Cumartesi, Mayıs 11, 2013

Büyükçekmece BAL'ı bırakmadı

Bölgesel Amatör Lig baraj maçında Büyükçekmecespor, normal süresi 1-1 sona eren maçta Feriköy’ü 2-1’lik skorla geçerek BAL’da kaldı. Mücadelede 12 sarı kart, 2 de kırmızı kart çıktı.



Selimiye Stadı, Ekşioğlu istifa sesleriyle yankılandı!
Süper Amatör Lig temsilcisi Feriköyspor taraftarları karşılaşma öncesinde ve esnasında TFF İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu’nu maçlarını Cuma gününe verdiği için tepki gösterdi. Taraftarlar, ‘’Ya Allah Bismillah Yemen İstifa!’’ diye tempo tuttu. Ekşioğlu ise bu tezahüratlara alkış tutarak, el sallayıp, gülerek karşılık verdi.



‘Buraya gelin bizin söz verin’
Karşılaşma öncesinde Selimiye Stadı’na gelen Feriköy taraftarları takımlarını tribünlere çağırarak ‘Buraya gelin bize söz verin’ tezahüratında bulundular. Futbolcular el ele tribünlerin önüne gelerek tribünlere sesli olarak söz verdiler.


İlk yarı nefesleri kesti
Karşılaşmanın 5.dakikasında Onur’un ara pasında Eyüp ceza sahasına girer girmez şutunu atmakta gecikti ve yer kaldı. Eyüp bu pozisyonda penaltı beklerken mücadele devam etti. Yaşanan karambolde Büyükçekmece savunması kaleye şut attırmadı. Top sol kanata açıldı. Kaleyi çapraz gören bir noktadan Hacı Hüseyin’in şutu farklı şekilde auta gitti. 10.dakikada ceza sahası içerisinde Feriköyspor’da kaleci Tuncay topu elinden kaçırdı. Atalay’ın şutunda top direğe çarparak oyun alanına döndü.


Büyükçekmece golü buldu
12.dakikada Aydın sol kanattan köşe vuruşunu kullandı. Oğulcan topu Atalay’ın önüne indirdi. Atalay topun gelişine düzgün bir şut attı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu pozisyonda Feriköy cephesi Atalay’ın ofsayt olduğu yönündeydi.


Feriköy toparlandı ve gol geldi
Kalesinde yediği golden sonra Feriköy rakip kalede etkisini gösterdi. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Eyüp kullandı. Altı pasın içerisinde Volkan çok net bir kafa vuruşu yaparak skorda dengeyi sağladı.1-1


40.dakikada Sol kanattan Eyüp’ün yerden pasında Erdem’in şutu yandan auta gitti. İlk yarı karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.


Büyükçekmece 10 kişi kaldı
Maçta 49.dakika oynanırken ceza sahası içerisinde Özgür kaleye sırtı dönükken yerde kaldı. 30.dakikadan beri sarı kartla oynayan Özgür, bu pozisyonda maçın Hakemi aldatmaya yönelik hareket olarak algıladı ve Özgür’ü ikinci sarı karttan ihraç etti.


Mutlak gol kaçtı
Büyükçekmecespor sahada 10 kişi kalmasının ardından bir anlık savunma hata yaptı. 50.dakikada ceza sahası üzerinde Volkan kafa ile savunmanın arkasına aşırttı. Eyüp kaleci Ercan ile baş başa kaldı. Kalecinin sağına bir şut attı ama top yandan auta gitti. Feriköy bu önemli pozisyonu Eyüp ile harcadı ve maçta öne geçme fırsatını kullanamadı. 60.dakikada Orhan sol kanattan köşe vuruşunu kullandı. Tuncay topu elinden düşürdü. Yaşanan karambolde Hacı Hüseyin topu uzaklaştırarak savunmasına nefes aldırdı.


Ercan’dan müthiş geri dönüş!
70.dakika oynanırken Büyükçekmecespor kalecisi Ercan müthiş bir geri dönüşe imza atarak topu çelmeyi başardı. Feriköyspor’da ceza sahası üzerinde Burak duvar pası yaparak top sol kanata Eyüp’e aktarıldı. Kaleci Ercan bu pozisyonda önde yakalandı ve geriye doğru koştu. Eyüp sol çaprazda topu kontrol etti şutunu attı ama Ercan bu geriye hızlı dönüşünde topu parmaklarının ucuyla çeldi.


Feriköy’de 10 kişi kaldı
Karşılaşmada 90 dakika sona erecekken uzatma dakikalarında orta alanda Erdem rakibine yaptığı faul sonrasında maçın Hakemi 43.dakikadan itibaren sarı kartla oynayan Erdem’i ikinci sarı kartla oyun dışına gönderdi ve her iki takımda sahada 10 kişi mücadelesinde devam etti.


Büyükçekmece gol atmışçasına sevindi!
Maçın büyük bölümünü 10 kişi götürmek zorunda kalan Büyükçekmecespor, Feriköysporlu Erdem’in oyundan ihraç edilmesinden sonra futbolcular adeta gol atmışçasına sevindi. Maçta 90 dakika karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.


Aykut’un şutu direkte patladı
Uzatma dakikaların oynandığı ilk 15 dakikada Büyükçekmecespor’da Aykut ceza sahası üzerinden kaleye sürpriz bir şut attı ve top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Mücadelenin ilk uzatma dakikasında da eşitlik bozulmadı ve 1-1 mücadele sürdü.


Aydın hazırladı, Oğulcan attı!
109.dakikada ani bir atağa çıkan Büyükçekmecespor’da sağ kanattan Mustafa’nın pasında ceza sahası içerisinde Aydın topu çok klas bir şekilde önüne aldı. Rakibinden de klas bir dönüşle topu kurtardı. Top arka tarafta bulunan Oğulcan’ın önüne düştü. Oğulcan bekletmeden sert ve düzgün bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi.2-1


Ercan’dan bir kritik kurtarış daha
120.dakikada Feriköyspor’da Ali sağ çaprazdan oldukça etkili bir şut attı. Ercan topu parmaklarının ucuyla çelerek topu kornere attı. Maçta başka gol olmayınca Büyükçekmecespor, Bölgesel Amatör Lig’de yoluna devam etti. Feriköyspor ise geçtiğimiz sezon düştüğü Süper Amatör Lig’den bu sezon yükselmeyi başaramadı.


STAT: Selimiye
HAKEMLER: Tolga Kadaz, İbrahim Çağlar, Hüseyin Kıvanç Durmaz (İzmir)
BÜYÜKÇEKMECESPOR: Ercan, Hasan, Semih(Dk.61 Mustafa), Doğukan, Baykal, Özgür, Atalay(Dk.73 Recep), Orhan, Oğulcan, Aydın, Ersal(Dk.52 Aykut)
FERİKÖYSPOR: Tuncay, Ufuk, Hacı Hüseyin, Ekrem, Gökhan, Erdem, Onur(Dk.65 Hamdi)(Dk.90 Cihan), Başar, Volkan, Burak(Dk.112 Ali), Eyüp
GOLLER: Dk.12 Atalay, Dk.109 Oğulcan / Dk.32 Volkan
SARI KARTLAR: Dk.30 Özgür, Dk.68 Atalay, Dk.76 Oğulcan, Dk.94 Orhan, Dk.105 Mustafa, Dk.115 Burak(kulübeden) / Dk.22 Ufuk, Dk.27 Hacı, Dk.43 Erdem, Dk.60 Burak, Dk.80 Hamdi, Dk.118 Tuncay
KIRMIZI KARTLAR: Dk.49 Özgür(Büyükçekmece) / Dk.90+2 Erdem(Feriköy)


HABER-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT
EK FOTOĞRAFLAR: ENGİN AKIN


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

2 yorum:

sporcu dedi ki...

maça gitmeye gerek yok erhan harput ordaysa maçı ayağımıza getiriyor maşallah yine güzel bir haber yapmış geniş özetli emektar bir isim gerçekten tebrikler...

çağatay dedi ki...

ŞENOL HOCAM TEBRİKLER SENİN ADINA SEVİNDİM

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.