Perşembe, Mayıs 02, 2013

Çapaspor yine 'Gür'ledi

İstanbul U19 2. Ligi 3. Grup'ta ilk iki maçını kazanan iki ekibin mücadelesinde Çapaspor, Gürzaferspor'u 2-0 mağlup ederek üçüncü maçından da galip ayrıldı.



Çapaspor ev sahibi olmasına rağmen, Namık Sevik ve Mimarsinan statlarındaki yoğunluk nedeniyle karşılaşma Merkezefendi Stadı'nda oynandı.Maç iki takımın da karşılı ataklarıyla başladı, gol pozisyonlarına girildi ama değerlendiremediler. İlk dakikalarda etkili taraf Gürzafer'di ama kaleci Bedel bu atakların hiç birinde gole izin vermedi ve mükemmel kurtarışlar yaptı. Ev sahibi Sarı-Lacivertliler 20. dakikadan sonra yavaş yavaş ağırlığını sahaya koymaya başladı. Sağ taraftan Uğur'la çok etkili ataklar geliştirdi ama kaleciyi geçemedi. 2 takımın kalecileri de kalesini en iyi şekilde korurken korner vuruşunda Sarı-Lacivertliler'in stoperi Avni defanstan gelerek arka direkte topla buluşarak topu ağlara gönderdi ve Sarı-Lacivertliler 1-0 öne geçti.


Golden sonra beraberliği yakalamak isteyen Gürzaferspor etkili ataklar geliştirdi ama kaleci Bedel bu ataklarda da gole izin vermedi ve ilk yarı Çapa'nın 1-0 üstünlüğüyle geçildi. İkinci yarıya Gürzafer çok hızlı başladı ve etkili ataklar geliştirdi ama Çapa defansı bu atakların hepsini savuşturmasını bildi. Sağ taraftan Uğur'la etkili ataklar geliştirmeye devam eden Çapa'da Uğur oynadığı futbolun, azminin, gol atma isteğinin meyvesini 75'te aldı. Sağ taraftan başlayan atakta 2 kişiyi geçip kaleciyi de çalımlayarak topu boş kaleye gönderen Uğur taraftardan büyük alkış aldı: 2-0


Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca Çapa 3. maçından da galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yolunda emin adımlarla yoluna devam etti. Kaleci Bedel karşı karşıya 3 pozisyon çıkartarak ve maç boyunca sayısız kurtarışıyla maçın adamıydı. Tabii ki Uğur'u da es geçmemek lazım. Azmi ve gol atma isteğiyle Sarı-Lacivertlilerin galibiyetinde büyük rol oynadı. Haftaya Okyanusspor'la oynaması gereken maçı rakip takımın ligden çekilmiş olması nedeniylehükmen galibiyetle geçecek olan Sarı-Lacivertliler o maçtan da 3 puan gelecek olmasıyla puanını 12'ye çıkaracak.


Maçtan önce '' Bu maçı kazanırsanız haftaya bay olduğunuz maçınız olmadığı için size mangal sözü veriyorum'' diyen veren Mustafa Yusuf Kırkbudak maçtan sonra bu sözünü gerçekleştireceğini söyleyerek futbolcularını tebrik etti. Sarı Lacivertlilerde tek düşünce Şampiyonluk ...


Yerel Futbol Sitesi


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.