Pazar, Nisan 28, 2013

Çekişmeli maçın galibi Özdoğan Yıldız

İstanbul 2. Amatör Lig 4. Grup'ta yer alan Yavuz Selim İ.Ö.O. ile Özdoğan Yıldızspor arasında  oynanan ve özellikle ikinci devresi çok keyif veren karşılaşmanın galibi 4-3'lük skorla konuk ekip Özdoğan Yıldızspor oldu.


 


Grupta henüz galibiyeti bulunmayan Özdoğan Yıldızspor mutlak üç puan parolasıyla sahaya çıktı. Yavuz Selim ise taraftarı önünde kazanmak istiyordu ve maça da Hakan'ın üst üste uzak mesafeden attığı sert ama isabetsiz şutlarla başladılar. Özdoğan ise Vedat'ın vuruşunda direğe takıldı. Maçın ilk on dakikasından sonra oyun orta alan mücadelesine döndü ve ilk yarıdaki futbol vasatı geçemedi. Maçın ilk devresindeki tek gol Yavuz Selim kalecisi Mahmut'un rakip yarı alandan şişirilen topa çıkıp çıkmamak konusunda tereddüt etmesi sonucu Özdoğan'lı İkram'ın fırsatçılığını konuşturduğu pozisyonda geldi, 0-1. İlk yarının devam eden dakikalarında Yavuz Selim'den Serkan ve Özdoğan'dan günün yıldızı İkram birer net pozisyondan yararlanamayınca devre Özdoğan'ın üstünlüğüyle sona erdi,0-1.


İkinci yarıda da ilk yarıda olduğu gibi Yavuz Selim topa sahip olup garanti paslarla rakip sahaya geçmeye çalışırken, Özdoğan Yıldızspor ise rakip savunmanın arkasına atılan toplar ve kontra ataklardan golü bulmaya çalıştı. İlk yarıda da özellikle İkram'ın savunma arkası koşularında sıkıntı yaşayıp "SOS" veren Yavuz Selim defansı ikinci yarının hemen başında sektirdiği bir topta Emre'nin şık bir vuruşla attığı gole engel olamayınca fark ikiye çıktı, 0-2. Golden bir kaç dakika sonra gelişen Özdoğan atağında İkram'ın vuruşunu savunma çizgiden çıkardı. Bu pozisyonda Özdoğan'lı oyuncu ve teknik heyet hakeme "topun çizgiyi geçtiği" yönünde itirazlarda bulundular. Bu dakikadan sonra oyun bir anda hızlandı ve iki takım da üst üste pozisyonlar bulmaya başladılar. Yavuz Selim oyuncusu Hakan'ın yerde kaldığı pozisyonda hakem Fehmi ES beyaz noktayı gösterdi, penaltıyı Önder kullandı ancak top direkten geri geldi, dönen topa karambolde son vuran Eyüp oldu ve Yavuz Selim bu golle farkı bire indirdi, 1-2.


 


İkinci yarının ortalarından itibaren maçta tempo ve tansiyon en üst seviyelere ulaştı. Özdoğan önce Kamil'le bir pozisyona girdi ancak sonuç alamadı, hemen sonrasında ise İkram ceza alanı içersinde düşürüldü ve hakem maçta ikinci kez penaltıya hükmetti. Penaltıyı Hasan kullandı ancak Yavuz Selim kalecisi Mahmut kurtardı, dönen topu ise İkram ağlara gönderdi. Pozisyonda hakem ilk olarak kaleciye faul olduğu gerekçesiyle golü vermedi, ancak yardımcısıyla da konuşan hakem Fehmi ES santrayı işaret etti, 1-3. Penaltıyı kurtardığı esnada kaleci Mahmut'un omzu çıktığı için maça devam edemedi ve kulübede yedek kaleci olmadığı için kaleye Ali İhsan geçti. Golden bir kaç dakika sonra Yavuz Selim'in kazandığı serbest atışta topun başına Serkan geçti ve şık bir vuruşla farkı tekrar bire indiren golü attı, 2-3. Bu dakikalarda goller peş peşe geldi. Yavuz Selim kalecisi ve defansı arasında yaşanan bir anlık anlaşmazlıkta araya giren İkram topu bir kez daha ağlarla buluşturdu, 2-4.


 


Maçta hakem duraklamaları yedi dakika olarak işaret etti. Duraklamalar içersinde Yavuz Selim sol kanattan serbest atış kullandı, altı pas üzerinde Özdoğan kalecisi Tahir topu tokatladı, top Eyüp'ün önünde kaldı, bu oyuncunun şık kafa vuruşunda skor 3-4 oldu ve kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç bu skorla bitti.


 


Sıcak hava nedeniyle hakem Fehmi ES ilk ve ikinci yarılarda birer kez su molası verdi. Maçta hakem kararlarına karşı her iki takım oyuncuları ve teknik heyeti tarafından pek çok kez sert tepkiler ve itirazlar oldu. Maçta Yavuz Selim İ.Ö.O. adına; özellikle orta alanda oynayan Hakan ŞİŞLİ (6) tekniği, akıl dolu pasları ve kestiği toplarla takımının mağlup olmasını engelleyemese de muhteşem bir maç çıkardı. Ayrıca Önder, Serkan ve Eyüp'te etkili isimlerdi. Özdoğan'da ise; defansın sağında oynayan Uğur (kaptan), orta alanda Serdar ve nihayet maçın yıldızı İkram takımlarının galibiyetinde önemli pay sahibi olan isimlerdi.


NOT: Saha komiseri Sadık KAL'a yardımlarından dolayı teşekkürler. Seramoni öncesinde hazırlıklarını tamamlayamadıkları için Yavuz Selim İ.Ö.O. takımının fotoğrafı çekilememiştir.


 


HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]


Hiç yorum yok:

Cem Çalışkan Fatih'te antrenörlerle bir araya gelecek

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İstanbul Şubesi’nin yaklaşan başkanlık seçimleri öncesi adaylığını açıklayan Cem Çalışkan, 13 Ma...