Çarşamba, Mayıs 15, 2013

Sahalarda görmek istediğimiz anlar

Futbol sahalarında değişik medya organlarına yansıyan görüntülerin büyük çoğunluğu olumsuzluklarda içermekte iken yaşanan güzellikler ise kimiler için bir haber değeri taşımadığından olsa gerek arada kaynayıp gitmekte. Yıllardır bu sektörün içinde olan bir kişi olarak, başlıca amaçlarımızdan birisi de işte bu güzellik dolu,insani duruma özgü halleri de zamanla yansıtabilme düşüncesi içerisinde de olduk. İşte size aktaracağımız görüntü ve kelimelerde ifade bulan özgü durumu da bu kapsamda değerlendirmek gerek. Birkaç fotoğraf karesi perde gerisinde yaşanan güzellikleri de sanırız fazlası ile ihtiva edecektir. Hafta sonunda yaşadığımız yoğun maç programı koşturması esnasında yolumuz Anadoluhisarı Spor Akademisi Stadına düştü. Maça ilişkin rutin çalışmamız esnasında, sabahın ilk maçı ( 10.00 ) olmasına karşın, hem de İstanbul 2.Amatör Lig gibi geri planda kalan bir lige dahil müsabaka olmasına karşın tribünlerde tam 73 kişi olduğunu tek tek sayarak gözlemledik.

İşte bu esnada değişik köşelerde yer alan ailenin bayan ve çocuklarını da ihtiva eden saptamayı yakaladık. Futbolcu eş-çocuk ve de arkadaşları olduğunu zannettiğimiz bu görüntünün bir başka yansımasını müsabakasını devre arasında gördük.  Küçüksu Yenimahallespor ile Kanlıcaspor takımları ilk yarı sonunda soyunma odasının yolunu tutmuş iken her zaman rastlanıldığı gibi yedek futbolcular sahada kalıp topla haşır-neşir olmaya başlamış idi. İki futbolcunun iki küçük çocuk ile samimi görüntüleri, renkli anlar yansıtan koşturmasını gördüğümüzde yanlarında bitiverdik. Küçüksu Yenimahallespor Takımının Yedek Kalecisi, takıma ağabeylik görevi dahilinde katkı sunma amacındaki Tuncay Özdemir 3 yaşındaki kızı Nehir Ece ile, bir diğer ağabey kontenjanlı ismi Yahya Gür’ü ise erkek çocuğu bir buçuk yaşındaki Seyit Taha ile neşeli mi neşeli bir anda yakaladık. Anladık ki tribünlerdeki aile görüntülerinden birisi bu ikilinin ailelerinin maçı izlemeye gelmesi ile gerçekleşmekte imiş. Maç sonunda ailenin tüm bireylerini aynı karede buluşturmaktan kendimizi alamadık, yani Yahya-Melis-Seyit Taha Gül ve Tuncay-Ayşegül-Nehir Ece Özdemir’i.

Bu arada Küçüksu Yenimahallespor takımı zorlu geçen karşılaşmada Tayfun ile bulduğu ilk golde toplu halde yedek kulübesine doğru yönelince farklı bir kutlama yaptıklarını golü, birine armağan ettiklerini de sonradan öğrenmiş olduk. İlk yarı sonunda oyundan çıkan futbolculardan Şahin Şahinkaya, ikinci yarıda oturduğu yedek kulübesinde arkadaşlarının attığı golün ardından kendisine doğru koşup sevinçlerini paylaşmakta idi. Bunun nedenini öğrendiğimizde günün ikinci güzel anının da bilgisine ulaştık. Daha önceden bir çocukları olan Şahin-Büşra Şahinkaya çiftinin o gün Aydanaz adlı yeni bir çocukları daha hayata gözlerini açmış. Bu haberi maçı takip etmekte olduğu tribünden inip öğrenen Beykoz İlçesi Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir’de tebriklerini iletenler kervanına dahil oldu.

Dedik  ya futbol sahaları bundan çok uzun yıllar öncesinde yaşandığı gibi, oynanan maçların yenilse de yense de tribünlerden heyecanla-centilmence-ailece takip edildiği yıllar için yaşımız yeterli olmasa da rast geldiğimiz güzellikleri de futbolseverlere, camiamıza aktaramadan duramadık.

HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]



1 yorum:

C-10 dedi ki...

Yakisir size beee

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.