Salı, Nisan 30, 2013

Silivrispor’dan terminali alın!

Başlıktan da anlayacağınız gibi ben Silivrispor’dan terminalin alınmasından yanayım. Az bekleyin hele açıklayacağım nedenini öyle peşin hükme varmayın yine…
 
Hemen herkes terminalle ilgili tam bilgi sahibi olmadan ahkam kesmekte ve kendince fikrini sunmaktayken ben kusur kalır mıyım hiç. Evet, Silivrispor’dan Silivri Terminali’nin işletmesinin alınması gerekir ki vergi yükünden kulüp kurtulsun.
 
Vereceğim rakamlar ortalamadır. Şimdi ilçe terminalinden gelen gelir aylık ortalama 30 bin liradır. Yıllık olarak 360 ila 400 bin lirayı buluyor. Yaz sezonu ve kış sezonu geliri de farklı almakla birlikte farklılığı olmayan tek şey ise gelen vergi yüküdür.
 
Terminalden sağlanan gelirin yüzde kırkı gelir vergisi olarak kulübün sırtına yüklenmektedir. Böyle olunca da yıllık veya aylık gelir otomatik olarak düşmektedir. Geciken ödemeler ve eklenen faizlerle birlikte de yük haliyle artmakta.
 
Burada Silivri Belediye Başkanlığı olaya el atmalı bana göre… Malumunuz kulüp profesyonel ligde ve bu gelir de kesilen vergilerle birlikte kuşa dönmekte. Hal böyle olunca da pamuk eller cebe oluveriyor. Elini cebine atacak tek kişi de Saral’dır.
 
Terminalden gelecek olan gelirin kemiksiz olarak kalması için bir çalışma yapılması gerekir. Vergi ödenmemesinden yana değilim ama iş spor olanca bir de Silivrispor olunca vergi ödeme işini iş adamlarına bırakalım derim.
 
Silivrispor bu sezon kendini kurtardı. Şimdi yapılması gereken ve ivedilik arz eden konu kulübün A.Ş olması için çalışma yapılmasıdır. Kulüp şirketleştikten sonra gelirlerinin daha da artacağına inananlardanım.
 
Bunun için gerekli çalışmaları yetkililer yapacaktır yapmalıdırlar. Birde bu sezon kendimizi kurtardık ya yeni sezonda mücadele edeceğimiz Silivri Stadı’nın hali içler acısı. Bir an evvel bu stadın zemininin düzenlenmesi gerekir. Gerçi bunca takımın gerek idman gerekse de resmi maçları için kullandığı ilçenin tek stadı olması durumu ile stat ve saha zemini iyi dayandı. Zamanında yapılan kaliteli işçilik ve malzeme artık yeter diyor.
 
Stat zemininin düzenlenmemesi durumunda burada oynatacak oyuncu bulmakta zorlanırız. Özelikle bu sezon devre arasında kadroya dahil edilen oyuncular ile anlaşılırken çok yakından bilenlerdenim ki anlaşmalar yapıldıktan sonra zeminin berbat olduğunu oyuncu gördü ama iş işten geçmiş imzalar atılmıştı bir kere.
 
Yeni sezonda hedeflerin ne derece olduğunu bilemem ama bu sezondan dersler çıkartılmıştır sanırım. Yeni sezonda yeni hedefler olmalı ve gelecek için sağlam temeller atılmalıdır. Bana göre Silivrispor yönetiminin öncelikli hedefi terminalden gelen vergi yükünün giderilmesi için bir çalışma ardından stadın zemini için gerekli atılımların yapılması aciliyet kazanmalıdır.
 
 
Kalın sağlıcakla hafta sonu ligin son maçı için Çanakkale yollarına düşmek için sabırsızlanıyorum. Kısmet olursa bu maçı kaçırmak istemem. Neyse iyisiyle kötüsüyle bir sezonu tamamladık. Biz yeni sezona bakalım ve hedeflerimizi ona göre belirleyelim…

YAZI: ENGİN AKIN

1 yorum:

tarık dedi ki...

bu sene takımımız zorda olsa ligde kalabildi ama artık hedefi olan takım kurulmalı yeni bir oluşum yapmalı yönetim 2 lig için takım kurulmalı

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...