Pazartesi, Mayıs 20, 2013

Kadın futbolunda Türkiye Şampiyonaları kulüpleri zorluyor

TFF tarafından 15 Mayıs tarihinde duyurusu yapılan Genç ve Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonaları'nda, geçen sezona göre yapılan değişiklikler bazı klüpleri zorda bıraktı.


Yaş aralıkları daraldı


TFF 13 Mayıs tarihli ve 24 numaralı toplantısına istinaden yaptığı duyuruda Genç Kızlar için 1996-97, Yıldız Kızlar için ise 1998-99 doğumlu oyuncuların oynayabileceğini belirtmişti. 2011-12 sezonunda ise Genç Kızlar için 1995-96-97 doğumlular ile ek olarak üç 1994 doğumlu oyuncu oynamıştı. Yine aynı sezonda Yıldız Kızlarda ise 1997 doğumlu üç oyuncuya ek olarak 1998 ve sonrası doğumlu oyuncular yer alabilmişti. Kadro planlamasını aynı uygulamanın sürmesi öngörüsü ile yapan klüpler, pazartesi günü TFF sitesinde yayınlanan ve yaş aralığını daraltan yeni şampiyona esasları ile zor duruma düştüler.


Lig takımları en az bir Şampiyonaya katılmak zorunda


U-13 liginin kurulması ile birlikte Yıldız Kızlar için bir alt yaş sınırı da gelmesi yüzünden, bazı klüpler mevcut oyuncu kadrosu ile turnuvalara katılamama tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. TFF 1.Lig ve 2.Lig takımlarının bu şampiyonlardan en az birine katılması zorunluluğu da gözönüne alındığında, bazı klüplerin ceza ile karşılaşma durumları olacak.


Takviye için zaman dar


Bundan kaçınmak için kadrosunu yeni oyuncular ile takviye etmek ihtiyacında olan veya bu yıl şampiyonlara ilk kez katılacak klüplerin, başvuru için gereken isim listesi ve lisanslar için verilen sürenin yalnızca beş işgünü olmasından dolayı kadrolarını yetiştirememesi sözkonusu. TFF sitesine göre 20 Mayıs tarihinde başvurular sona erecek. Alınan bilgilere göre bir çok klüp bu sürenin uzatılması için TFF nezdinde girişimde bulunuyor.


U-13 için hafta içi mi?


Yeni başlayacak olan ve bölgesel yapılacak olan U-13 liglerinde, yayınlanan şampiyona esaslarına göre Mayıs ayı içinde tamamlanma zorunluluğunun olması, ASKF'lerin şampiyonayı ya okul gün ve saatlerinde, ya da 25-26 Mayıs'taki tek bir hafta sonunda oynatıp bitirmesini gerektirecek. Henüz organizasyonu ile ilgili ASKF'lerden klüplere bir bilgi ulaşmayan bu turnuvanın da verilen sürede bitirilmesi için zorluklar var.   


Erdem G

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...