Pazartesi, Nisan 29, 2013

Ayvalıkgücü Belediyespor kupasına kavuştu

Bölgesel Amatör Lig 9. Grupta ligin sona ermesine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Ayvalıkgücü Belediyespor, Küçükçekmecespor karşılaşmasından sonra kupasına kavuştu.


Ayvalık Hüsnü Uğural Stadyumunun gelin gibi süslendiği şampiyonluk kutlamalarında; kırmızı-beyazlı takımı coşkulu bir taraftar topluluğu yalnız bırakmadı. Şampiyonluk kutlamalarında İzmir'den gelen Ege Bölgesinde şampiyonluğa ulaşan kulüplerin kutlamalarının vazgeçilmesi olarak bilinen Grup Eegean İzmir Orkestrası hareketli müzikleriyle coşkuyu zirveye taşıdı. Saat 12.30'da başlayan şampiyonluk kutlamalarında;


Balıkesir Futbol Federasyonu; U-19 liginde şampiyon olan Ayvalık Hamdibey Kayaspor U-19 takımı ile U-14 liginde şampiyon olan Ayvalıkgücü Belediyespor U-14 takımlarına şampiyonluk kupalarını Ayvalık Belediye ve Kulüp Başkanı Hasan Bülent Türközen tarafından verildi.


CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş'ün yanı sıra Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve ilçe protokol üyelerinin de şeref tribününden izledikleri kutlamalarda; amatör futbola verdiği desteklerden dolayı Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile Hamdibey Kayaspor Genel Kaptanı Cemal Erhanoğlu'na plaketleri verildi. Daha sonra Ayvalıkgücü Belediyespor'un şampiyonluğunun en önemli mimarları futbolcular, teknik kadro ve yöneticiler tek tek çağrılarak, tribünleri dolduran yaklaşık 3 bin kişilik taraftarlarca dakikalarca alkışlandı. Şampiyonluk kutlamalarında konuşan Ayvalıkgücü Belediyespor ve Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, 12 yıl önce düştükleri 3. Lige yeniden dönebilmek için verdikleri büyük mücadeleyi anlattı.


Son dört sezon sürekli ligi lider olarak tamamlamalarına rağmen her defasında eleme gurubu karşılaşmalarında şansız mağlubiyetlerle 3. ligin eşiğinden döndüklerini kaydeden Türközen, "Ama bu yıl federasyonun BAL liginde şampiyon olan takımların bir üst lige direkt çıkma kararını almasıyla, sezon başından bu yana taraftarımız, futbolcularımız, teknik kadromuz ve yöneticilerimizle kenetlenerek bu başarıya ulaştık. Şampiyonluk Ayvalık halkına armağan olsun" diye konuştu.


TARAFTAR VE AYVALIKGÜCÜ SEVGİ YUMAĞI OLDU
Türközen konuşmasında, 3. ligde kalıcı olmak istediklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından; Balıkesir Futbol Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, Ayvalıkgücü Belediyespor'un golcü futbolcusu Kemal ile Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'e şampiyonluk kupasını verdi. Kupayı ellerine almalarıyla birlik Kulüp ve Belediye Başkanı Türközen öncülüğünde kulüp yöneticileri ile sevgi yumağı haline geldi.


Ayvalıkgücü Belediyespor'lu yönetici, teknik kadro ve futbolcular; saat 14.00'de başlayan ve Kemal'in 2 ve K. Serhat'ın attığı gollerle 3-0 mağlup ettiği Küçükçekmece Belediyepor karşılaşmasından sonra taraftarlarının tezahüratlarıyla şampiyonluk turunu attı.


Karşılaşmadan sonra İzmir'den gelen üstü açık bir otobüsle ilçe merkezi ve çevresinde futbolcular, yöneticiler ve teknik kadro vatandaşları selamlayarak şampiyonluk coşkusunu halkla paylaşmayı da ihmal etmedi.


KAYNAK: www.haberler.com
Fotoğraflar Facebook'ta Amatörspor Fan Sayfasından temin edilmiştir.


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.