Perşembe, Kasım 30, 2017

'Ali yapacak, biz izleyeceğiz'... Yok öyle bir şey!'

TFF Yönetim Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez son dönemde ‘sağlıkçı yok, olsa bile çantası boş’ şeklinde yapılan eleştirilere sert yanıt verdi.


Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TASKK arasında imzalanan ‘İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü’ ile amatör maçlarda sağlık personeli konusunu çözdüklerini belirten ve “Bu bile tek başına devrimdir” diyen Düşmez, sosyal güvencesi olmayan ve müsabakada sakatlanan futbolcuların lisansları ile devlet hastanesinde tedavi olabildiklerini hatırlattı. TFFve TASKK’ın bu konuda üzerine düşeni yaptığını, personel ve malzeme takibini kulüpler birlikleri veya belediyelerin yapması gerektiğini kaydeden Düşmez şunları söyledi:


'Hazırcılığa kaçıyorlar'


“Açık söyleyeyim, sağlık çantasını ben doldurmam, kulüpler birlikleri yapsın. Bir çantanın dolması en fazla 30 TL. Oysa kulüplerimiz takip etmiyor, hazırcılığa kaçıyor. Biz 39 ilçenin sağlık çantası dolu mu boş mu takip edemeyiz. Bu kulüpler birliklerinin görevi. Biz TASKK ve İASKF olarak protokol yapıyoruz.”


'Her ilçe sağlıkçı eğitecek' 
“Sağlık sorunu hiçbir zaman tam çözülemez çünkü bu konuda hedeflerim yüksek” diye Düşmez “Örneğin şimdi Sağlık Bakanlığı ile temastayım, sporcular için ücretsiz check-up istiyoruz. Biraz da ilçeler ellerini taşın altına koyacak. ‘Ali yapacak, biz izleyeceğiz’ diye bir şey yok. Her ilçe sağlıkçı eğitecek. Bu protokole kulüpler sahip çıkacak” dedi.


'İnandıkları için eleştirmiyorlar'
Düşmez “İnsanlar kendileri de bir şeyler yapmalı ondan sonra bir şeyler beklemeli. Avrupa’da böyle.Toplum bilinci gelişmeli. Ama artık öyle bir duruma geldik ki eleştiren, inandığı için değil de çıkarı için eleştiriyor” ifadelerini kullandı.


Muhabir : Efkan Bucak
Sayın Ali Düşmez’le röportajımız parça parça verilecektir.

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...