Salı, Nisan 30, 2013

Beykoz Kulüpler Birliği, A.Kavağı'nda yürüdü

Beykoz İlçesi Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği (BİSK) tarafından her hafta sonu gerçekleştirilen “ Sağlıklı Yaşam-Sağlıklı Beykoz” yürüyüş etkinliğinin adresi Anadolu Kavağı idi. Her hafta sonu Beykoz İlçesinin tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinen mekanlarını yürüyüş parkuru kabul eden Beykoz Kulüpler Birliğinin Anadolu Kavağı yürüyüş etkinliği Yüşa Tepesi yol ayrımında başladı. Burada toplanan katılımcılar Doğal güzellikler altında Anadolu Kavağına doğru inişe geçti. Beykoz İlçesinin değişik spor kulüplerinden başkan,yönetici  antrenör ve futbolcuların yanı sıra birçok ilçe sakininin de eşlik ettiği yürüyüş neşeli sohbetlere sahne oldu. Güzergah boyunca bazı sıkıntılarını da gündeme getiren ve tabiri caizse yürüyüşlü toplantı gerçekleştiren Beykoz Kulüpler Birliği mensupları ve katılımcıları Anadolu Kavağında ağırlayan semtin yeni kurulan spor kulübü Başkan ve yöneticileri mükemmel bir ev sahipliği yaptı.

Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Asım Özdemir gerçekleşen kahvaltının ardından yaptığı konuşmada öncelikle haftalar önce başlayan etkinliklerine en yoğun katılımın gerçekleştiğini ve bu sebeple teşekkürlerini iletmek istediğini söyledi. “ Bilindiği üzere birkaç ay önce gündeme gelen proje kapsamında her hafta sonu Beykoz İlçesinin değişik tarihi-turistik ve gezi mekanlarında “Sağlıklı Yaşam-Sağlıklı Beykoz” adlı etkinliğimizi gerçekleştirmekteyiz. Bu haftaki etkinliğimizi ilçenin en ilgi çeken mekanlarından olan ve iç ve dış turizm hareketinin  yoğun biçimde yaşandığı Anadolu Kavağı’nda gerçekleştirdik. Çam ormanları arasında çok güzel bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Anadolu Kavağı Spor Kulübü Başkanımız Serdar Lüleburgaz bizleri kahvaltıda ağırladı. Kendisinin bu jesti bizleri fazlası ile memnun etti. Ardından Beykoz Kulüpler Birliği olarak aylık toplantımızı gerçekleştirdik. Burada çeşitli sorunlar ve çözüm yolları gündeme geldi. Beykoz İlçesinde sportif etkinliklerin arttırılması yönünde mesai harcamaktayız. Tabii ki her kulübümüzün değişik sorunları mevcut, İnşallah bunlar zamanla çözüme kavuşacak.” diye konuştu.

Beykoz Kulüpler Birliği Aylık Toplantısına ev sahipliği yapan Anadolu Kavağı Spor Kulübü Başkanı Serdar Lüleburgaz, yeni kurulan ve ilk kez bu sezon resmi müsabakalara katılan bir kulüp olduklarını hatırlatırken," Semtimizde daha önce 1 lisanslı sporcumuz varken, kulübümüzün kurulması ile birlikte bu sayı 43'e çıktı. Yeni kurulan her kulübün yaşadığı sıkıntıları yaşadık ve de yaşamaya devam etmekteyiz. Antrenman sahamız maalesef yok, aslında yapılabilecek bir alanımız var ve bizler Beykoz Belediyesi ve de resmi kurumlardan burasının bize tahsis edilmesini bekliyoruz. Semt olarak ilçe merkezine ve spor sahalarına uzak bir yerdeyiz. Kilometrelerce ötedeki sahalara gidip antrenman yapmak zorundayız. Üyelerimizden topladığımız cuzi aidatlar ile ayakta tutunabilmeye çalışıyoruz. Şunu yeri gelmişken söylemek isterim ki bir tek futbolcunun lisans işlemleri için 1000 lira ödemek bizim gibi yeni kurulan kulüpler açısından büyük bir külfet ve sıkıntı. Bu rakamın makul seviyelere çekilmesi için girişimde bulunulmalı. Bu sayede bizler daha çok çocuk ve gencimizi bünyemize dahil edip çeşitli yaş gruplarında maçlara çıkartabiliriz" şeklinde konuştu.

Anadolu Kavağı Baba Restoran-Cafe'de gerçekleşen toplantıda daha sonra Beykoz Kulüpler Birliği bünyesinde oluşturulacak olan Komisyonlar için Başkanların seçimi oy birliği ile gerçekleşti. Buna göre U-14 Beykoz Karması Sorumluluğuna Çavuşbaşı Spor Kulübü temsilcilerinden Mehmet Şahin, Kulüplerin Sorunları Tespit Komisyonu Başkanlığına Kanlıcaspor Kulübü Başkanı Mustafa Kaya, Veteranlar Takım Sorumluluğuna Kanlıcaspor Yöneticilerinden Hasan Gökbudak seçildi. BİSK Başkanı Asım Özdemir bir dahaki toplantının Örnekköy Spor Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleşeceğini söylerken, bir hafta sonraki Pazar günkü "Sağlıklı Yaşam-Sağlıklı Beykoz" Yüüyüşü için Polonezköy'ü seçtiklerini söyledi.

HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]



Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.