Pazar, Nisan 28, 2013

Kadınlar 2.Lig'de "Dörtlü Final" yolcuları belli

TFF Kadınlar 2.Lig'de bu gün oynanan playoff 2.tur sonrasında "Dörtlü Final"e yükselen takımlar belli oldu.



2 Mart tarihinde oynanan ilk tur karşılaşmalarından sonra ikinci turun ancak 28 Nisan'da oynanabilmesi ve zamanlamanın kesinleşmemesi nedeni ile takımların idman programlarını ayarlamakta zorlanmaları yöneticilerin tepki göstermesine neden olmuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediye'nin ilk tur karşılaşmasında yapılan kural hatasına dair itirazını TFF, başvurunun üç günlük yasal sürede yapılmadığını gerekçe göstererek reddedince Hakkarigücü 2.turda yerini aldı. İki takım arasındaki ilk tur karşılaşmasında hakem beraberlikle kapanan doksan dakika sonrası, talimatlara aykırı olarak uzatma oynatmamış ve Hakkarigücü penaltılar ile rakibini elemişti.


İlk turda Akdeniz Nurçelik'i 3-0 mağlup ederek sürpiz yapan  Amasya Eğitimspor, güçlü Gaziantep Fıstıkspor karşısında tutunamadı. Belma ve Semiha'nın golleri ile iki farkı yakalayan Fıstıkspor karşısında son dakikalarda penaltıdan bir gol kazanan Amasya ekibi, 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.


Amasya Eğitimspor ile birlikte ilk turu geçmeyi başaran diğer grup ikincisi Marmara Üniversitesi ise ilk yarısı golsüz biten karşılaşmada Ümmügül, Tuba (2) ve kaptan Bürke'nin golleri ile Adana Akdeniz Demirspor önünde 4-0'lık bir galibiyet ile yoluna devam etti.


Günün çekişmeli geçmeye aday karşılaşmalarından olarak değerlendirilen Çenesuyu Plajyolu ile Ovacık Gençlik karşılaşmasını ise Kocaeli ekibi 5-0'lık net bir skor ile kazandı. Goller İlayda, Serra (2), Sema ve Beyza'dan geldi.


Günün son karşılaşmasında ise Hakkarigücü Gazikent'i 3-1 mağlup etti. Mizgin ile öne geçen Hakkari sultanları karşısında Gazikent beraberliği sağladıysa da Mizgin ve Seher'in golleri Hakkari'ye galibiyeti getirdi.


Bu sonuçlar ile Gaziantep Fıstıkspor, Marmara Üniversitesi, Çenesuyu Plajyolu ve Hakkarigücü dörtlü finalde yer almaya hak kazandı. Kura çekimi sonrası yarı final karşılaşmalarını kazanan ekipler 2013-14 sezonunda TFF Kadınlar 1.Lig'de yer alacaklar. Finalin yeri daha sonra TFF tarafından açıklanacak.


Erdem G

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.