Pazar, Nisan 28, 2013

Arnavutköy Belediyespor'da bayram havası

İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu’nda Arnavutköy Belediyespor, bugün Bayrampaşa Tunaspor’u 1-0 mağlup ederek kuruluşundan 6 yıl sonra Bölgesel Amatör Lige çıktı.


Arnavutköy Belediyespor’un kurucu Başkan’ı Ercan Üner yönetiminde Adnan Keskin, Bahri Yılmaz ve İsmail Karabulut komutasında çıktıkları bu meşakkatli yolda son 90 dakikaya girildiğinde yönetiminden futbolcusuna ve taraftarına kadar herkes tek yürek maçın oynanacağı Esenyurt Hakan Şükür stadyumunda yerlerini aldı.


Kapalı tribün krizi
Karşılaşmaya mutlak puan parolası ile çıkan Bayrampaşa temsilcisi Bayrampaşa Tunaspor ile Arnavutköy Belediyespor ısınma turlarına çıktığı dakikalarda Esenyurt Stadı güvenlik amiri Selim Bey’in isteği üzerine taraftarların tribünleri paylaşımı konusunda açık tribüne Arnavutköy Belediyespor taraftarının gönderilmesi konusuna tepki Başkan Yardımcısı Faruk Ceylan’dan geldi. Kapalı tribün isteği taraftar krizine dönüştü. TFF il Başkanlığını temsilen statta bulunan Yaşar Uğur’un 'yazı-tura atalım' sözüne karşılık olarak Arnavutköy Belediyespor Başkan yardımcısı Faruk Ceylan’ın, ‘’Arnavutköy Belediyespor camiası bir kurumu temsilen çıktığı bu onurlu mücadelede tribün olaylarını tetikleyecek olaylardan uzak duracak kadar bilinçli bir camiadır. 2-0 kaybedilen maç sonrası bile sayıca üstün olduğumuz rakip takıma karşı en ufak bir hareket dahi yapılmasına müsaade etmeyecek kadar centilmendir’’ sözleri sonrası ve akabinde stada intikal eden çevik kuvvet polisleri orta bölgede oluşturdukları set sayesinde tatsız olaylar yaşanmadan sorun çözüldü.


Karşılaşma Arnavutköy Belediyespor başlama vuruşu ile başladı. İlk dakikalarda istekli ve hırslı görünen Arnavutköy Belediyespor’a karşılık rakibini tartan görüntü sergileyen Bayrampaşa Tunaspor ilk dakikalarda kalesinde gördüğü tehlikelerden kalecisi Hüseyin sayesinde kurtulmayı başardı. 8.dakikada karambol de kalan topa son müdahale Bayrampaşa Tunaspor ‘dan Yaşar’dan geldi kaleci hakanın kontrolünde top dışarı gitti. 20 dakikada gelişen Arnavutköy Belediyespor atağında Gökhan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Hüseyin son hamle ile topu dışarı gönderdi.


30. dakikada Engin Arnavutköy Belediyespor adına inanılmazı kaçırdı. Kaleci ile karşı karşıya pozisyondan sonuç çıkmadı. Bu dakikaya kadar sahanın en iyisi görünen Engin, Sinan, Serkan ve Fatih rakip oyunculara top göstermedi. 35.dakikaya girilirken ceza sahası dışında düşürülen Engin Hakemin devam kararına tepki gösterirken gelişen atak Arnavutköy Belediyespor kalesinde tehlike yarattı. Ziya Kanbur ile gol arayan Bayrampaşa Tuna bu ataktan sonuç çıkartamadı. 43.dakikaya girilirken Arnavutköy ceza sahasından yapılan uzun ortayı yakalayan Aytaç kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topa dokundu ama sakatlanma pahasına topa giren Hüseyin son anda topu dışarı gönderdi. İlk yarı son saniyelerde gelişen Arnavutköy Belediyespor atağında Sinan çaprazdan sert şutu yan ağlarda kalınca ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.


İkinci yarı gol sinyalleri vermeye başladı. Her iki takımda ilk yarı ortaya koydukları futbolları ile yorgun görünürken Arnavutköy Belediye takımında hırs ön plana çıkınca rakibine oranla daha diri görüntü sergiledi. Bayrampaşa temsilcisi Tunaspor’u yıkan gol 65. dakikada Orçun’dan geldi. Orçun bu sahada boş geçmediğini maç öncesi arkadaşlarına söylerken yapılan şakalara cevap vermiş oldu. 1-0


Üstünlüğü yakalayan Arnavutköy Belediye bu dakikadan sonra rakibinin üzerine geleceğini düşündüğü için kanat oyuncularını serbest bırakması oyunu daha da ateşledi. Karşılaşmayı 90 dakika boyunca ayakta izleyen ve heyecanı her halinden anlaşılan Başkan Ercan Üner gol sonrası yavaşlayan takımını tribünlerden hızlanmaları konusunda uyarıları sonuç getirdi. 75.dakikadan sonra 2. golü arayan Arnavutköy Belediyespor dakikalar ilerledikçe defansını sağlama almaya başladı. Kalan dakikaları oyuncu değişiklikleri ile geçiştiren Arnavutköy Belediyespor 90+5 sonrası mutlu sona ulaştı.


Arnavutköy Belediyespor sahada maçın son düdüğü ile duygu dolu anlar saha içine yansıdı. Arnavutköy Belediyespor taraftarları hakemlerin soyunma odasına gitmesi sonrası sahaya inerek bu büyük coşkuya ortak oldu. Sahaya inen ve tüm futbolcularını teker teker kutlayan Başkan Üner hocaları tebrik ederken duygu dolu anlar yaşadı. Takımın teknik patronu Adnan Keskin ile sarmaş dolaş olan Başkan Üner  tüm camiaya canı gönülden teşekkür ederim dedi.


 


Arnavutköy belediyespor dan büyük konvoy
Staddan ayrılan Arnavutköy Belediyespor kafilesi 30 araç ve 2 otobüs ile Esenyurt –Arnavutköy hattını trafiğe kilitledi. Arnavutköy Cumhuriyet meydanına gelen Arnavutköy Belediyespor kafilesi ve taraftarları meydan havuzunda coşku dolu dakikalar yaşadı. Halayların çekildiği kutlamalar sonrası futbolcuları havuza atan taraftarlar bir ara Başkan Üner’i ve Faruk Ceylan’ı gözüne kestirseler de buna muvaffak olamadılar. Bölgesel Amatör Lig’e çıkışı kutlayan Arnavutköy Belediyespor futbolcuları ve taraftarları kulüp lokalinde verilen yemek sonrası önümüzdeki günlerde tekrar toplanarak bu mutlu günü coşkuyla kutlayacaklarını ifade ettiler.


Öte yandan Arnavutköy Belediyespor Teknik Direktör’ü Adnan Keskin maç sonrası yaptığı açıklamada, "Kulübümüzün kuruluşundan bu yana tam 6 yıl geçti ve 2.Amatör Ligden hızla geldiğimiz Süper Amatör Ligden nihatet Bölgesel Amatör Lige çıktı, şimdi hedefimiz Profesyonel Lig olacak.  Ayrıca Arnavutköy Belediyespor'un şampiyonluk öyküsünü Ali Kemal Demir kardeşim ile yapacağımız röportajda uzun, uzun anlatacağım" dedi.


HABER-FOTOĞRAF: MURAT DEMİRCİ


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]


 

8 yorum:

Erdal Kartal dedi ki...

Tebrikler Arnavutköy,tebrikler büyük başkan, sonuna kadar hak ettiler bu sene tam kadro çıktıkları 32 maçta tek yenilgilerini geçen hafta aldılar ve kuruluşlarının 6.yılında bölgesseldeler, kısa zamanda profta olurlar

stoper dedi ki...

Anlamadığım birşey var.Arnavutköy belediyespor 3 lü avaraja göre direk bala çıkamıyor.Bal liginden gelen takımla yapacağı maçı kazanırsa bal ligine çıkar.Yanlışmı biliyorum acaba.

Efkan dedi ki...

Arnavutköy Belediyespor direkt BAL'a çıkmıştır.

tween dedi ki...

Yanlış biliyosun stoper..

Kerem Kaçar dedi ki...

İFA gibi her deplasmnda 500 1000 kişiye oynayan takım üzülüp ağlıyıp hakkı yenince böyle belediye takımları piyasada olunca zoruma gidiyor

Taraftaria dedi ki...

500 taraftar geitirincemi bal ligine çıkıyosun? Belediye yönetim taraftar ve futbolcularıyla bir bütün olarak bölgeseli haketmiştir! 33 maçta bir mağlubiyet rekoru ile... İfa ile selimiyedeki maçta yapılan saldırıdan sonra hak yerini bulacak demiştik o yumrukladığınız futbolcular şimdi bölgeselde siz ayıbınızla biraz daha bekleyin ! Dua edin ceza vermediler daha yeniköyü de nasıl yendiğinizi herkes biliyor !!!

tween dedi ki...

zoruna gitmesin her takım hakettiği yerde

taraftar dedi ki...

Biz hesabımızı kitabımızı yapalım,tuna maçında 1-0 ın bile bize yaradıgını bilerek top oynayalım,sonrada ikili averaj nereden çıktı desinler..genel averajın dikkate alındığını bilsek tunaya karşı daha atak oynardık.sonuç olarak gol atıcaz derken gollerde yiyebilirdik ama gereken neyse onu yapmış olurduk..maçı izleyenlerde gördüki kontrollü oyunla gelen bi galibiyetti,kimsenin hakkını yemedik,hak ederek çıktık allahın izniyle..

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...