzerinden güzel bir vuruşla aşırttı ve skoru 2-0’a taşıdı. Bu dakikadan sonra gol bulmak için iyice risk alan Ünye Belediyespor’un 79’da kazandığı frikiği Aytaç kullanırken; kaleci Oğuz, baraja da çarpan topu son anda kornere çeldi. Dakikalar 80’i gösterdiğinde gelişen Altaş Soyaspor kontratağında sağ taraftan ceza sahasına giren Hami, bomboş pozisyondaki Emirhan’a çıkardı; genç oyuncu boş kale yerine topu auta attı. Mücadelenin 90+1’inci dakikasında Kırmızı-Beyazlılar’da Semih sağ taraftan ortaladı; boş pozisyondaki Emirhan, enfes bir kafa vuruşuyla farkı üçe çıkaran golü kaydetti. Maçta başka gol olmayınca Altaş Soyaspor, sahadan 3-0 galip geldi ve önümüzdeki sezon BAL’da mücadele etmeye hak kazandı.

Tiryaki: “Kazaya meydan vermedik”
Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Altaş Soyaspor teknik direktörü Cüneyt Tiryaki, herhangi bir kazaya meydan vermedikleri için sevinçli olduklarına değinerek; “Bugün ilk yarıda iyi bir futbol ortaya koyamadık. İkinci yarıya golle başladık. Bu da işimizi kolaylaştırdı. Oyuncularım iyi mücadele ettiler. Hepsini kutluyorum. Ünye Belediyesporlu futbolcuları da kutluyorum. Onlar da güzel mücadele ettiler. BAL’da yeniden mücadele edeceğimiz için son derece mutluyuz” dedi.

Ocak: “Üzgünüz”
Ünye Belediyespor Yardımcı Antrenörü Ahmet Ocak da yaptığı açıklamada alınan sonuç için son derece üzgün olduklarını ifade ederken; “Aslında karşılaşmaya iyi başladık. İlk devre her şey istediğimiz gibi gitti. İkinci yarıya adeta 1-0 geride başladık diyebiliriz. Bu gol oyuncularımızın morallerini son derece bozdu. Defansta ciddi açıklar verdik. Haliyle bu da skora yansıdı. Üzgünüz. Altaş Soyaspor’u tebrik ederim. Artık önümüzdeki sene ne yapabiliriz ona bakacağız” şeklinde konuştu.

Stat: 19 Eylül
Hakemler: Hakan Semerci, Soner Demiray, Ali Osman Ferik
Altaş Soyaspor: Oğuz, Başaran, Uğur, Recep, Okan, Murat, Ulvi, Gökşin, Onur(Dk. 71 Emirhan), Hami(Dk.90 Adem), Turgut(Dk. 61 Semih)
Ünye Belediyespor: Beytullah, Hakan, Abdullah, Kudret, Okay, Umut, Samet, Özay, Aytaç, Ersin, Bünyamin(Dk. 55 Levent)
Goller: Dk. 46, 58 Onur, Dk. 90+1 Emirhan(Altaş Soyaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 5 Onur, Dk. 18 Hami, Dk. 90+2 Adem(Altaş Soyaspor), Dk.29 Ersin, Dk. 56 Samet(Ünye Belediyespor)

KAYNAK: www.sporaks.com

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.