Perşembe, Kasım 23, 2017

SİZCE NE DEĞİŞTİ?

İstanbul amatör futbol liglerinde 2017-2018 sezonunun başlamasının üzerinden iki aydan fazla süre geçti.
Bu süreçte binlerce maç oynandı. 10 Eylül Cumartesi günü Süper Amatör Lig maçlarıyla başlayan sezon U-14-U-16-1.Amatör Lig,U-12 liglerinin başlamasıyla süratle devam ediyor.


Geçmiş yıllara kısaca bir göz attığımızda kulüplerimizin şikayetleri bu sezonda neredeyse aynı şekilde devam ediyor.
Özellikle hakemler konusundan oldukça şikayetçi olan ve maçlarına kaliteli hakem isteyen kulüpler bu yılda aradıklarını bulabilmiş değil bu güne kadar.


Neredeyse bugüne kadar oynanan maçların pek çoğunda hakem yönetimlerinden şikayetçi olan kulüpler haklarının yendiğini,bütün hafta verdikleri emeklerin bir kararla boşa gittiğini söyleyerek adalet istiyorlar. Ben de haftada 4-5 maç izleyen bir sporsever olarak kulüplerimize hak vermiyor değilim. Sezon başından beri neredeyse 40-50 maç izleyen biri olarak hakem yönetimlerinden memnun olmadığımı söylemeliyim. Birkaç maç haricinde hakemleri yeterli bulmadım. Birçok maçta verdikleri kararlarla maçın önüne geçtiler. Daha dikkatli ve konsantre olmalılar.


Bir diğer konuda maçlarda çıkan olaylar ve neticesinde verilen cezalar. Sezon başından beri dikkat ediyorum. Özellikle A takım seviyesinde oynanan maçlarda gerginlik had safhada. Bitmeyen yarıda kalan bir sürü maç var. Ceza alan bir çok kulüp var. Emniyetin olmadığı halde oynatılan maçlar var. Sadece 2-3 polis memurunun görev yaptığı maçlar var.
Hala sağlık görevlisi olmadan oynatılan maçlar var.


Yani gördüğünüz gibi geçen sene ne gibi eksikler varsa bu yılda büyük oranda devam ediyor.


Her sezon başında İstanbul İl Futbol Temsilciliği ve İl Hakem Kurulu "Bu sezon eksiklikler minimuma inecek. Maçlar adaletli yönetilecek. Tribünlerdeki olaylar azalacak. Emniyet tedbiri olmadan maçlar oynanmayacak. Sahalarda sağlık görevlisinin olmadığı maçlar oynatılmayacak" diyor.


Her şey kağıt üzerinde öyle de. Gerçekte öyle mi? Kesinlikle öyle değil.


O halde sayın yetkililere soruyorum. Sezon başı bir sürü sözler verildi. Herşey değişecek denildi. Ben bir futbolsever olarak değişen neredeyse hiçbir şey göremiyorum. Yazıyı sonlandırırken size de sormak istiyorum.


Geçen yıldan bu yıla sizce ne değişti?


Yazı: Ümit Yılmaz

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...