Pazar, Nisan 28, 2013

Fişekspor 3 puanı kaptı

İstanbul U19/2.Ligi 16. Grup'ta Yenidoğan Güneşspor ile Fişekspor karşı karşıya geldiği maçta son dakikaları nefesleri kesti. Gülen taraf 3-2'lik skorla Fişekspor oldu.


Maça baskılı başlayan taraf Güneşspor olsa da ilk önemli atak 14. dakikada İlyas'la Fişekspor'dan geldi. Bu pozisyonu savuşturan Güneşspor'un sağdan Mehmet'le geliştirdiği atakta bu oyuncunun içeri çevirdiği topa dokunan Muhammet Mustafa'nın golüyle Güneşspor henüz maçın 15. dakikasında 1-0 öne geçti. Golden sonraki 15 dakikalık bölümde her iki takım da rakip kalede etkili olamadı. 32. dakikada Fişekspor'un kazandığı serbest atışta muhteşem bir vuruş yapan günün yıldızı İlyas Yüksel takımının beraberlik golünü attı, 1-1. Beraberliği bulan Fişekspor atakları kalan dakikalarda da devam etti. 38. dakikada soldan gelişen Fişekspor atağında ceza alanı içinde iyi giren İlyas şık bir kafa vuruşuyla kendisinin ve takımının ikinci golünü attı ve devre bu skorla tamamlandı, 1-2.

 
İlk devreye olduğu gibi ikinci devreye de Güneşspor atak başladı. Ancak 70. dakikaya kadar iki takımda gol pozisyonu üretemezken, bu dakikada Fişekspor'lu Önder seri şekilde Güneşspor ceza alanı içersine  girdi ve bu pozisyonda kaleci Furkan'la çarpıştı, Fişekspor'lu oyuncular penaltı beklerken hakem Mikail Kauçuk korneri gösterdi. 73. dakikada Güneşspor savunmasında Gökhan'ın yaptığı büyük hatada topu kapan İlyas hızla rakip kaleye yöneldi, kaleciyle karşı karşıya vuruşunda top bir kez daha ağlara gitti ve Fişekspor iki farklı üstünlüğü yakaladı, 1-3. Golden iki dakika sonra Güneşspor atağında topu orta alanda kapan İlyas kalecinin önde olduğunu gördü, yaklaşık 25 metreden aşırtma vuruş denedi ancak top üst direğe çarparak auta gitti. Bu dakikalarda maç oldukça hızlandı ve 77. dakikada gelişen Güneşspor atağında Muhammet Mustafa'nın vuruşunda top ağlarla buluştu ve fark tekrar bire indi, 2-3. Maçın son dakikalarında Fişekspor ceza alanını abluka altına alan Güneşspor oyuncuları çok önemli iki pozisyonda golü bulamadılar ve maç 3-2 Fişekspor'un üstünlüğüyle sona erdi.


Son saniyede Güneşspor'lu oyuncuların oluşan karambolde Fişekspor oyuncusunun elle topa müdehale ettiği yönündeki yoğun itirazları sonuçsuz kaldı. Mikail Kaçuk, Ozan Kabal ve Durmuş Kuzu'dan oluşan hakem üçlüsü bu maçta başarılı bir yönetim gösterdiler.

NOT: Saha komiseri Hüseyin Beşok'a yardımlarından dolayı teşekkürler.

 

HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]


Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.