Perşembe, Mayıs 09, 2013

Spor camiası sordu Yeniay cevapladı

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece'deki amatör spor kulüpleriyle bir araya geldi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, 'Küçükçekmece'de Gerçekleşen Spor Faaliyetleri ve Yatırımları' adlı bir sunum gerçekleştiren Aziz Yeniay, Küçükçekmece'deki 55 amatör spor kulübüne, ilçedeki tüm spor yatırımlarını ve çalışmalarını anlattı. Başkan Yeniay, kulüp yöneticilerinin sorularını da cevapladı.

'SPOR;  BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DİSİPLİN İŞİDİR'
Spor öyle birkaç cümleyle geçiştirilebilecek basit bir olay değil; bir yaşam biçimidir. Bu nedenle sporla alakalı yaptıklarımız ve yapacaklarımız farklı bir disiplinin örneğidir."diyerek spora ve sporcuya verdiği önemi özetleyen Aziz Yeniay, yakın zaman önce hayatını kaybeden Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'ya Allah'tan rahmet ve sevenlerine başsağlığı dileyerek, Küçükçekmece'de başarılı olan sporcuları tebrik etti.

'HEDEF KİTLEMİZ ÇOCUKLAR VE ANNELER'
Küçükçekmece Belediyesi olarak spordaki hedef kitlelerinin çocuklar ve onları yetiştiren anneler olduğunu belirten Yeniay, "Çocuklarımız bizim için çok önemli. Bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan gençlerimiz olacak. Bu nedenle onları yetiştiren annelerimiz de çok önemli. Bizler sadece bir futbolcu, bir basketbolcu değil; düzgün ahlaklı, sporu yaşam biçimi edinmiş bireyler yetiştireceğiz."dedi.

AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK MÜJDE
Ödül Yönetmeliği ile her kulübe en az 3 branşta 5 bin lira yardım yapılacağı müjdesini de veren Aziz Yeniay, "Ödül yönetmeliği ile bu yardımlar lütuf değil, hak olacak. Bizim belediye olarak kulüp ayırma şansımız olmayacak. Kim gidip başarılı olursa o hakkını alacak."diye konuştu. Ayrıca amatör spor kulüplerine Spor Akademileri'nden mezun, yetkin antrenörler verileceğini de müjdeleyen Yeniay, "Bizler 10 bin profesyonel futbolcu yetiştiremeyiz. Bu çocuklardan ancak bir kısmı profesyonel olarak futbolla ilgilenecek. Ancak geri kalan çocukları adam gibi yetiştirmek mecburiyetindeyiz."dedi.

'DÜNYA OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI YETİŞTİRECEĞİZ'
10 yıl sonra Küçükçekmece'den dünya olimpiyat şampiyonları çıkacağını belirten Yeniay, "Son 9 yıla spor alanında ortaya konulan hizmet, son 30 yılda hizmete konulmuş olsaydı burası bambaşka bir yer olurdu. Çok şey başardık, ancak bizler kendimizi yolun başında görüyoruz. Bir 10 yıl sonra Küçükçekmece dünya, olimpiyat şampiyonları yetiştirir hale gelecek."dedi.  Yaptığı sunumda ayrıca, Küçükçekmece Spor Kompleksi, Su Sporları Merkezi (Su Oyunları Merkezi), Marmara Üniversitesi Arazisi üzerindeki Spor Tesisi projeleri hakkında da bilgi veren Yeniay, Türkiye'de bir ilk olma niteliği taşıyan dev kültür ve sanat merkezi Küçükçekmece Arena'nın alt katında da bireysel sporlara yönelik ihtisasların yer alacağını söyledi.

Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk de yaptığı konuşmasında Aziz Yeniay'a teşekkür ederek, yerel yönetimlerin sporcuları desteklemesinin önemine değindi. Toplantı devamında Aziz Yeniay, kulüp başkanları ve sporcuların sorduğu soruları cevapladı.

HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

1 yorum:

ibrahim kurtuluş dedi ki...

sayın baskanım adamın dıbısın sizi sewıyoruz ıyı varsınız basayıların dewamını dılerım spora verdıgınız destegınızden dolayı ayrıca tesekkür ederim

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.