Salı, Nisan 30, 2013

''Bayan futboluna da ilgi bekliyoruz''

20 yıldır Bayan Futbol Takımı'nın içinde bulunan Nurçelikspor Bayan Futbol Hocası ve Kulüp Başkanı olan Nurcan Çelik, futbolda erkek takımlarına gösterilen ilginin bayan takımlarına da gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Çelik açıklamasındai ‘’Küçükçekmece İlçesinin ilk ve tek Bayan Futbol Takımı olan Nuçelikspor Kulüp Başkanı Nurcan Çelik 18 Yıl Yurt Dışı ve Yurt içi olmak üzere 20 Yıldır Bayan Futbolunun içindeyim. Son iki yıldır da hem hocalık hem de başkanlığını yaptığım Nurçelikspor’da Türk Futboluna yeni Bayan Futbolcu kazandırmaya çalışıyorum. Futbolun daha geniş kitlelere ulaştırılması, gerek tribünlerde gerekse sahadaki cinsiyet ayrımının azaltılmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu için Kadın Futbolu özel bir önem taşıyor. TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından yürütülen eğitim ve tanıtım çalışmaları sonucunda kısa sürede Kadın futbolunda önemli gelişmeler yaşandı. Ülkemizde de kısa sayılmayacak bir geçmişe sahip olmasına rağmen kadın futbolunun bilinirliği son yıllarda artmaya başladı. Bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplere verdiği desteğin yanı sıra kadın futbolu alanında antrenör eğitimine, sporcuların gelişimine yönelik pek çok çalışma yürütüyor. İki yıldır Küçükçekmece Belediyesi Yeşilova Esnaf spor sahasında çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Çelik, Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk bizler büyük destek vermekteler ancak sadece onun desteği yetmiyor. Bu güzel ortamın artarak devam etmesi için Küçükçekmece Belediyesinin ve Küçükçekmece halkının sahip çıkmaya davet ediyorum. Futbolda başarıyı yakalamış, Milli oyuncusu olan, dürüst, karakterli böylesine elit sporculardan oluşmuş bir takımımız var.

Kendi yağımızla kavruluyoruz
Bir Sponsorumuz olmadığı için kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Başta Küçükçekmeceliler olmak üzere, sosyal sorumluluk sahibi işletmelerin, yerel yönetimlerin ve mülki idare amirlerinin desteğini bekliyoruz. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bu takımın çok daha büyük başarılara imza atma potansiyeli var. Ancak bu başarılar için desteğe ihtiyacımız var. Bizde İstanbul’u en güzel ilçesinden biri olan Küçükçekmece bu dalda en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Gençlerimizi yetenekleri doğrultusunda spora kazandırırken, eğitimlerinin de aksamaması için azami gayret gösteriyoruz. Tüm sporcularımızın futbolda olduğu gibi eğitim hayatında da başarıyı yakalamaları için destek veriyoruz. Bunun yanında ilköğretim çağındaki yetenekli kızlarımızı alt yapıda hazırlıyoruz. Kulübümüzde tam bir aile havası var. Birlik beraberlik içerisinde maddi manevi tüm sorunların çözümünde el eliyiz. Takımdaki herkesin bir birini kardeş olarak gördüğü, sevgi ve saygının ön planda olduğu bir ortama sahibiz. Futbol oyununun sadece erkeklere ait olduğu düşünenler, bayanların sosyal-psikolojik-ve fizyolojik yapılarının futbola uygun olmadığını savunmaktadırlar. Bayan futbolunun orijini Avrupa olmasına karşın Amerika ve Afrika kıtası ve İspanya bu konuda çok atak yapmıştır. Bunun sosyolojik ve sportif nedenleri arasında önemli bulgu; Genç bir kadının aktif olma isteğinin çok yoğun olması ve kendini bu spora yönlendirmesidir.

Futbol erkek oyunu değildir
Amacımız Futbol erkek oyunu değildir" kavramını yerleştirerek ve tüm kamuoyunun desteğini alarak kız çocuklarının futbol oynamasını teşvik etmek. Kadın futbolunun bilinirliğini artırmak. Kadın antrenörler yetiştirip kadın futboluna kazandırmak.Kulüp altyapılarına oyuncu havuzu oluşturmak. Milli Takımlara oyuncu kazandırmak ve uluslararası alanda başarı sağlamak’’ dedi.

HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...