Pazartesi, Nisan 29, 2013

Sarıyer Maden'den farklı galibiyet

İstanbul U19/2.Ligde 12. Grup maçında Zaferspor ile Sarıyer Madenspor ekipleri Zeytinburnu Hasan Doğan Stadın'da karşılaştılar. Tribünlerin toplam altı gol izlediği maçta Sarıyer Madenspor rakibini 5-1 mağlup etmeyi başardı.


 


Madenspor henüz 2. dakikada Zaferspor kalecisi Fikret'in topu kalesinden uzaklaştıramadığı pozisyonda Ufuk'un ayağından golü buldu, 0-1. Golden sonra Zaferspor beraberlik için rakip kaleye yüklenmeye başladı, 5. dakikada kullanılan köşe vuruşunda top doğrudan kaleye gitti, Madenspor kalecisi Enis'in kontrol edemediği top direkten döndü. Oyun temposunun yüksek olduğu ilk bölümde Madenspor sağdan geldi, 10. dakikadaki bu atakta son vuruşu Emir Sultan yaptı ve farkı ikiye çıkardı, 0-2. Golden sekiz dakika sonra Madenspor ceza alanının hemen dışında topu önünde bulan Zaferspor'lu Kubilay topa muhteşem vurdu, kalecinin uzanamayacağı noktaya giden top ağlarla buluştu ve fark bire indi, 1-2. İlk devrenin son 15 dakikasında Zaferspor rakip kalede büyük baskı kursa da aradığı golü bir türlü bulamazken, 30. dakikada Burak çok müsait bir pozisyonda kafayı kalecinin üstüne vurdu ve devre Madenspor'un 2-1 üstünlüğüyle noktalandı.


İkinci devreye de hızlı başlayan takım Madenspor oldu, özellikle maçın başından sonuna kadar sol kanadı çok etkili kullanan Emir Sultan Ocak'ın getirdiği toplarda Zaferspor  kalesinde tehlikeler yarattılar. 60. dakikada Madenspor'un sağdan kullandığı taktik serbest atışta topu ceza alnının hemen dışındaki Yusuf Oğuz'a çıkardılar, bu oyuncunun düzeltip yaptığı vuruş muhteşem bir golle sonuçlandı, 1-3. Bu golden 10 dakika sonra orta alanda Zaferspor'lu oyunculardan topu kapan Taha hızla rakip ceza alanına girdi, bu oyuncuya arkadan yapılan müdehale sonrasında hakem Ahmet BARLAS beyaz noktayı gösterdi. Topun başına Berkcan geçti, vuruşunda top üst direkten döndü. 80. dakikada maçın yıldızı Emir Sultan soldan taşıdığı topu Cengiz'e gönderdi, vuruşunda top bir kez daha üst direkten döndü. Bu pozisyondan iki dakika sonra yine Emir Sultan'ın soldan getirdiği topta Berkcan son pası yaptı, penaltı noktası üzerinde topla buluşan Cengiz'in plasesinde top ağlarla buluştu, 1-4. Maçın normal süresinin bitimine iki dakika kala Madenspor'lu Metin üst üste çalımlarla Zaferspor ceza alanına girdi, düzgün bir vuruşla maçın skorunu tayin eden golü attı, 1-5.


 


Hakem Ahmet Barlas ve yardımcıları doksan dakika boyunca başarılı bir yönetim gösterdi. Madenspor takımı adına sol kanatta basılmadık alan bırakmayan Emir Sultan sahanın yıldızıydı. Berkcan'da orta alanda dağıttığı toplarla etkili oldu. Maça tedirgin başlayan, ancak ilerleyen bölümlerde yaptığı kurtarışlarla takımının galibiyetinde pay sahibi olan 1997 doğumlu Madenspor kalecisi Enis üst düzey bir performans sergiledi ve gelecek için umut verdi. Zaferspor'da ise Raif Doruk ve Emre'nin çabaları mağlubiyeti engellemeye yetmedi.


 
NOT: Saha komiseri İbrahim Tuna'ya yardımlarından dolayı teşekkürler.


HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]


Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.