Pazartesi, Nisan 29, 2013

Zeytinburnu Yıldız, İlyas'a duacı

İstanbul U19/2.Lig 10. Grup maçında lider Cerrahpaşa takipçisi Zeytinburnu Yıldızspor'un konuğu oldu. İki takımın da temkinli futbol oynadığı ve vasat bir mücadelenin sergilendiği maçta ilk devreyi rakibi karşısında 1-0 mağlup tamamlayan Zeytinburnu Yıldızspor, Fenergücü maçının yıldızı olan 7 numarası İlyas'ın golüyle kötü oynadığı maçta bir puanı kurtardı, 1-1.


İlk yirmi dakikada baskılı oynayan, pozisyonlar bulan ve ağlarla buluşan bir topu ofsayt gerekçesiyle iptal edilen Cerrahpaşa, 18. dakikada sağ kanattan geliştirdiği atakta son vuruşu yapan Emre'nin golüyle 1-0 öne geçti. Gol sonrasında yirmi dakika boyunca maçta iki takım da pozisyon bulamazken, 35. dakikada sol kanattan gelişen Yıldızspor atağında Tugay'ın vuruşunda top üst direkten döndü. İlk yarıda başka pozisyon olmayınca devre Cerrahpaşa'nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.


İkinci devreye Yıldızspor baskılı başlasa da her iki takım için de oyun bir türlü vasatı aşamadı ve maçta pozisyon zenginliği en alt seviyede kaldı. Maçta 60. dakikaya gelindiğinde tribünde takımlarından gol bekleyen Z. Yıldızspor taraftarlarının maçın orta hakemi Gökhan GÜREL'e yönelik hakaret içerikli söz ve küfürleri bir anda saha içerisindeki tansiyonu da yükseltti. Hakem Gökhan GÜREL bu dakikalarda soğuk kanlı davranarak ve oyuncularla konuşarak saha içindeki gerilimi azaltmaya çalıştı. Normal seyrine dönen maçın 70. dakikasında Z. Yıldızspor'un orta sahadaki dinamosu Tolga'nın savunmanın arkasına attığı muhteşem uzun pasa hareketlenen İlyas skora dengeyi getiren golü attı, 1-1. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca takımlar sahadan birer puanla ayrıldılar.


Maçta iki takım da pozisyona girmekte zorlanırken, özellikle ilk yarıda Cerrahpaşa topa daha çok sahip olan ve oyunu kontrol eden taraftı. Cerrahpaşa'da Murat ve Berk sağ kanadı etkili kullanırlarken, Emre ileri uçta etkili oyunuyla dikkat çekti. Z. Yıldız takımında ise, defansta oynadığı oyunla Emre Can takımının aldığı bir puanda büyük pay sahibi oldu.


NOT: Saha komiseri İbrahim Tuna'ya yardımlarından, Zeytinburnu Hasan Doğan Stadı Müdürü Mehmet Bey'e de ilgi ve alakalarındandan dolayı teşekkür ederim.


HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]


Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.