Cuma, Mayıs 10, 2013

Beykoz'da U14 karma çalışmaları başladı

İASKF tarafından geçen sezon başlatılan U14 İlçeler arası Futbol Şampiyonası için ilk hazırlıklara başlayan ilçe temsilcilerinden birisi Beykoz oldu. Paşabahçe Stadında gerçekleşen U14 Beykoz Karması seçiminde Başta Beykoz İlçesi Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir olmak üzere, Yönetim Kurulu üyeleri, katılan sporcuların kulüp antrenör ve temsilcileri, velileri hazır bulundu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Başkanlar Kurulu Toplantısında yapılan oylamanın ardından U-14 İlçe Karması Sorumluluğuna getirilen Mehmet Şahin, diğer arkadaşları Ali İhsan Ayar, Mustafa Ülker ve Osman İnan ile seçmelerde hazır bulundu. U-14 Komisyonu tarafından Bülent Cömert, Muhammed Metin, Hüseyin Karakartal ve Kaleci Antrenörü Hasan Reis’ten oluşan kadro teknik sorumluluklara getirilmişti. İşte bu teknik kadro zor mu zor bir göreve vira Bismillah deyip başlarken Paşabahçe Stadında kendilerini ispatlama, kanıtlama düşüncesindeki 70 dolayındaki futbolcunun da heyecanları görülmeye değerdi.


Mehmet Şahin: Yeni bir serüvene başladık
Daha önce de ilçe genelinde çeşitli müsabakaların izlenmesi ile tespit  edilen kadro için düşünülen yıldız adaylarının yanı sıra çeşitli mazeretleri dolayısı ile hazır bulunmayan futbolcular da vardı. BİSK Beykoz U14 Karma Sorumlusu Mehmet Şahin,  yaptığı açıklamada yeni bir serüvene başladıklarını ifade ederken,”Bilindiği üzere ilk kez geçen sezon sonunda başlatılan ilçeler arası karşılaşmalarda Beykoz İlçe Karmamız final maçını şansız biçimde kaybedip İstanbul ikincisi olmuştu. Bu sene hedef çıtamızı yükselip şampiyonluk hedefi ile yola çıktık. Beykoz İlçesinde altyapı takımlarında oynayan bir birinden yetenekli isimler mevcut. Doğrusu maçlar başlayıncaya kadar oturacak 24 kişilik kadro dışında da kalite ve yeteneklerinden şüphe etmediğimiz isimler de olacak. Karma için Bülent Hoca ve ekibine yetki verdik. Daha önce karma için seçmelerin yapılacağı tarihi ve yeri kulüplerimize bildirmiştik. Tabii ki tüm kulüplerimizde U14 yaş grubu takımı mevcut değil, yani bunun dışında ilçenin her spor kulübünden adaylar Paşabahçe Stadında yerini aldı. İnşallah bu sezonu da hayırlısı ile tamamlayıp, Beykoz İlçesinin ve de Türk Futbolunun yeni yetenekler kazanmasına vitrine çıkmalarına vesile oluruz” şeklinde konuştu.


Asım Özdemir: Çok heyecanlıyız
Beykoz İlçesi Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir ise yaptığı açıklamada kendilerinin de en az seçmelere katılan sporcular gibi bir heyecan yaşadıklarının altını çizerken,”Biz geçen sezon final maçını kaybedip İstanbul ikinciliğini kazanan bir ekibe sahiptik. Bu sezon yepyeni isimler ile yola çıkıyoruz. Bu karma için Beykoz’un Milli Takımı olarak bir nitelemede bulunmuştuk, gerçekten de değişik kulüplerden seçilecek yetenekli isimler bizim gözümüzde bu anlamı taşımakta. Beykoz Kulüpler Birliği olarak karma için oluşturulan Teknik ve İdari kadroya her türlü desteği sonuna değin vereceğiz. Mehmet Şahin’in dediği gibi Beykoz’un olduğu her yerde hedef bellidir, bu sezonu İstanbul Şampiyonu kapatmak istiyoruz” dedi.
Paşabahçe Stadında gerçekleşen seçmelerde 3 ayrı bölümde çift kale maç yaparak teknik ve idari kadronun gözüne girmeye çalışan futbolcular arasında birçok sivrilen, oynadığı futbol ile kendini hayran bırakan futbolcular da yok değildi.  U-14 Beykoz Karması Teknik Sorumlusu Bülent Cömert ilk etapta 30 kişiye indirilecek kadronun ileriki aşamalarda 24-26 kişilik ana kadroya dönüşeceğini söylerken, “İnce eleyip sık dokuyarak yol almak istiyoruz. Geçen sezon yakalanan başarı ortada bu da ister istemez bizim hedef çıtamızı da yükseltmiş olmakta. Müsabakalar başlayıncaya değin sıkı bir çalışma dönemi ve bol antrenman maçı bizleri bekliyor olacak” diye konuştu.


HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.