Pazartesi, Nisan 29, 2013

Foça Belediyespor BAL'da

İzmir Süper Amatör Lig Play-Off’larının son maçında Konak Belediyespor ile karşılaşan Foça Belediyespor, karşılaşmayı  6-1 kazanarak avreraj ile Play-Off grubunu şampiyon olarak tamamladı ve Bölgesel Amatör Lig' yükseldi.


İzmir Süper Amatör Lig (SAL) A grubunu açık ara lider bitiren ve Play-Off grubunun en favori takımı olarak nitelendirilen Foça Belediyespor, Çandarlı Belediyespor beraberliği ve Ödemiş Belediyespor yenilgisinin ardından, kaderini bu son maça bağlamıştı. Son maçında, Konak Belediyespor’u 6-1 gibi farklı bir skorla yenerek Play-Off maçlarında yendiği Yeni Bornovaspor ve Narlıdere Belediyespor’un 1-1 berabere kalması sonucunda averaj ile liderlik koltuğuna oturarak BAL'a yükseldi.


Her yaştan taraftarının maçlarında yalnız bırakmadığı Foça Belediyespor; Başkanı, Yönetim Kurulu ve çok sayıda taraftarıyla Yusuf Tırpancı Stadı’nı bayram yerine çevirdi. Maçın başından sonuna kadar davul zurna ve sloganlar eşliğinde devam eden desteğe, oyuncularımız da birkaç haftalık aradan sonra sergiledikleri güzel oyun ve bol gollü bir galibiyetle karşılık verdiler.


Dk.18 Batuhan ara pasla topu Egehan’a aktardı, Egehan kalecinin ayaklarının arasından ağları buldu. 1-0
Dk.22 Ceza sahası içersinde Hüseyin topla buluştu, sert şutu defansa da çarparak filelerle kucaklaştı. 2-0
Dk.50 Hüseyin'in pasında Egehan topla buluştu, yerden plaseledi. 3-0
Dk.51 Armağan, sağ kanattan kazandığı topu ceza alanına girmeden vurdu. 4-0
Dk.64 Kazanılan serbest vuruşu Konak Belediyespor’da kullandı, mükemmel vurdu. 4-1
Dk.80 Egehan kendisinin 3.cü takımının 5 golünü Konak Belediyespor ağlarına bıraktı. 5-1
Dk.86 Emin ceza sahası içersinde topla buluştu,düzgün ve sert vuruşu ile gol perdesini kapatan isim oldu. 6-1


Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte Yusuf Tırpancı Sahası’nda Foça’lıların, BAL bayramı başladı. Kutlamalar ilçe girişinde ve Belediye önündeki Demokrasi Meydanı’nda devam etti. Taraftarlar, Futbolcular, Yöneticiler ve Teknik heyet şampiyonluğu doyasıya yaşadılar.


Gençlerle takviyeli yeni bir Foça Belediyespor yaratmak istedikleri bir yılı şampiyonlukla  ve BAL ligine yükselerek mükemmel bir sezona dönüştürdüklerini belirten Antrenör Engin Kale; başarıda emeği geçen herkese, teşekkür etti. Engin Kale,“ Futbolcularımın alnından öpüyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Foça Belediyespor’a, Foça halkına hayırlı olsun. İnşallah BAL Ligi’nde de en iyi şekilde mücadele edecek ve Foça’yı layık olduğu yeni başarılara taşıyacağız”dedi.


‘‘Bu sene, Foça’nın sporda altın yılı” diyerek sözlerine başlayan Foça Belediye ve Foça Belediyespor Başkanı Gökhan Demirağ, U17 futbol takımının Türkiye Finalleri’nde 2. kademede mücadele ederek, Türkiye’nin ilk 22 takımı arasına girdiğini. A futbol takımının Bölgesel Amatör Lig’e, Bayan Voleybol takımının çok başarılı bir sezon geçirdiğini, basketbol ve tüm branşların yaş gruplarında iki yüzü aşkın genç ve minik sporcusuyla geleceğin sporcularını hazırladıklarını söyledi. Gökhan Demirağ,“Tahkim Kurulunun karar değiştirmesiyle iki yıldır Süper Amatör Lig’de mücadele ediyoruz. Bu yıl yine Bölgesel  Amatör Lig’e çıkma başarısını gösterdik. Hayırlısı olsun. Başta yönetim ve teknik heyet  olmak üzere tüm takımımı kutluyorum. Bizi yalnız bırakmayan Foçalı taraftarlarımıza, hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum"dedi


STAT: Yusuf Tırpancı
HAKEMLER: Özgür Sepin, Fikret Aras, Gökmen Baltacı
FOÇA BELEDİYESPOR: Serkan ****, İbrahim **** (dk.57 Yusuf Can ****), Gökhan ****, Melih ****, Anıl ****, Batuhan **** (dk.53 Ender ****), Burak ****, Mehmet ****, Egehan ****, Armağan **** (dk.82 Emin **), Hüseyin ****
KONAK BELEDİYESPOR: Ersin *, Raşitcan * (dk.55 Eray *), Ozan *, Adnan *, Rıdvan *, Taner *, Anıl * (dk.32 Sercan *), Uğur *, Abubakar * (dk.27 Ümit *), Cüneyt *, Bilal *
SARI KART: İbrahim (Foça Belediyespor)
GOLLER: Dk.18, 50 ve 80 Egehan, 22 Hüseyin, 51 Armağan, 86 Emin (Foça Belediyespor), 64 Sercan (Konak Belediyespor)


HABER-FOTOĞRAF: SERVET SARUN


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...