Pazar, Nisan 28, 2013

HEASK, sonunda BAL'da

İstanbul  Süper  Amatör Lig Yükselme Grubu son hafta mücadelesinde Feriköy ile Halide Edip Adıvar Selimiye Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Mücadeleyi HEASK 2-0 kazandı ve Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi.

 Oldukça sıcak bir havada oynanan karşılaşmada Feriköy kazanarak diğer maçlardan gelecek haberleri bekleme planları yaparken, HEASK en azından 1 puan alarak Bölgesel  Amatör Lige çıkmayı garantilemek düşüncesindeydi. Karşılaşma her iki devrede bulduğu gollerle 2-0 kazanan HEASK son yıllarda hep son maçlarda kaçırdığı Bölgesel Amatör Lige bu defa son maçta kavuşma sevincini yaşadı. Feriköy cephesinde ise diğer maçların skorlarını öğrendikten sonra pek fazla üzüntü olmadı. Feriköy kazansa bile play-out oynamak zorunda kalacaktı.
Bugün o sıcağa rağmen 90 dakika boyunca takımlarını destekleyen her iki takım taraftarlarını da kutlamak gerekir. Özelikle Feriköy taraftarı maçın son düdüğüne kadar takımlarına desteklerini sürdürerek alkışı hak ettiler. Karşılaşma öncesinde ve sonrasında da herhangi bir olay yaşanmazken, maç sonunda HEASK taraftarı Bölgesel Amatör Lige yükselme sevincini taraftarlarıyla beraber yaparken, Feriköy taraftarı takımlarına destek vererek staddan ayrıldılar.


Gol erken geldi
Karşılaşmanın hemen başında dakikalar 5’i gösterdiğinde Feriköy defansının bir anlık hatasını iyi değerlendiren Okan şık bir vuruşla HEASK’ yi öne geçirdi.  Gol sonrasında şaşkınlığını üzerinden atamayan Feriköy 20. Dakikaya kadar oyunun üstünlüğünü Halide Edip Adıvar’a kaptırdı. İlk yarı boyunca Feriköy’ün sadece bir kez rakip takım kalesinde Cihan ile yarattığı tehlike dışında organize bir atağı olmazken, HEASK Tayfun ile 2 kez gole çok yaklaştı fakat Feriköy kalecisi Tuncay yerinde müdahaleler ile gole izin vermedi.


Devre HEASK’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi
İkinci yarıda HEASK skoru korumak adına geriye çekildi. Feriköy beraberlik sayısını ararken, Halide Edip Adıvar kontrataklarla gol aradı. Nitekim 66. Dakikada hızlı gelişen HEASK atağında top son olarak Tayfun’ un önünde kaldı. Tayfun’ un sert şutu Tuncay’ a çarptı ve çizgi üzerinden Feriköy defansı tarafından top uzaklaştırıldı. Yardımcı hakem orta noktaya koşunca karşılaşmanın hakemi de golü verdi ve Halide Edip Adıvar 2-0 öne geçti. Bu golden sonra HEASK iyice geriye çekildi. Feriköy kalan dakikalarda pozisyonlar yakalasa da farkı azaltma şansını kullanamadı ve karşılaşma 2-0 HEASK üstünlüğü ile sona erdi.


Bu sonuçla Halide Edip Adıvar Bölgesel Amatör Lig’ e yükselirken, Feriköy 8. Sırada kalarak Play-Out oynamaya hak kazandı.


STAT: Selimiye Stadı
HAKEMLER: Erdem İren, Alper Uslu, Ogün Kamacı, Oğuzhan Uğurlu
HEASK: 1-Selçuk, 52-Emin, 69-Ufuk, 14-Engin Yıldız, 91-Serhat(C), 6-Alper(Emrah), 9-Uğur Öten, 53-Okan, 5-İrfan(Gökhan Akbaş), 19-Tayfun Çakal, 61-Muhammet
FERİKÖY: 1-Tuncay, 2-Ufuk, 3-Esat, 4-Ömer, 5-Gökhan Budak, 6-Ekrem(A.Aycan), 7-Onur Kurt(Erdem), 8-Başar Öner, 9-Cihan, 10-Erkut, 11-Eyüp(H.Hüseyin)
GOLLER: dk.5 Okan Akgül, dk.66 Tayfun Çakal
SARI KARTLAR : Ömer, Esat, Başar - Emin, Alper,Okan


HABER-FOTOĞRAF: TURGAY TOKEL


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.