Perşembe, Mayıs 23, 2013

TFF, futbolcu taramasını Beykoz'dan başlattı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından başlatılan çalışmanın startı Beykoz’da verildi. Türkiye çapında U11 Yaş Grubuna dahil futbolcular üzerinde yapılacak bir projeyi içeren çalışmada ileriki yıllarda ve de özellikle U15 Yaş Grubunda Milli Takımı oluşturacak isimlerin ortaya çıkarılması hedefleniyor.


Projenin Türkiye genelinde hayata geçirildiği ilk yer Beykoz ilçesi olurken, 11 yaş grubunda çeşitli kulüplerde lig maçlarına çıkan futbolcular Paşabahçe Stadında teste tabi tutuldu. TFF İstanbul Bölgesi Teknik Sorumlusu Kamil Doygun yönetiminde Paşabahçe Stadına gelen Bölge Antrenörlerinden Müjdat Yetkiner, Saffet Akbaş, Murat Şimşek, Ersan Ogan, Bülent Akyıldız, Ersoy Sandalcı ve Sinan Tutan iki ayrı sahada 8’er kişilik takımlara ayrılıp çift kale maça çıkan minik futbolcuları dikkatli bir süzgeçten geçirdi. İlk etapta yetenekli görülen bazı isimler not alınıp ileriki aşamalar için belirlenirken diğer futbolcular ise Bölge Antrenörlerinin takibinde olacak.


Gerçekleşen Proje ile ilgili bilgi aktarımında bulunan Türkiye Futbol Federasyonu İstanbul Bölgesi Teknik Sorumlusu Kamil Doygun projenin uzun vadeli bir zaman dilimini ifade ettiğini belirtirken,” İlk başlangıcı Beykoz İlçesinde gerçekleştirdik. Daha önce verdiğimiz bilgi doğrultusunda çeşitli amatör lig takımlarından çağırılan isimleri ilk incelemeye tabi tuttuk.  Bunun bir başka versiyonu Coca-Cola Akademi liglerinde gerçekleştirmekte idik. Bu kez tamamen amatör altyapılara döndük ve bu projeyi Türkiye genelinde 81 ilimizde başlatıyoruz. UEFA Kriterlerinde bir çalışma başlatıldı.İlk etapta tespit edilen yetenekli futbolcular TFF Bölge Antrenörleri tarafından yakından takip ve izlemeye alınacak. Örneğin projenin uygulandığı her ilçeden 16 futbolcuyu, diyelim ki 10 ilçeden 160 futbolcuyu listelerimize aldık, ardından bu 160 kişiden en iyi 16 ismi ortaya çıkaracağız. Bunu Türkiye geneline de uyguladığımızda elimizde geleceğe dönük birçok yetenekli isim olmuş olacak. En son noktada en iyilerden oluşacak kadro ile 2-3 senelik bir zaman diliminde U-15 Milli Takımını ortaya çıkarmış olacağız” diye konuştu.


Doygun projenin daha yeni hayata geçirildiğini söylerken,”Biz burada ilk etapta bazı isimleri belirlemiş iken diğer futbolcuları da kesinlikle göz ardı etmeyeceğiz. Bölge Antrenörlerimiz her ilçeye takımlara ayrılıp izleme, takip olayını devam ettirecek. Tabii ki zaman içinde futbolculardaki tüm gelişmeleri evreleri ile de bilgi bankamıza aktarmış olacağız. Bugün iyi, yetenekli gördüğümüz futbolcu belki de yarın 1-2 senelik zaman zarfında yeteneklerini değişik nedenlerden ötürü kaybedebilir. Yani katı bir kural ile seçtik gitti anlayışı yerinde değişik bir yöntem denenecek. Bu arada bu proje ile TFF Bölge Antrenörlerimizin ilgi alanında düşen kulüpler ve antrenörleri ile sıkı diyalog içine girilmiş olacak. Antrenörlerinde de bu çalışma ile pek çok kazanımı,donanım zenginliği olacağı kanaatini taşımaktayız. Sıklıkla gerek belirlene bölgedeki isimlerin gerekse de diğer bölge ekipleri ile yapılacak maçlar ile tecrübe kazanacak olan futbolcuların temeli sağlamlaştırılmış olacak.” Şeklinde konuştu.


Projenin başlangıç gününde futbol sahasına çıkan çocuklar kadar velileri de heyecanlı bir bekleyiş içerisinde idi. Bu arada İASKF Genel Sekreter Yardımcısı ve Beykoz Kulüpler Birliği (BİSK) Başkanı Asım Özdemir de yapmış olduğu açıklamada, projeye büyük önem ve destek verdiklerini söylerken, “Türk futbolu için milat, devrim niteliğinde bir proje çalışmasının başlamasından dolayı amatör spor kulüpleri camiası için heyecanlı, yarışmacı ruhun yeteneklerle birleşeceği bir dönem başlamakta. Projeye TASKK ve İASKF olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu çalışmanın ilk başlangıç gününün Beykoz İlçesinde olması tabii ki Beykoz futbolu, amatör camiası için da ayrı bir övünç vesilesi olmuştur. Uzun vadeli bu projede sıkı bir eğitim alacak, takipte olacak çocuklar zamanla çok farklı yeteneklerini de sahaya yansıtmaya başlayacak. 2-3 yıllık bir çalışma ile sadece belirlenen belli isimlerin değil tüm kulüplerin takipte olacağı, eğitim alacağı bir organizasyon olması da meselenin farklı bir güzelliğini oluşturacak gibi” dedi.


HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN


Haberle ilgili Yerel Futbol'a açıklamada bulunan TFF İstanbul Bölge Baş Antrenörü Müjdat Yetkiner, "TFF İstanbul Bölge Baş Antrenörü şahsım olup, oyuncu seçmeleriyle ilgili tek sorumlu benim. Kamil Doygun, bana bağlı çalışan bir antrenördür" dedi.


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

2 yorum:

iko dedi ki...

ben de buna hastayım işte :D '' bir çift kalede kimin yetenekli,kimin geleceğin yıldızı olduğunu hemen anlıyorlar :D bizim scoutların dünyada eşi benzeri yok :D hehehe'''

SEYHAN dedi ki...

ekibe bak :)) bunlar yüzünden futbolcu çıkmıyor hala. yeni fgm koordinatörü inş bunları gönderir

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...